Member Kamcing Anak Haji Amir

Sabtu, 12 Mac 2011

Peti Ais ke ni..??

Salah satu rumah yang aku sedang buat dia punya ID. Rumah seorang Dato' berbangsa Cina. Rumah dengan tanah dia memang berjuta-juta lemon la harga dia.



Carpenter tengah pasang wine chiller

Ni pulak dia punya peti ais/fridge....Agak-agak la berapa harga peti ais ni......korang teka berapa harga dia......

Jenama Sub-zero

Made in USA..

Dry kitchen atau dalam bahasa melayunya, dapur kering...hehehehe
Ooo..berbalik pada harga peti ais tadi...berapa ?....
.
.
.
.
.
.
Harga dia RM 70,000.00.....
***Harga dia sama dengan satu flat kat Penang ni...kalu aku beli peti ais tu, aku kena tido, mandi, makan dalam dia. Kalu tak rugi ooooo......

22 ulasan:

niesz berkata...

giler mahal...beli kereta cash pun dapat tu, ape lah yang die nak letak dlm petiais tu kan..besar kot..hahaha...

Fadzli Amir berkata...

nak kata besar, biasa je, 4 kaki lebar je....

saya YANA berkata...

huhu... made in USA..kaya2...
peti ais besar2 wat kedai makn ke..? byk no nk simpan brg2.. ish2..

Ct Aja berkata...

Fuy000 gile kaya org 2....

toyolkiut berkata...

wah..
nk simpan pe dlm peti semahal tu..
dapur ia je sebesar rumah TK..(tp lg besar dapur ia kot..huhu)
klau duit bnyk mcm2 blh buat kn??

Amir faiez berkata...

kaya....kaya...msti bsok die ad sminar...

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhhh mahalnyerrrr RM70 ribu mahalnyerrrr... nanti nak bayar karen TNB pun lagi lerrrr mahal .... dahsyat orang kaya ni..... aku hanya mampu melihat tak mampu nak pakai peti ais tu...

sorry lama aku tak singgah blog ko lah sorry yerrr kesibukan sikit aku sekarang ni

My Life My World berkata...

Awesome nyer peti ais dia. Nak isi apa lah yer beso beso gitu. Peti ais rumah akak tak beso pun banyak ruang kosong lagi. Hikhikhik ... bila orang yang tak ada ada menulis, gini ler ghupernyer :)

i am S!L4H.. berkata...

mak aihh. swift pon dapat sebijik. hoho

Chik Att berkata...

huh .... boleh dapat umah sebijik ......

Fadzli Amir berkata...

saya YANA- memang made in USA....org bawah macam kita yg kuasa beli sikit ni disuruh beli barangan buatan malaysia...diorang yg kaya????

Fadzli Amir berkata...

Ct Aja- Hahhahaa....dah la kaya, gila pulak kan...baik jadik miskin tak gila...hehehe

Fadzli Amir berkata...

toyolkiut- Memang dia banyak duit...tapi lagi best kalu dia Islam dan beriman...

Fadzli Amir berkata...

Amir faiez- apo ekoa merepek ni..sominar apo pulak ni haaaaaa....

Fadzli Amir berkata...

Afzainizam- RM 1K bagi diorang macam nak makan malam je....no hal Bro...ko dah datang ni pun dah kira syukur dah....Thanks..!!!

Fadzli Amir berkata...

My Life My World- selalunye..bagi la petia ais besar mana pun, mesti penuh punye...hehehhe....bersyukurlah dengan apa yang ada...

Fadzli Amir berkata...

i am S!L4H..- tu la..kalu beli peti ais tu bukan buleh bawak kita jejalan macam swift kan??

Fadzli Amir berkata...

Chik Att - Tapi rugi la...bukan buleh tinggal/duduk dalam tu pon..hehehe

MAPPIAU berkata...

gulpp!!! telan ayaq liur tengok harge peti ais tuh, konpem sume makanan ngan buahan simpan dalam tuu jadi sedap tuh hikhikhik

Fadzli Amir berkata...

MAPPIAU -Tu la kalu makanan tu dah basi pun bila letak je terus jadi ok...hehehehe

i am S!L4H.. berkata...

btol2. tp kalo dh hrge mcm tu klo rase pns sgt. dok la kjap dlm 5 mnit tu.
*konfem beku* hee~

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

mak aiiii.... mahalnye!!!

itulah..org kaya yg dah byk sgt duit. dorang dah tak tau dah nak buat ape dgn duit banyak² tue. mcm nie lah jadinya!

naseb bek org cina..kalau org melayu tue dah mcm geng dengan setan tue!

"membazir itu amalan setan"

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails