Member Kamcing Anak Haji Amir

Isnin, 31 Januari 2011

Ni la kerja aku

Bila dah nak dekat Chinese New Year ni aku pun mulalah sibuk, sebab nak siapkan rumah atau dekorasi dalaman sebelum client nak menyambut depa punya raya. Walaupun sibuk, tapi dah macam terbiasa pulak rasa mood nak bercuti tu membuak-buak dan rasa gembira pun ada bila ada kontraktor-kontraktor yang menghulurkan sampul berwarna merah ( nak bagitau la, ni bukan rasuah ha...sebab kalau depa bagi ke tak bagi ke, boss yang tentukan samada diorang yang akan dapat projek ke tak..)..
Lagi satu perasaan aku agak takut pun ada, sebab ada rumah yang belum siap, lepas tu kontraktor pulak cuti lama, takut-takut ada lagi orang yang akan memecah masuk site yang aku handle. Sbagai contohnya, rumah yang akan aku tunjukkan nanti ( rumah seorang Tan Sri ).. yang mana rumah dia dah pun dimasuki pencuri yang melesapkan semua cable elektrik dalam rumah tu...
Sebelum..
Selepas...
Belakang rumah yang baru dinaikkan dinding setinggi 7 kaki ( sebelum ni hanya ada pokok-pokok pagar je yang mana orang boleh masuk )
Ni pulak siling di tarik untuk diorang mencuri semua kabel elektrik...
Siling yang dirobek-robek..habis semua kabel kena curi...

*** Harap-harap cuti raya cina ni tak ada apa yang berlaku, kerana aku dah cuba sedaya upaya agar diorang( sampah masyarakat ni ) tak lagi berjaya masuk...

16 ulasan:

Encik MamaT berkata...

kalau dah pencurik... tengok apa ja semua nampak duit.. haha... bahaya btol...

hawiz berkata...

hehe...kontaktor ker??.. or ID?..

mizzapple berkata...

sempat lagi diorng mencuri eh.
mcm2 la.

ch!natsu berkata...

amin.. semoga usaha kamu berjaya.. =)

MAPPIAU berkata...

isshhh orang sebok2 bercuti dieorang ni sebok mencuri, tak paham la asyikk nak carik jalan senang jer tau dieorang ni nak kaye. Orang lain sume bersusah payah carik rezeki halal. Tak tau la sok kat akhirat camne tuh. eeiiii geram. (eh sori tuan belog teremo pulak :P)

saye doakan mudahan segale kerja tuan belog di permudahkan :))

Fadzli Amir berkata...

Encik MamaT- Tu la, yang jadi mangsa aku la...nasib baik aku tak kena bayaq...aku nyer wireman nak bagi semua wire tu idop, so kalu org curi lagi mati la org tu...tapi aku tak bagi....1) kesian kat diorang 2) kesian kat owner, bila ada org mati kat dlm umah diorang..

Fadzli Amir berkata...

hawiz- ID la...hehehe

Fadzli Amir berkata...

mizzapple- rasanya drug addict, tak tau la...harap2 diorg insaff, sebelum mati kena letrik

Fadzli Amir berkata...

ch!natsu- Amiiinnn...mekasih

Fadzli Amir berkata...

MAPPIAU- Hehehhee..teremo sikit takpe, kalu terlebih kena jual...Aminnnn...

NISA KHAIRI berkata...

kalo org dh nk duit, merompak membunuh pun sanggup..tu yg bahaya sangat tu..sian..nk raya pun hati susah...

Fadzli Amir berkata...

NISA KHAIRI- segala usaha dah wat, berserah je la..

nUmara... berkata...

heeiii... mkn rezeki x halal la org tu.. huhu

Fadzli Amir berkata...

nUmara- diorg yg macam ni bukan kira dah halal, haram

Yan berkata...

Org ID ghoper nya..Sure umah u cung..

Fadzli Amir berkata...

Yan - Cunnnggg...macam tongkang pecah...hehhehehehe

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails