Member Kamcing Anak Haji Amir

Jumaat, 4 Mac 2011

Tak Guna Punya Pencuri Laptop..!!!!!



Reban ayam yang dipadlock...
Sebelum ni memang dia dah curi ayam abah..


Tadi masa balik dari sembahyang Jumaat, Abah call lagi. Aku heran jugak kenapa call lagi, takkan nak suruh balik kampung jugak-jugak. Aku jawab, setelah jawab salam semua bagai, abah bagitau..
" Ni nak habaq ni, "
" Tadi masa abah pi masjid, ada orang nak curi laptop Imah( imah yang sedang menganggur kat kampung )"
" La macamana pulak.." aku tanya..
" Imah kata, dia duduk kat depan.( masa orang tengah sembahyang jumaat )Dia dengar bunyi ayam berketok-ketok"
" Bila dia masuk bilik, nampak ada satu lelaki kat tingkap naco, tengah guna paip kuis laptop dia atas katil"
" Budak tu bila nampak Imah terus tunduk dan lari la"
" Imah nampak ke sapa budak tu?" aku tanya..
" Imah kata dia kenai budak tu, anak............"..
Aku jadi bara la...Dah la tak pegi sembahyang jumaat, siap boleh nak mencuri pulak tu...Memang dulu kami hanya syak je mamat tu yang curi ayam dalam reban, setelah reban ayam abah padlock kan, tak ada apa lagi dia nak curi...Aku balik nanti, nak bawak Imah pi rumah dia, nak tanya kat depan mak bapak dia, " Ha Imah, budak ni ka yang nak curi laptop kamu tu ?"...

Ya Allah selamatkanlah keluarga aku dari segala bencana...Berilah taufik dan hidayah pada sipolan yang tersesat jalan itu.....( budak ni dikatakan penagih, tu yang kerap mencuri tu, sebab takde bukti yang jelas, selain kesian kat mak bapak, dan family dia yang memang baik )

20 ulasan:

imah berkata...

alahmdulillah xdak apa2 yg jd..nseb bek la..imah pny la ketaq smpai kaki imah xbleh nk begerak..berdiri 1 tmpt je time 2 n trus tpon kpni..nseb bek la kpni ada..pas 2 imah rsa cm nk lari kluar dr umah...imh rsa dlm umah dh x slmt lg..hahaha...tp nk p mna..dh la org tgh semayang jumaat..lps ni imah akn lbh berhati-hati n kl imah nmpk lg 'dia',imah nk ambek gmbr..sng trus bwk p polis..so...WATCH OUT!!!!

Fadzli Amir berkata...

imah- tu la, sepatutnya ambik gambar terus...mesti dia tak berani nak datang dah...ingat nak pasang cctv la kat umah kampung...

Amir faiez berkata...

ok gak cctv...da p repot ka????

Dr. Rodzila Rodi berkata...

nak sekeh jugak kepala budak tu...
mmg penagih kejenya mencuri..sebab dia takde duit nak beli dadah..rumah saya pun pernah pecah masuk oleh drug addict..

"kesian" memang sinonim..
lagi2 klu kita kenal mak bapak dia..
yg jd mangsanya kita, betul tak?

report polis!!

hawiz berkata...

itu ker pncurik??hahaah............

misSbLurRy berkata...

nak dibiarkan....nanti kang lagi menjadi2....

nak di tegakkan keadilan kang kata tuduh menuduh tanpa sebarang bukti...
kang gaduh sekampung...

hurm.....ape cter bro?selesai dah?

Fadzli Amir berkata...

Dr. Rodzila Rodi- Tu la Dr, nak serang je mesti dia deny punye, sebab takde bukti bertulis/bergambar.....next time kita tengok la macamana...

Fadzli Amir berkata...

Adik- report apanya...tak sempat curik lagi...

Fadzli Amir berkata...

hawiz- hahaha..tu anak sedara aku, safwan the sivaji the boss...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

misSbLurRy-mana ada settle, tapi rasa dia dah malu nak datang sebab org dah nampak muka dia...

Yan berkata...

wah!! hebat tu.. reban ayam pun ada padlock.. mmg dasat 'para doktor' ni..

My Life My World berkata...

Alahai kesian Imah. Berani sungguh si pencuri itu. FA nanti ceritakan Part 2 pulak, apa jadi lepas ni.

Fadzli Amir berkata...

Yan - Tu la Kak, sekarang dah tak macam dulu..tau2 je la rumah kampung mana ada pagar, grille apatah lagi, mainkunci gitu je...tapi sekarang dah kena berjaga2...

Fadzli Amir berkata...

My Life My World- Imah ok,pencuri tu memang berani pun sebab nak duit sesangat le tu....Takde part 2 dah la ni, takde makna nya.....heheheh

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

eemmmm kalau dasar pencuri apa ajerr dia sapu adoiiii.... macam macam.... sabar ajerr lerr

Ya Allah, Sesungguhnya aku memohon keselamatan di dunia dan akhirat. Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kekemaafan dan keselamatan dalam agamaku, duniaku, keluargaku, dan harta bendaku. Ya Allah, tutuplah keaibanku, dan tenangkanlah rasa ketakutanku. Ya Allah, jagalah aku dari sudut hadapanku, dari sudut belakangku, sebelah kananku, sebelah kiriku, dan dari sebelah atasku. Dan aku meminta perlindungan dengan keagonganMu

p.i.n.n.y berkata...

emm sian kat imah..terketar2 suara dia call pini..pini pun x tau nak buat mcm mana..jauh sgt x leh nak tolong..pasni kena buat protection..sistem kawalan mesti lagi power..kita pasang cctv amacam??

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

kalau dapaT PENCURI TU TERTANGKAP.... TUMBUK MUKA DIA LAJU2

Fadzli Amir berkata...

Afzainizam - diorang ni memang dah tak buleh nak kata apa dah.....Aminnnnnnnnnn...

Fadzli Amir berkata...

p.i.n.n.y- Sempat lagi dia call kamu..walaupun dlm keadaan terketar2..hehehehe...

Fadzli Amir berkata...

Afzainizam- Hahahaa...kalu aku mungkin sempat tumbuk kot..tapi adik aku Imah mungkin tak berani tumbuk...hehehehe

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails