Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 16 Mac 2011

Bagus Iklan ni...

Baru balik dari Batu Feringghi, bukan makan angin, balik dari supervise contraktor buat kerja. Biasa la kerja Jaga ( macam Red rambutan cakap )... Ternampak satu papan tanda untuk satu perumahan berkelas tinggi...

Tapi malangnya, papan tanda utama dah menrosakkan segalanya......

Dari jauh...Tak nampak kot...
Nampak tak....

Ni lagi terangg....


Ni kalau tak nampak jugak, pi tukaq kanta spek mata...

*** Apa yang MEJUJU.....ada ke perkataan mejuju??..ni syarikat besar ni, kat Penang ni famous...Ivory...tapi bahasa malaysia....Hampeh...!!!!


30 ulasan:

fadhdeela berkata...

menjuju erkkk..alamakkk konon2 nak jadi manja kot hahaha mcm mana QA company nie?? failed :P

Meh singgah: Aku Masih Dara!!!

mariah berkata...

ini mungkin kes nak siap cepat..

atau xde orang yg buat double check..

atau xde org untuk nak betulkan sbb semua staff pun sebut 'mejuju' kejayaan... :)

tapi, skali imbas mmg otak akn tafsir 'menuju',
bila dah di zoooomm kan, baru otak tafsir 'mejuju'.

agaknya org yg buat tu dia lihat dari jauh kot.. yeke??

khaifaiz berkata...

yg design iklan ni mesti pelat orangnyer... hahahahah..

Fadzli Amir berkata...

fadhdeela -Sethu aku, ramai yg Cha Ya nun alif kat dalam tu...so...

Fadzli Amir berkata...

mariah - rasanya diorang tak peduli tang bahasa malaysia tu, sebab target diorang tuk org bukan melayu, macam cina dan org putih....so, kalau salah bukan org putih tahu pon...

Fadzli Amir berkata...

khaifaiz -Ni bukan pelat lagi ni..ni cacat...hehehhe

aleen aiden berkata...

eh,gamba last baru perasan.hahah!

Fadzli Amir berkata...

aleen aiden- Nasib baik perasan...kalu tak perasan..hehehe

MAPPIAU berkata...

mungkin syarikat tuh terlebih advance untuk menjuju ke arah negara maju 2020 kot hahahaha :P

MamaYatie berkata...

huhu..bahana negeri dikuasai bangsa cha alip nun alip

Sham berkata...

tu loghat orang penang kot...ha ha...jangan marah no...

Fadzli Amir berkata...

MAPPIAU- Maju yang teramat sangat la tu...hehehehe

Fadzli Amir berkata...

MamaYatie - mungkin ada kebenaran juga...

Fadzli Amir berkata...

Sham - walaupun dah 13 tahun duduk kat penang, tak pernah dengar la lagi...hehehe

Prince Halilintar berkata...

dah klakar pula rasenya bila sebut perkataan tue..diorg nin pon satu xkan la xcheck betul2 dulu sebelum pasang kat situ..memalukan betul..harap ambik tindakan segera betulkan..

Fadzli Amir berkata...

Prince Halilintar- Mula2 aku tengok bukan kelakar..rasa macam aku bodoh pulak macam aku tak tau ada perkataan tu...hehehhe

intan.maisarah berkata...

menjuju jestinaji indah

ummiross berkata...

menjuju? menjaja pun bleh kot..hee

Dr. Rodzila Rodi berkata...

hahaha...forward la entri ni kat mazidul..wakkaka..
bangla kot yang buat ni..

*teringat bawang ros*

A.s.t.i.n.a berkata...

haha adehlaaaa kesian tol orang Malaysia..

Fadzli Amir berkata...

intan.maisarah - jajajaja. jetul jugak ju.....jejejejeje

Fadzli Amir berkata...

ummiross -tu la..untuk menjaja, menjual rumah...tu yg mejuju tu...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Dr. Rodzila Rodi- Dia pun banyak kes tak settle lagi....Bangla....hehhehe...Bangla yg bagi bawang ros tu ke....mungkin gak..

Fadzli Amir berkata...

A.s.t.i.n.a- bukan semua org malaysia..tapi org malaysia yg tak ambik tau bahasa malaysia la...hehehe

nisa berkata...

I'm back...line tenetr dh ok...Hahaha..lawak ja. Menjuju...mungkin org tu tak perasan kot..kira bley la dimaafkan dr kes satu adun yg buat kain rentang kt umah dy tulis selamat hari raya al mubarak.ha yg ni perasan x apa yg silapnya..hehehe

Fadzli Amir berkata...

nisa-selamat kembali..tu la lama tak nampak...hehehhe....yg selamat hari raya tu memang tak faham bahasa mamat adun tu....

ekin mahmud berkata...

sampai muncung mulut ni nak cakap perkataan tu,hehehe...pandang sekali pun dah nmpak terang2 lagi,perkataan tu salah kan.

Fadzli Amir berkata...

ekin mahmud- hehehe...masalahnya diorang punye management tak nampak...atau buat2 tak nampak..

Amir faiez berkata...

mejuju puncak..gemilang cahaya..

Fadzli Amir berkata...

Amir faiez- hahahaa....jemilang jahaya

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails