Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 31 Mac 2011

Anak-Anak dan Basikal

Anak-anak...ya anak-anak aku ni bila time diorang main basikal, memang tak ingat dunia dah. Hujan ke panas terik ke, asyik main je ( nama pun budak-budak kan )...
Uqaiel, walaupun tak boleh berbasikal, tapi dia yang paling menyibuk...

Naufal dan Nabil...jangan tiru mat rempit ok...


Uqaiel pun nak ikut sekali ronda-ronda...pegang kuat-kuat...


Sampai nampak punggung tu...

Kalau dah letih, lepak dulu....


***Itu la aktiviti diorang kalau ke rumah Mak Tok...!!!

28 ulasan:

mariah berkata...

basikal?... dah lama tak naik. tapi mmg naik basikal adalah satu kepuasan waktu kecik2 dulu.. :)

saya YANA berkata...

cam basikal baru je yg kaler biru tu.. hehe.. si adik cam takot2 je.. hehe..

Yan berkata...

Laaa... jantan sume ke anak miker.. Sama lah dgn teman... Tp anak teman dah besau.. dah tak main dah beskal2 ni... Main game dlm umah je..

Daddy Ziyyad berkata...

kids with bicycles...mmg macam tu..hehehe..

but better pakaikan mereka knee & elbow pad..sebab mereka senang jatuh.

azmnor berkata...

Salam Fadzli..

budak-budak memang gitu laa...tambahan kalau kat rumah atoknya KITA langsung tak leh nak tegor..... sabar jer laa...
abis-abis....layannnnn jer laa..

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

bertuah sungguh anak2 skrg

humaira berkata...

cute nye budak budak tu !! ^^

Prince Halilintar berkata...

biasalah nama pun bdk2 kan..tapi org dewasa kene lah awasi..supaya kejadian xdiingini berlaku..

ShafiqIzwan berkata...

best betul bila dah berkeluarga ni.. :)

Fadzli Amir berkata...

mariah - memang pun, tu la dulu2 yg boleh naik...moto takdak dulu...

Fadzli Amir berkata...

saya YANA - tak la baru sangat, cumajarang naik je...bila pergi rumah mak tok diorang je baru naik...

Fadzli Amir berkata...

Yan - ate...memang tige aje....tapi nak tambah lagi due....pompuan ..heheheh

Fadzli Amir berkata...

Daddy Ziyyad - takde nya pakai elbow pad, bagi je jatuh pun takpa..anak lelaki..dulu masa naik basikal kat kampung mana ada semua pad2 tu...hehehehe

Fadzli Amir berkata...

azmnor - salam azmnor, memang pun..kalu sampai sana tak dengar dah cakap mak, bapak ni...hehehe

Fadzli Amir berkata...

http://aniesandyou.blogspot.com - tu la...dulu dah besar sikit baru ada basikal..tu pun kakak2 yg punya...Nak bagitahu...blog awak tak boleh nak masuk....profile not available...

Fadzli Amir berkata...

humaira - memang pun, tapi aktif bangat...tak tau letih

Fadzli Amir berkata...

Prince Halilintar - memang kena tengok pun, tu yang tak boleh pegi mancing tu, tengok diorang...hehehehe

Fadzli Amir berkata...

ShafiqIzwan- memang pun...kawen la cepat2...hehehehe

niesz berkata...

comel la budak baju kuning tu, rase nk cubit2 je pp die..heee..

Ct Aja berkata...

nak taknak, tapi terpaksa trima knyataan yang saye tak pndai nain basikal...huhuhuhu

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
”Maaf lama kami tak ziarah”

hai sejuk dan tenang jiwa menengok telatak anak-anak.... eeemmm biasalah bebudak kalau dah main-main ni mesti tak ingat dunia...

yang tak berbasikal pun sebuk ajerrr... tu mesti kena belikan basikal 4 roda biar dia belajar kayuh....

syok plak tengok telatah mereka... aku senyum sinis tengok bebudak tu

Fadzli Amir berkata...

niesz-Jangan...!!!!...nati bertambah kurus la dia kena cubit pipi...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Ct Aja- takpa nanti pandai naik kereta...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Afzainizam - tu la..walaupun letih tapi enjoy tengok diorang

toyolkiut berkata...

ala..
depa main kt kawasan rumah je, ok la tu.. mmg seronok kn usia budak2 ni.. enjoy je!
naufal ngn nabil cm kembar ye.. sepesen je muka dan tubuh ia..
zaman dulu2 leh masuk semak, redah je basikal tu ronda sluruh kg..
skrg x blh dh, jln sibuk ngn keta moto, bahaya..

imah berkata...

hahaha..lwk tgk uqail nek beskal..cm xarap je..cm nk jatuh pun ada gak..
umah tokwan xdak beskal,kl ada msti kecoh..

fazlinda berkata...

suruh tok wan beli basikal kt cucu2, nnti blk ramai2 blh main sama2.

Amir faiez berkata...

nt suma bdak2 berebut..kne bli bnyak2 la jwabnya..huhu..

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails