Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 12 April 2011

Apa rasionalnya?

Pernah tak kita bila nak beli seluar, kita ukur pinggang seluar tu kat leher/tengkok. Memang aku pun selalu buat, bila malas nak cuba atau tak ada fitting room. Aku cuba fikir, di mana rasionalnya perlakuan tersebut. Adakah saiz pinggang ada kaitan dengan saiz leher, maknanya secara saintifik.

Ok, caranya ialah, pinggang seluar yang berlipat ( tidak dibuka ) di letak mengelilingi leher. Di beritahukan, ukuran lilitan pinggang bersamaan dengan dua ukuran lilitan leher. aku belum la cuba mengukur leher dan pinggang menggunakan pita pengukur lagi, cuma terlintas difikiran lepas tu terasa keganjalan. Macamana kalau orang gemuk, yang mana perutnya berlemak tapi leher tetap kecil tanpa lemak. Adakah teknik mengukur menggunakan leher hanya boleh diguna pakai untuk orang yang tak gemuk?

Siapakah yang mula-mula mengeluarkan teori ni sampai menjadi ikutan semua orang. Ni pun musykil jugak...

***Balik nanti nak cuba eksperimen, ukur pinggang dan ukur leher...( ni kes takdo kojo cari kojo la ni...hehehehe)

16 ulasan:

Izyan Masri berkata...

KEHKEH.BETUL JUGAKKAN.BARU TERPIKIR XD

cikgu ct berkata...

hehehe betul la ek? dah tau ker rasionalnya? kelakar plak

toyolkiut berkata...

itu la..
logiknya xde, tp cmne boleh pikir mcm tu kn..
slalunya beli ikut saiz la, main ukur2 ni mmg TK xreti..

Cikli berkata...

beritahu gua resultnya bila ente dah buat.

Muhammad Al Amin berkata...

hari tu pernah beli seluar buat cara gini,last2 tak muat, pastu gi tukar balik..

Ila berkata...

cuba jgn tak cuba..nanti gi tahu resultnya...hhehe...sy pun selalu wat macam itu

Prince Halilintar berkata...

stuju la..aku pun camtu gak klu gi beli seluar..mak aku ajr camtu..tak tanye lak dari mane die taw..hehe

Yan berkata...

Hee.. takleh pakai dah beb.. Customer akak ada wat cam ne.. Akak paksa dia p try kat fitting room.. masalah je nanti..

imah berkata...

btul2..pelik2..mne la org dlu2 dpt idea ni..xpenah tepk ape rasionalnya..

ade 1 lg,kl kte bli kasut@sandle bru & xnk kaki kta melecet ble pkai,org ckp gigit dlu kasut 2 sblm pkai..imah pun apa lg,ikot la..kdg2 kl sekali ngn membe2 bli kast bru,abes suma kasut kna gigit..hahaha..ape kne mengena gigit kasut 2 ngn kaki melecet ntah le..

topimagine berkata...

hahaha.. aku xpernah wat teori ni... sebab aku xsuka pakai seluar yang betol2 ikut pinggang aku.. xsuka ketat sangat :)

Amir faiez berkata...

tula..bab gigit kasut tu daud ad ckap kt adik..tp ap motif nye gigit kasut..bek pi gigit peti ais ke..mesin basuh ke..huhu..

bunga berkata...

yup betul2..pernah gaka ada yang ckp kat bunga..haha

aleen aiden berkata...

alin xpnah kot nak beli seluar ukur lilit kat leher.takot nnt slh saiz.hu3

fazlinda berkata...

kalo mcm tu besornye leher aku sbb pinggang byk lmk.......... org2 dulu buat cm ni sbb mase tu x de fitting room, takkan nk try slua kt open area. kreatif btl org2 dulu nih......

nisa berkata...

hahaha..kalo nisa sendiri pun pernah fikir benda2 pelik dan unik mcm tu. Cthnya sakit gigi, kemudian ada petua suruh katuk paku kat dinding. Pelik nisa, apa kaitannya antara ketuk paku dan gigi. Tapi mujarab jugak petua tu. hihihi

Daddy Ziyyad berkata...

hahahaha..saya pernah jugak tgk org kat supermarket nak beli seluar try cara ni..

saya tak pernah amalkan benda ni..

mesti nak acu jugak dalam fitting room

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails