Member Kamcing Anak Haji Amir

Ahad, 6 Mac 2011

Baru Sampai Dari kampung

Gambar ni hanyalah hiasan, bukan gambar tengah highway tadi, aku drive tak leh ambil gambar.

Baru sampai dari kampung, punggung masih panas dan lenguh 1jam 45minit perjalanan, 140km per jam....hehehehe....Bukan apa, kereta tak dak. Macam-macam cerita yang aku bawak balik, macam biasa la. Terima kasih pada yang sudi menjenguk blog Anak Haji Amir semasa ketiadaan tuan rumah.

Masa tengah highway tadi, ada insiden baju dan segala isi beg bertaburan tengah jalan. Ini gara-gara mamat motor besar tu lupa tutup beg galas dia, lepas tu bawak laju macam pelesit, tak ingat dunia. Aku memang minat dengan motor besar ni, tapi bagi mamat-mamat motor besar ni, berhati-hati lah sama dengan kami yang naik kereta ni. Tadi mamat tu dah la potong dengan gaya ala-ala mat rempit, inagt dalam 180km per jam. Pastu nampak baju dia terbuai-buai dari beg galas dia yang terbukak.

Dalam lima minit perjalanan, aku nampak banyak baju bertaburan atas tengah highway. Aku yang tak sempat nak elak terus terlangganr baju-baju tu pastu bunyi.."krak"....aku ingat macam camera ka hapa...Nasib la ko mamat..Pastu nampak dia slow dan berhenti tepi jalan...Berhati-hati la kalau memandu tu ye mat-mat motor.....

12 ulasan:

Yan berkata...

Laaa..cam tu punya cite pun ada ke??macam mengarut jekan..

Fadzli Amir berkata...

Yan- Ini memang kisah benar Kak, memang benar sebenar2 nye...hehehe

al-lavendari berkata...

kesian kat mamat tu .. entah2 hp dia.

terima kasih kerana sudi follow saya.

hawiz berkata...

oohh..kesian lak kt mamat tu..huhu

MOH KEMBARA berkata...

Salam Fadzli, baju berterabur...nasib baik takder suar kecik! Yaa...mandu baik-baik kome, takyah menunjuk...kalau eksiden, sakiiit!

Amir faiez berkata...

bakpe xkutip...kot bju mhal ke..huhu..

Fadzli Amir berkata...

al-lavendari - tu la, kesia memang kesian, tapi dah tak boleh nak elak...tengok kereta kat depan tu merc buleh elak...kami kereta nasional je..kalu elak, nanti terbabas pulak...hehehe

Fadzli Amir berkata...

hawiz- tu la pasal...beringat sebelum kena...kalu kereta pulak selalunya, barang tertinggal atas kereta, pastu terus jalan...hehehe

Fadzli Amir berkata...

MOH KEMBARA- bahaya tu, sekali melayang atas cermin kereta, mau tak terkejut...

imah berkata...

ada gak org cmni..kl abah, msti dia kata "kan dah kna wat keja 2 kali...buang mashhaaa"..

p.i.n.n.y berkata...

orang mcm ni pun ada ke..??mesti tebal muka nak p kutip balik...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

lama betul x dtg sini...

betul tue, kadang² dorang membahayakan keselamatan org lain. kalau dorang potong kita..mak aiiii mcm ape je. mcm nak jatuh jantung kita.dahla bunyik mOtOr tue punyer la kuat kan.

kalau kita ada skt jantung mcm ne? dah sah kita kena berhenti kat tepi jln ke...kemalangan ke..ada dorang tahu?

adesss.....

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails