Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 30 Mac 2011

Pagi Yang Dingin Di Kampung Ku

Kalau kat kampung pagi-pagi memang best.. Samada nak menikmati pemandangan sekeliling masa matahari nak memancar, ataupun tidur dalam suasana pagi yang sejuk...Tapi rugi kalau tak menikmati keadaan pagi sebelum matahari memancar kan... Gambar yang aku ambil ni dah agak lama dah, godek-godek dalam file gambar yang lama, jumpa pulak...Gambar diwaktu pagi selepas balik dari bersembahyang subuh....Pagi ni Naufal ikut sekali walaupun masa tu umur dia baru empat tahun kalau tak silap...
Nun tinggi di atas langit, sang bulan...

Matahari dah mula menampakkan bayang-bayang berwarna oren...

Beransur-ansur menjadi cerah...

Lagi cerah...

Bila dah agak cerah, lensa kamera dapat menangkap suatu objek..!! apa tu...?

Naufal la yang memang ikut sekali...hehehe...

Cahaya matahari dah pun mula menyinar walaupun dianya masih belum kelihatan...


Jalan masih digenangi sedikit air, malam tadi hujan agaknya...

Naufal yang sengaja memijak lopak air...

Dah cerah kan...dikejauhan terlihat lampu motor...orang dah memulakan aktiviti seharian diorang...
*** Rasa nyaman je tengok gambar ni...

21 ulasan:

mariah berkata...

berpagi-pagi sambil memandu kereta, sy suka pada suasana kesibukan masing-masing yang memulakan hari mereka.. sambil melihat yang berjalan kaki, sambil bersyukur diri ada kereta, sambil melihat pembonceng berteduh kala hujan, sambil bersyukur ada kereta...

nikmat dapat dilihat apabila melihat segalanya dengan MATA HATI.. nyaman2..Alhamdulillah

Prince Halilintar berkata...

kalau time tu gi jogging memang best..dingin je =)

Daddy Ziyyad berkata...

Hmmmm..berapa lama u duduk kat situ utk capture gambar2 ni...dari separa gelap sampai ke cerah...

Mie berkata...

Beruntungnya masih ada kampung yang damai dan orang tua yang boleh dijenguk. Macam saya.. huhu

khairul berkata...

ptg ni pon sejuk

Cik Rimau berkata...

tibe2 rase rindu nk balik kampung jugak.. huhuu

Szafwan berkata...

bla pk njang nk blik kmpung...sfwn nk ikot....

fazlinda berkata...

oh... kampungku.....

Fadzli Amir berkata...

mariah - pagi2 kat sini bukan tak best, cuma agak sibuk berbanding ketenangan di kampung

Fadzli Amir berkata...

Prince Halilintar- memang best terutama masa menyedut udara pagi yg segar, cuma tua2 ni tak berapa nak larat...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

Daddy Ziyyad - tak lama, mula 6.40 hingga 7.00pagi lebih kurang..

Sham berkata...

best lepak kampung woo...datuk lat pernak cakap:melayu tak biasa dikaitkan dengan 3K:keris,kapal, kampung...

Fadzli Amir berkata...

Mie - memang rasa beruntung sangat..hehehee

Fadzli Amir berkata...

khairul- hehehe...kat sini pun sejuk, dari pagi sampai ke ptg...

niesz berkata...

bermula lah pencarian rezeki yg halal..hehehe..niesz x merasa nk lalu kat kawasan mcm ni, asyik ngadap highway je, x best..

Fadzli Amir berkata...

Cik Rimau- hahaha...memang sengaja pun...

Fadzli Amir berkata...

Szafwan - tak tau la lagi bila nak balik safwan...tangan dah gatal nak pancing ni...heheheh

Fadzli Amir berkata...

fazlinda - hehehe..rindu ke???

Fadzli Amir berkata...

Sham- ye ke....aku no 1 dan 2 tak dak..no 3 tu ada la...hehehehe

Fadzli Amir berkata...

niesz- ye ke...hahaha..mesti agak memboringkan diri kan...

imah berkata...

mmg best suasana ni..tp lg best kl tdo...hehehe

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails