Member Kamcing Anak Haji Amir

Sabtu, 26 Mac 2011

Rendang Ayam Kampung..

Di pagi-pagi hari Sabtu ni teringat rendang ayam kampung yang Kak Lili dan Imah buat masa aku balik ke kampung dua minggu lepas....Kelazatannya masih terasa di hujung lidah...hehehhe..



Ayam kampung, 4 ekor yang kami sembelih...


***Mana la aku nak cari rendang ayam kampung yang sedap lagi berkhasiat ( berkhasiat???) kat Penang ni...hehehehe

24 ulasan:

Chik Att berkata...

khasiat untuk menambah lemak ...
tapi CA pun plak dok teringat gulai ayam kg campur betik.......... huwaaaaa boleh nangis laaaaa ...sedap..

saya YANA berkata...

nampak sedap..... dan jarang dapat makn rendang2 ni.. lagi2 rendang ayam kampung.. biasa ayam kampung masak ungkep..

Prince Halilintar berkata...

terliur tgk rendang ayam kg ni..my feveret tu..

Yan berkata...

Ayam kampung kat kg hj amir ni sure anak2 dia ligan satu rumah kan?? akka cuma leh makan ayam kg yg siap disembelih je.. Mmg makan ayam kg je. tp mahai tau kat sini..

Daddy Ziyyad berkata...

saya ke Penang, maksud saya pulau, memang susah nak cari kedai makan pure melayu. Banyak mamak aja/nasi kandar

Fadzli Amir berkata...

Chik Att- kalu gulai, gulai daging umput pisang lagi perghhh...!!!

Fadzli Amir berkata...

saya YANA- rendang ayam memang best, mau2 lak masa raya selepas puasa sebulan....UNGKEP??? tu hape?

Fadzli Amir berkata...

Prince Halilintar- hehehe...terliur....sorry dah abis..

Fadzli Amir berkata...

Yan- hehehehe....kitaorg pun makan ayam kampung siap sembelih, kalu tak sembelih susah nak makan, dia lari keliling kampung...hehehe...kat penang sekilo RM20...

Fadzli Amir berkata...

Daddy Ziyyad -ada nasi melayu tapi selalunya tghari je, malam diorang tak bukak, tapi kena pandai carik la...hehehhe

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
daging ayam kampung perggghhhh mmg sedap..nak-nak kalau masak rendang mesti habis sekuali.. selalu makan ayam bandar ajerrr....

aleen aiden berkata...

amboih kemaen lagi kelazatan masih terase d hujung lidah.kick btul gayanye.hu3

Fadzli Amir berkata...

Afzainizam- TU LA, tapi kalu nak masak rendang kena ayam tua sikit, bila masak lama/rendang kering, ayam tak hancur..dan manis...kalu ayam muda/ayam daging nanti hancur...

Fadzli Amir berkata...

aleen aiden- tu sebab memang dah teringin sangat la...heheheh

Cik Rimau berkata...

adeh.. sgt terliur tgok rendang tu.. nak skit boleh?? hehehe

Szafwan berkata...

pk njang rendang mai la umah safwan....

to'wan berkata...

>> fadzli : nasib baik la tuan blog tunjuk gambar ni lepas saya balik Malaysia, kalau la sekarang ni kat Yaman lagi, confirm menitik-nitik air liur... :)

Amir faiez berkata...

adoyai..terliur..huhu..

Fadzli Amir berkata...

Cik Rimau - sorry cik rimau...dah abes la...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Szafwan-awat kamu tak habaq awai2....

Fadzli Amir berkata...

to'wan - tu la...rendang ni dah lama dah, cuma tunggu tokwan balik baru post entry ni...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Amir faiez- pandai2 la carik kat syah alam tu...hehehe

saya YANA berkata...

masak ungkep tu macam masak biasa punya bahan la.. cuma bahan nye ade ketumbar ngn sikit jintan.. kalau org pandai masak.. memang jadi.. kalau orang yg baru2 nak mask.. hmm.... kureng sedap.. hehe... pada Yana la..

imah berkata...

blk le kg..sure dpt mkn cmni tp jgn lupa suh kli2 blk sekali..kl imah je mmg x jd la rendang 2..hehehe

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails