Member Kamcing Anak Haji Amir

Jumaat, 7 Januari 2011

Pizza O Kosong satu..!!!

Semalam masa balik kerja, singgah la satu pasar malam di Bukit jambul. Ingat nak la beli makanan buat bawak balik. Nampak satu gerai Pizza, nampak macam best je.. Aku pun order la chiken hawaiian pizza. Kitaorang bagitahu, nanti kitaorang ambil la bila dah habis round-round pasar malam.

Lepas beli nasik ayam untuk bebudak dan jalan satu pasar malam, terus pergi balik ke gerai pizza tadi. Bila dah bayar dia cakap RM 16, sedangkan tadi dia bagitahu RM 15..Bila aku bagitau baru dia cakap silap..
Bila dah sampai rumah terus la bukak kotak pizza tu....


Bila bukak kotak, nampak plastik merah bungkus itu pizza..




Bila bukak plastik, nampak la roti pizza kosong....siap ada kaler-kaler hijau lagi..




Tapi roti tu dah berkulat la...tu yang hijau-hijau tu..




Belakang dia dah bakar dah...


Nabil siap tak sabar-sabar nak makan lagi, sebab diorang ni kaki pizza. Aku cakap nanti abah tukar. Lepas mandi dan sembahyang maghrib, terus pergi ke pasar malam tadi, jauh tu dari bayan lepas ke bukit jambul.

Bila sampai, dikejauhan aku nampak gerai tu dah kemas-kemas, dah habis la tu. Bila aku letak je kotak pizza tu kat atas meja dia, terus dia mintak maaf. Dia cakap tersilap, sebab bagi pizza kosong tu. Dia kata pizza dah habis, jadi dia pulangkan balik duit. aku kalau orang dah mintak maaf, terus jadi lembut la...Tapi dia langsung tak bukak tengok pizza tu, sebab kat situ ada la 2-3 orang yang sembang dengan dia, jadi mungkin dia malu nak bagitau yang roti pizza tu dah berkulat. Bukan apa, macamana kalau aku duduk di Balik Pulau, takkan nak patah balik hanya kerana pizza 15 ringgit..!

So moralnya baik beli Pizza yang betul-betul pizza. Kalau nak beli gak pizza yang kat pasar malam, baik tunggu masa diorang buat, mana tahu diorang guna roti yang dah berkulat, sebab bila dah bubuh topping tak nampak la yang berkulat tu...

Jangan biarkan anda dan keluarga anda diselubungi misteri pizza O kosong....

35 ulasan:

TheChekJah berkata...

eeeuuuu.. melampau la tu... kena lapor... tp kat sape ntah.. ala yang pengguna2 tu...

My Life My World berkata...

Heee Geram nyerrrrrrrrrr ... kalau akak mahu berasap telinga kut. Sajer jer nak kena budak jual pizza ni. Dah la kena berulang alik. Kasik Pizza macam tu lah pulak. Nak main kan orang ker hapa. Kira adik ni kuat sabarnyer ya ... kalau akak mahu akak bebel kan dia kat situ jugak.

Sori ler dik ... kan dah terbebel kat kau lak ni. Tak abis geram lagi nih.

Fadzli Amir berkata...

TheChekJah - Tu la, tapi malas pulak nak kecoh2..mentaliti org kita....hehehhe..

My Life My World - Geram memang geram, tapi dia dah mintak maap...Cik Wife pun bebel gak, nasib baik tak bawak dia sekali mmasa hantar pizza tu, kalau tidak, berasap telinga macam akak la...hehehhe

Ai Yu berkata...

der...asal benggap sgt diorg nie. Nk berniaga jgn buat mcm tu.....huhu.

Fadzli Amir berkata...

Ai Yu- nak untung cepat kot..

aZIEra itu aKu.... berkata...

bole kena saman 2....x menjaga hak pengguna.....hu

Fadzli Amir berkata...

aZIEra - ok lagi sekali kena macam tu, baru bertindak..amacam...hehehe

Encik MamaT berkata...

gila weh.. awat hang tak sound sikit.. meniaga jujur la sikit... haish.. kalau aku la.. alahai..

Fadzli Amir berkata...

Encik MamaT- memang memula nak sound, tapi bila dia mintak maap...tu yang lemah tu...hehehhe

Anak Pak Muin berkata...

mmujur je die mintak mahap...

Fadzli Amir berkata...

Anak Pak Muin - Tu la pasal...hehehe

Bob Merley berkata...

bakar je kedai tu! mesti dah ramai jadi mangsa ooo

Aqila Safuan berkata...

mak aihhh . TEROKNYE SERVIS! lain kali dan kali lain beli je pizza hut . murah jee pun .ishkee ishkee. kalau aku dapat pizza macam tu konferm esok tuan bos kedai tu meraung pagi2 sebab kedai pizza die terbkara .





*takdelah kot sekejam itu ,

hee : )


http://aqilasafuan.blogspot.com/2011/01/bowling-longkang.html

Fadzli Amir berkata...

Bob Marley - Hahahha..kalau aku bakar, esok masuk paper, aku kena cekop....

Aqila Safuan- Hehehehe...Tak suka Pizza Hut, tapi minat gila kat pizza Domino....I like....

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah berkata...

sumbat je pizza tu dalam mulut dia. haha.

Papa Mifz berkata...

dorang nih nak berniaga main2 lak kan...x patut betul...

faizal berkata...

alamak baru je semalam mkn pizza bentayan nih tp cawangan psr mlm hulu langat la. rmai org dok beli. smpai berpeluh2 la mamat tukang bakar pizza tu. mintk2 la cwangan hulu langat ni tk pkai roti mcm tu.. aminn. dh kebas 3 potong mlm td.. adussss

Fadzli Amir berkata...

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah - Memang rasa mcam nak sumbat, tapi hati terlembut bila dia mintak maaf..hehehehe...

Papa Mifz - Ni le last aku beli Pizza ni dari dorang..

Faizal - Ijal, kat sana ok kot..kat sini yang ada masalah...

misSbLurRy berkata...

kejam tak kalo kalo aku kata dia nie tamak??

mesti dia pernah buat juga kat orang lain.....sebab dia langsung x bukak then gaya macam x de masalah jerk...

Fadzli Amir berkata...

misSbLurRy- kejam ke tak tu tak tau la....mungkin gak la...heheheh

Papa Mifz berkata...

bro...gua bg award..ikhlas nih..ambik la...:)
http://budakspectacle.blogspot.com/2011/01/best-follower.html

Fadzli Amir berkata...

Esok ahad kedai ko bukak ke..aku leh singgah sat ambik...hehehehe

K.I.S.S berkata...

berniaga ni kena ikhlas...bukan sekadar nak untung je...huhu

Fadzli Amir berkata...

K.I.S.S - Tu la, mungkin dia tak pas masa belajar agama tu dulu....heheheh

za petrelli berkata...

cian kamuu.. teruk nyer servis.. pergi buat aduan rakyat

Amir faiez berkata...

abg lee kol je brader karam tu...kang die dtg ar bwak crew die...kurang2 nt die mst kate hrapkan pagar, pagar makan padi...hehe..btoika pepatah ni????

Fadzli Amir berkata...

za petrelli- Hehehehe...Jadi lagi sekali terus buat aduan di dewan rakyat....hehehe

Adik- Mana ada pagar dan padi dlm kes ni, ni kes pizza la..ni salah channel ni...hehehehe

natrahmohdsaid berkata...

hehe..interesting..

Fadzli Amir berkata...

natrahmohdsaid - Thanks, please come again..

natrahmohdsaid berkata...

xde hal la..
stiap ari sy dtg..
awk pun slalu2 la dtg mlawat sy k..
hehe..
nyway tengs komen my entry.. :)

Fadzli Amir berkata...

natrahmohdsaid - hehehe.Thanks

fazlinda berkata...

ce ceghite, ce ceghite.... ape ke bebay beno keda piza tu. kite bako, kite bako....moh kite bako je keda tu (translation- cuba cerita, cuba cerita. kenapa bebal sgt kedai piza tu. kita bakar, kita bakar je kedai tu - HKLMBR)

Fadzli Amir berkata...

Kak Linda- Ate,macamane he, kesian teman nengok kede deme he...kopi sate...

toyolkiut berkata...

ooo..
gitu kisahnye..
paham la TK..
klau bc yg terbaru, kesimpulan yg TK boleh buat ialah..
kesilapn tu dr pihak penjaja, bukan pngeluar.. orang tu yg masak x betul, berkulat pun sbb cr ia simpan stok x betul.. ntah2 yg en.fazli dpt tu sbnr nya bukan ia nk jual pun, ia bungkus nk buang, tp tsilap bagi pulak.. kan? kan? kan?

ayah tok berkata...

Yg sbenornye piza Tu cpt bkulat sbb org melayu x guna bhn pngawet. Pastu kite tau ke pizza yg bukan mlayu ni ok. Tping dh ade kt ats kite mne tau? Ape pun u bgus la. Savor je la. Sokong la pizza org melayu yg gune keju halal.

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails