Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 19 April 2011

Berkelah Di Batu Feringghi

Ahad yang lepas, kami sekeluarga pergi berkelah di Batu Feringghi. Memang dah lama bercadang nak pergi dan dah janji dengan bebudak, tapi tak berkesempatan. Setelah bangun pagi menyiapkan semua makanan, kami bertolak ( tu pun lambat sebab bebudak lambat bangun )..Pergi ambil Safwan dan singgah sebentar di pasar Tanjung Bungah untuk beli umpan memancing. Kami sampai lebih kurang pukul sebelas lebih, orang masih tak ramai. Bebudak dah mula main air tanpa menjamah makanan. Aku pula sibuk menyiapkan kemah dan alatan memancing. Selepas makan serba sedikit, aktiviti memancing pun dimulakan.
Ni kaki Uqaiel....sakit pijak batu dan pasir...

Bila selipar masuk pasir dia meragam....

Naufal dan Nabil yang tak sempat makan terus main air..

Naufal bawak penyauk, macam dapat ikan.....Abah bawak pancing, macam dapat ikan...so 0-0 la...hehehhee

Uqaiel memerhatikan aku dan Safwan yang sibuk melayan pancing...

Lepas pacak batang pancing, duduk-duk bersantai, sambil memerhatikan keindahan alam....

Nun jauh di sana, Naufal bermain air...

Safwan join Naufal dan Nabil....

"Asyik sangkut kat batu la"....antara alasan kenapa tak dapat ikan...hehehe
Terlupa nak tunjuk, apa yang menjadi hidangan kami semasa berkelah. Ni ha, semua buat sendiri. Memang sedap...tak caya tanya Safwan...hehehhe











Tengah-tengah syok layan laut, Uqaiel pulak nak berak...hei..potong betoi la....





Kami balik lebih kurang pukul 2 lebih...Letih memang letih tapi enjoy.... Thanks to Wan Malinee tuk semua gambar...


***Sampai hari ni dahi terasa pedih akibat 'sun burn'.......

51 ulasan:

toyolkiut berkata...

hehe..
ikan pun holiday kot ari tu..
pagi2 dh tliur tngok mknn.. lapar le..

saya YANA berkata...

besnye.... jeles la.. hoho...

khairul berkata...

lama x p situ

khairul berkata...

lama x p situ

khaifaiz berkata...

Ikan pergi berkelah agaknya.. tu yg x dpt ikan tu.. hehehe

Mie berkata...

Kalau dah hobi tu mancing, pantang jumpa air... penah gi sini nginap kat Sri Sayang Apt

Yan berkata...

last time mai tak singgah main air.. panas sangat. Tak nesa.. I duk LONDON lamam. baru je balik..hee

Ila berkata...

bestnyer mandi laut..tp faiz takut mandi laut...hehehehe

Chik Att berkata...

bestnya mandi laut .... CA selalu gi pantai merdeka ja.....

AizA berkata...

wahhh..bestnya... xleh jdi ni... nak kena pujuk ayah teman g berkhelah mcm tu gak ni... hohoho

wan nurul hezrina berkata...

chantek juga tempatnie...tapi kalau bawak anak mummy tuh si merah tuh dia takutlah ngan air.ngan pasir..tak mau pijak.

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Yamaha 125z

weehhhhh dulu rajin gak dok berkelah cam ni hujung minggu bawak batang pancing sesaja lontar kail... sekarang ni aku belum ada kesempatan lerrr ...


memang cantik tempat tu mmg sesuai sesangat port berkelah tu

School Of Tots berkata...

Nikmat bersantai bersama keluarga memang sukar ditukar ganti. Alhamdulillah.

Prince Halilintar berkata...

betsnye gi pantai..sonok gak pancing2 ni..tapi xdpt ikan eh..pakai umpan ape tu? ikan disitu tido lagi kot..hehe

Daddy Ziyyad berkata...

picnic mcm ni mmg best..makan apa saja jadik best!! :P

eh, kawasan ni kena tak tsunami dulu?

Amir faiez berkata...

tuayat org yg kaver ble xdpat ikan..tp takpa...adik pon penah merasa xpat ikan kt ctu...hahah..

Fadzli Amir berkata...

toyolkiut- sebenarnya dapat sekor ikan kerapu, tapi terlepas masa dah sampai ketepi...malas nak bagitau, nanti org tak percaya lak...hehee

Fadzli Amir berkata...

saya YANA- jeles jangan tak jeles...hehehe

Fadzli Amir berkata...

khairul- sekali-sekala mai best gak....hehee

Fadzli Amir berkata...

khaifaiz- ikan pon nak cuti gak...hehee

Fadzli Amir berkata...

Mie - tu la lepas gian, tak dapat ikan pun takpa..janji buleh baling pancing...sri sayang depan lagi..

Fadzli Amir berkata...

Yan- memang panas pun, tapi redah je..ni dia punya kesan sun burn dok ada lagi...memang pon..london...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Ila- memang best, uqaiel pun takut...dia berani kejar2 air kat tepi ja...

Fadzli Amir berkata...

Chik Att-pantai merdeka kat kedah kan..????

Fadzli Amir berkata...

AizA- pujuk jgn tak pujuk...sekali sekala leh la....bukan selalu pun

Fadzli Amir berkata...

wan nurul hezrina- memang best..bawak je, memang memula takut, lelama ok la tu...

Fadzli Amir berkata...

Afzainizam- memang agak sibuk, tapi cuba gak la, dah janji ngan anak2, bapak pun leh enjoy sekali...hehehe

Fadzli Amir berkata...

School Of Tots- tu la, masa ni la nak merasa nikmat bersama, masa bersama, nanti diorg dah besar, dah kawen, takda le lagi....

Fadzli Amir berkata...

Prince Halilintar- pakai udang & sotong pasar..dapat satu kerapu, tapi terlepas masa dah sampai tepi..hehe

Fadzli Amir berkata...

Daddy Ziyyad-memang pun makan la apa saja,tsunami..memang dulu kat sini pun kena jugak...

Fadzli Amir berkata...

Amir faiez- hehehe..ayat cover kena power......

Fantastic Ajane berkata...

wah bestnya.. mcm seronok tul tgk gambar2 tu..pandai snap k..:)

fazlinda berkata...

bestnye g batu feringhi. ingat next visit nk singgah la.....

azmnor berkata...

salam Fadzli....

bestnya...tp memang super joran laa awak ni pantang jumpa air ..mesti nak baling..hehehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

memancing tu dapat ikan ke bro.. xpublish pon ikan 5 tan... hehe :)

Kejora berkata...

salam Fadli..

yer ke tu dapt sekor tapi ..terlepas? hihi...
en ni memang kaki pancing yer?
sama lah ghan abg sy...bini dia x bleh kata pa dah..kadanng2 tu bkn nye dpt sekor ponn...

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

bln dpn nk g penang.. nk g BF jg waaarrrrggghhh

Malas memasak

MAPPIAU berkata...

waaaaaa tang makanan tuh memang tak menahan okehh, menyelerakan!! huhuhu

alololo kiutnyer kaki si Uqaiel tu tauuu sukeeeee hihihi

Ct Aja berkata...

seronoknye....da lame x berkelah dgn family...

imah berkata...

sedap nmpk burger ngn sosej..pasni kl kta nk p bekelah,dh taw spa bleh supply mknn...hehehe..

Fadzli Amir berkata...

Fantastic Ajane- tu cik wife yg snap tu...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

fazlinda- boleh la kita mancen...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

azmnor-baling je, kena ke tak kena ke lain cerita...yg penting lepas gian...hehehehe

Fadzli Amir berkata...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine - hahahhaa...ikan pun cuti ari ni...

Fadzli Amir berkata...

Kejora- tu la, kalu cerita pun org tak caya kan...hehehe...memang la, tapi mancen ni suka2 je...tak serius...

Fadzli Amir berkata...

http://aniesandyou.blogspot.com - mai la....hehehhe

Fadzli Amir berkata...

MAPPIAU-kalu dah lapar berjemur tengah panas, memang semua sedap...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Ct Aja- pergi la..kat kelantan banyak tempat bekelah...hehehe

Fadzli Amir berkata...

imah- tu la sapa tak tau...hehhehe...last2 imah gak yg kena buat...

Szafwan berkata...

best w0oo mancing ngan mandi...mmg burger dgn sosej 2 sedap.....tpi dh mkn trlalu bnyk smpai x lrt dn dh x sedap..

Fadzli Amir berkata...

Szafwan - hahahaha..tu la makan banyak sangat...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails