Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 15 Mac 2011

Stesen Nuklear Jepun Meletop!!!

Semalam dalam pukul 9.30 malam, aku dapat sms dari beberapa orang kawan, termasuklah Boss aku dan safwan ( anak saudara ). Semuanya berkisar tentang kebocoran yang berlaku di stesen nuklear Jepun kerana gempa bumi dan tsunami baru-baru ni.

Ok la aku copy apa yang Boss aku hantar sms kat aku kat sini..

" Guys & Guls I just receive this....

BBC FLASHNEWS:
Japan govt cnfirms radiationleak at fukushima nuklear plants. Asian countries should take necessary precautions. Remain indoors first 24hrs. Close doors n windows. Swab neck skin with betadine where thyroid area is, radiation hits thyroid first. Take extra precaution, radiation may hit at starting 4pm 2day. Please send to other.

P/s: not sure will it impact m'sia or not. Just beware.

Manakala, salah sorang member aku pulak sms ni....

A nuklear power plant in Fukumi, Japan exploded at4.30am 2day. If it rains 2morro or later, did't go outside, be sure that u hav rain protectors. It's acid r...

Hmmmm.....Kalaulah aku cakap kat abah kat kampung, pasal ni....

" Abah, kilang nuklear kat Jepun meletop la, dia punya radiasi dah tersebar merata...Hari ni jangan keluar pi mana-mana abah, bahaya....Dok dalam rumah je, tutup semua pintu tingkap. Kalau hujan pun jangan keluar rumah, ada asid tu abah..."

Nak tahu apa yang abah aku akan cakap....

" Buang mashhaaaaa.......aku nak pi masjid semayang, tak buleh keluar rumah apa....!!!"


*** Untuk boss aku, kalau dah bahaya tak leh keluar rumah, bagi cuti bang sehari dua....hehehehe

14 ulasan:

mariah berkata...

ye.. mungkin itu juga jawapan baba saya .. -.-

Fadzli Amir berkata...

mariah - Diorang takkan hirau punya lah...hehehhe

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

mudah nyer org skrg mempercayai benda yg x pasti lg..

khaifaiz berkata...

rasenye itu semua khabar angin kn.. huhu.. rasenye jwpn cenggitu gak yg abh aku kata nanti.. jhhahahah

Fadzli Amir berkata...

http://aniesandyou.blogspot.com - Benda2 yg sensasi memang best tuk dipercaya...hehehe

Fadzli Amir berkata...

khaifaiz- tu la..boss aku yang tua tu pun terpengaruh...tapi biasa la cha ya nun alif, memang takut mati...hehehe

MAPPIAU berkata...

hohoho cadangan yang last tu saye sokong!!! ngehehe.

saye nak copy paste anta emel kat bos saye la plak cadangan yang last tuh hahaha, maunyer bos suh saye duk opis jangan kuar2 pulak kang hahaha :P

Fadzli Amir berkata...

MAPPIAU- Hari ni mungkin boss tak masuk ( ni pun spekulasi gak ) hehehehe

sekamar rindu berkata...

salam...

dalam laporan tadi..kemungkinan kesan letupan nuklear ni sampai ke malaysia..

Fadzli Amir berkata...

sekamar rindu- salam...memang la, tapi tak perlu lah nak terlalu takut atau gelabah...tak gitu...hehehe

Amir faiez berkata...

da try gtaw abah blum???hahah...

Szafwan berkata...

pk su,tok wan xkn prcya pnya...hmpph...buang masyaaaaaa.....:P

Fadzli Amir berkata...

Amir faiez- hehehe..nak bagi tau pun kena fikir 2,3 kali...

Fadzli Amir berkata...

Szafwan-Betol2....hehehe

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails