Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 29 Mac 2011

Ayam Hutan

Semalam, dalam pukul 3.30petang lebih kurang. Sedaang aku sibuk buat drawing kat office, aku dapat satu MMS dari Daud.




" Ayam hutan masak kicap, ikan lampam goreng kunyit..by imah.."


Beserta gambar ni...

Aku yang memang belum makan tengahari ( sebab nak siapkan drawing )terus rasa lapar yang teramat sangat....Arghhhh...!!!!


Terus telifon Daud yang berada di kampung... Dia bantai gelak kat aku...cis..!! Aku tanya la mana dapat ayam hutan, dia kata dia dengan member pegi tangkap malam tadi gunakan penyauk. Kat kampung memang ada banyak ayam hutan yang menumpang tidur di dahan pokok kelapa sawit.

Nanti mungkin nak ikut dia menyauk ayam hutan jugak lah...Tak boleh jadi ni.....!!!!


***Baru tadi telefon Daud, dia bagitahu yang malam tadi diorang dapat burung Wak-Wak ( Ruak-Ruak ) pulak....Argghhh!!!! lagi jeles la aku ini...


Gambar Burung Wak-wak dan anak ayam hutan yang Daud tangkap....Exotik tu...


18 ulasan:

saya YANA berkata...

burung wak-wak tu burung ayam-ayam kan..? ehe...kat sini pon de terdengar gak suara ayam hutan kat hutan tu... takde sape pon nak g tangkap.. haha

mariah berkata...

masa balik kelantan dulu, ayah sy tembak aym kmpung guna senapang, sekali tembak je kena, yela membesar dgn situasi mcm tu kan.. :) yg anak-anaknye bila disuruh tembak, daun pula yg jadi sasaran..

Daddy Ziyyad berkata...

oooo..itu rupa burung wak wak..

time lunch kalau tengok gambar makanan, confirm lapar! ~haha

Prince Halilintar berkata...

dah lame aku xmakan burung wak2..dulu pakcik aku selalu gi menembak burung ni..sedap oooo

imah berkata...

hehehe...btul2 exotic..tp imah lyn je...tiap2 mlm daud p tangkap ayam utan..mula2 2 abah marah gak tp lma2 abah pun lynn...hehe

niesz berkata...

sodapnye nasi+ayam kg tu..heee..niesz x pernah lg mkn burung ni..sedap ke?heee..

Amir faiez berkata...

ni nk tnya daud overnight subuh dia cna????haha...fuh..lyan kot...siap p tgkp lg...

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Maaf saya lama tak ziarah kamu”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

musim menembak ayam hutan puas makan ayam utan masak kari sedappppp lebih sedap dari ayam kampung...sya mase sekolah rendah penah tgok sorang pkcik tembak brung wak2 guna peluru penabor di Ipoh kt tepi sungai...habis sume ketiga2 ank dia mati sekali...tapi sempat semblih ibu dia...kesian plk tgk ank2 burung tu...skrg pkcik tupun dh xde...

pluru penabur tu la risiko dn kbrurukannye..mcm sye pnh tgk org tmbak tupai..xpsal2 burung2 pn jd mangse pluru pnabur..burung wak2 slalu org jaring je.

fazlinda berkata...

sedapnye... bwk blk sikit daud....

Fadzli Amir berkata...

saya YANA - burung ayam2 tu lain, warna kuning keemasan, leher panjang sikit cam bangau, tapi wak-wak kepala putih badan kelabu gelap...dgr kata bukan senang nak tangkap...hehehe

Fadzli Amir berkata...

mariah- best tu, ada senapang...siap anak2 leh try lagi...hehehe...

Fadzli Amir berkata...

Daddy Ziyyad- tu la rupanya, kalu kat kampung selalu nampak...siap dgr bunyi kalu pegi mancing kat sungai...

Fadzli Amir berkata...

Prince Halilintar- ooo penah makan?? best la...hehehe..aku tak penah makan lagi, tengok penah la...

Fadzli Amir berkata...

imah- best la imah...ada gak pengalaman rasa kalu org tanya...

Fadzli Amir berkata...

niesz - ayam kampung atau ayam hutan memnag best..burung wak2 tu tak tau , tak penah rasa...heheh

Fadzli Amir berkata...

Amir faiez- macam biasa la kot kat rumah...layannn...

Fadzli Amir berkata...

Afzainizam - ni ada pengalaman ikut org gi menembak le ni...best2...hehehe

Fadzli Amir berkata...

fazlinda- kak linda, diorang makan pun tak puas kot..kecik sangat..hehehe

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails