Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 25 Januari 2011

Suatu Pagi di Teluk Ayer Tawar, Butterworth

Disuatu pagi yang dingin, sesudah balik dari sembahyang subuh dari surau, kami mengambil keputusan untuk meronda-ronda di kawasan persekitaran sambil menerai memandu kereta baru Ijal... Tanpa arah dan tujuan, aku selaku penduduk Pulau Pinang, menjadi pemandu pada mereka...Sebenarnya aku pun tak berapa tahu jalan kat Seberang Perai ni...

Teruskan memandu sampai la nampak satu kapal terbang lama di depan Kem Tentera Udara Teluk Ayer Tawar...Mengambil keputusan untuk berhenti dan memasuki kawasan tersebut.

Setelah parking kereta, aku terus pergi ke Pondok Pengawal, nak mintak izin tangkap gambar. Mamat askar tu jawab, kalau nak tangkap boleh, tapi jangan menghalakan kamera ke arah kem ( maknanya kamera hanya boleh dihalakan ke arah jalan sahaja ) untuk faktor keselamatan..

Ni lah antara gambar yang kami rakamkan..

Kalau tak silap jet ni buatan Rusia ( dalam kategori -MI )tahun 50an...


Naufal yang hairan...



Daud yang main tipu, memula pakai kain tapi bila sampai bukak kain, tengok dia pakai seluar kat dalam...

Bergambar di tepi jet...


Masuk dalam serombong da...


Kamera yang digunakan, Canon dan Nikon...


Ijal yang berkain pelekat, konon-konon pakai seluar la...



Ni macam nak memulakan suatu ritual je..???


Tu dia dah gulung kain pulak...


Safwan mengajar bapak-bapak saudara dia tiru gaya sivaji tha boss..


Kala, kala, kala, kala......


Tu dia diorang mula dah upacara....

Melompat....
Sambil diperhatikan oleh Naufal kehairanan...

**Aktiviti ni dijayakan oleh, Daud, Adik, Ijal, Safwan, Along, Naufal dan empunya Blog...hehehehe
Lagi satu, mamat askar tu di beritakan telah mengambil MC pada keesokan harinya kerana terkejut melihat telatah kami.....

29 ulasan:

Dr. Rodzila Rodi berkata...

mula2 tu mcm serius..cuba tahan gelak tengok perangai orang2 di sebelah kapal terbang tu..
tapi tak tertahan gelak tang ayat terakhir tu..

semasa berada di kem tudm, kuantan mgu lepas, kejakonan sy masih boleh dikawal..tapi mungkin tidak selepas ini..sebab anak haji amir dah bg idea yang baekkk..
tapi kene bawak buku MC siap2 la bg kat provos tu kan..

Encik MamaT berkata...

rajin btol.. pagi2 dah berjalan.. hehe..

Fadzli Amir berkata...

Dr. Rodzila Rodi- Tu la, kami ni memang dah biasa mempamerkan kejakunan kami...hehehe...ada jet yg baru, tapi kat dalam kem la yg mana kamera tak dibenarkan...Mana gambar TUDM kuantan tu, teringin nak tengok, tu la tempat kelahiran anak haji amir yg ni...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

Encik MamaT- hehehe, membuang masa kata bapak aku...sementela masa tu cuti...

NISA KHAIRI berkata...

tu diaaa..hampa bergambaq sakan no...hahaha

gilamodified berkata...

dok penang lama dah sampai skrg blom berkesempatan nk pegi situ lagi

Fadzli Amir berkata...

NISA KHAIRI- Setahun sekali...bukan selalu....hehehe

Fadzli Amir berkata...

gilamodified- hehehehe...aku pun baru first time.....

zmah berkata...

Ramainya anak Haji Amir...mesti riuh-rendah rumah dengan gelak-tawa,jom jalan dengan akak naik kapcai je.

Bob Merley berkata...

meriahnye :) pakai Canon ape?

Fadzli Amir berkata...

zmah- 10 adik bradik, campur 6 menantu, tambah 14 cucu..riuh rendah dibuatnye...bukan gelak tawa je..gaduh2 manja pun ada gak...

Fadzli Amir berkata...

Bob Merley- tak tau pulak aku canon apa, sebab aku tolong tangkap je..adik aku punye la...sorg pakai canon, sorang pakai nikon...hehehehe

imah berkata...

best2..tp yg x bestnya imah xjoin...hahaha...
lwk la hampa ni..tang sivaji d boss yg x tahan 2...bleh plak safuan p ajaq..yg lain pn tnpa segan silunya mengikut gaya hero tamil yg tah hapehape ntah..

Fadzli Amir berkata...

imah- huih....safwan minat tu, siap berebut ngan ummi dia, nak tengok cerita sivaji the boss kali yg ketiga tu...

Fadzli Amir berkata...

imah- huih....safwan minat tu, siap berebut ngan ummi dia, nak tengok cerita sivaji the boss kali yg ketiga tu...

MOH KEMBARA berkata...

Salam Kenal dr Istanbul, Salam Yob Fadzli, nasib tak der yg terlondeh kain. Camner ikat kain sampai teguh dan ketat tu? Ker dah ada yg terlondeh cuma tak dirakam?!

say to easy=) berkata...

rindu kpg nie!!!nk blik mesti tgk jet nie!!!

Amir faiez berkata...

hahahah...xtiviti sejak bertahun2 dlu...xtiviti melompat....mna gmba si empunya blog dok lompat????hahah..

Fadzli Amir berkata...

MOH KEMBARA- slam kenal gak...tak adenye londeh, deme belajo ikat kain dari rajnikant tu...tengok filem tamil mane ade kain deme terlondeh...hehhee

Fadzli Amir berkata...

say to easy=)- ntah penah tengok ke tak jet tu...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

Adik - hehehehe...mane leh tunjuk gambo tu...mahai tu..

Hanis Azla berkata...

bestnya siapa boleh duduk atas sayap lg..

Fadzli Amir berkata...

Hanis Azla- nasib baik tak boleh duduk kat dalam kokpit tu, kalau tak anak2 hj amir ni dah masuk dah...hehehe

AIMAN berkata...

base TUDM nih dekat dengan pantai teluk molek.. dulu aku selalu lepak situ..
btw, awat sext sgt bro? kain pelikat tuh.. hahah..

Fadzli Amir berkata...

AIMAN-aah..dekat pantai molek, pantai bersih...baru balik sembahyang subuh da...tak smpat tukar seluar....ingatkan nak jln2 je, mana tau ada sesi pangambaran sekali...hehehe

SZafwan berkata...

pk njang lgi 1 sivaji the pnye tagline LA KA LA KA LA MOTTE BOSS...bknnya kalakala.

Fadzli Amir berkata...

SZafwan- hahahah..macam2 la hang....sama ja..kalakala....lakalaka.....

toyolkiut berkata...

wah..
xtvt mnarik..

Fadzli Amir berkata...

toyolkiut- memang menarik..!!!

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails