Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 19 Januari 2011

Mancing Port Haruan

Suatu petang di Kampung Padang Serai ( kampung aku la ), aku ajak Daud dan anak saudara pergi try satu port yang rasanya penuh dengan ikan haruan. Sebab sebelum ni pernah nampak banyak ikan menangkap...Tapi tu waktu pagi la..
Tapi try punya try, satu pun tak kena. kami guna katak kayu dan katak plastik.. Memang petang tu ikan haruan tak makan, sebab nampak satu brader tu pakai katak hidup pun hampeh....

Apa pun enjoy je view di kampung aku..




aku dan Angah..




Along bertarung dengan rumpair yang menyangkutkan...


Safwan, Angah dan Along..
Along...


Safwan..bebal yang terlampau..sebab asyik sangkut...

29 ulasan:

ch!natsu berkata...

bestnyer~~

Encik MamaT berkata...

lama tak mancing :D

NISA KHAIRI berkata...

Mai la kampong saya pulak, kg pisang..banyak ikan tilapia kt sini..hehehe

Fadzli Amir berkata...

ch!natsu-memang best..raya cina ni nak wat program mancing lagi satu family

Fadzli Amir berkata...

Encik MamaT- Jom la mai Perak....kampung aku...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

NISA KHAIRI- Kampung Pisang??? kat mana? ada zombie tak ?..hehehehe...acah je

My Life My World berkata...

Seronoknyer memangcing ramai-ramai. Adventure sungguh. Sebab banyak jer lalang kat situ.

Fadzli Amir berkata...

My Life My World- Memang pun seronok, lebih2 lagi kalu dapat ikan...memang banyak pun lalang, tupun ada bekas2 pemancing dulu dah lanyak

NISA KHAIRI berkata...

kg pisang kat batu gajah,perak..kat sini banyak lombong, ada banyak ikan tilapia kt sini, coz ramai org luar yg suka datang mancing kt sini...zombie? hahaha..ada kot..hehe..ate moh ler ke sini

Fadzli Amir berkata...

NISA KHAIRI- Oooo kat Batu Gajah...Peacock Bass( PB ) mesti bnyak kat lombong tu...mesti best....

kiwi berkata...

kg pdg serai 2 kt penang ea??

Fadzli Amir berkata...

kiwi- kampung padang serai ni kat perak...tapi ada gak kat kedah, tapi town padang serai...lagi satu kat perak Bagan serai...

p.i.n.n.y berkata...

jadi ke nak mancing lagi raya cina nnt...x dapat la pini join..huhu..dah lama x mancing..

fazlinda berkata...

jadi ke cny ni nk g memancing? ada tak senam robik beramai2?

imah berkata...

senam robik beramai2??cm best je..poco2 le nmpknye..nti kta wat steamboat nk...

Fadzli Amir berkata...

Pini- mancen mesti ada punya...cadang nak mancen kat lombong waktu pagi sambil brekpes, beramai2 tepi lombong..Balik la....

Fadzli Amir berkata...

Kak Linda- mancen tetap mancen. tang senamrobik tu kena ada coach la, baru tahu...

Fadzli Amir berkata...

Imah- poco2 pulak...steamboat tak tau la, yang pasti BBQ, dah suruh Daud & ijal carik kambing....heheheh

ieda berkata...

cantiknya pic2 nie .. ermm memancing kalau ramai2 memang best .. nak2 kalau dpt terus masak @ bakar kat situu aduhhh seronoknya :)

Fadzli Amir berkata...

ieda- tu la, memang best..tapi kalau xtvt ni separuh hari je kami buat, sebab waktu zohor dah kena balik...

Syed Hilmi Syed Yahya berkata...

try gune cengkerik...mane ar tahu menjadi coz b4 nie syed mancing ikan haruan gune cengkerik n manjadi...

Fadzli Amir berkata...

Syed Hilmi Syed Yahya- Ooo macam tu ke...ok nanti leh try. Nak tangkap susah, nak beli je kat kedai....

toyolkiut berkata...

kenangan dulu2..
masa kecik2 pnh jg mmancing ikan puyu..

Fadzli Amir berkata...

toyolkiut- ooo ada panglaman la dalam arena pemancingan ni,,,hehhehe

Amir faiez berkata...

bbq kmbg ka???lyan tu...mncg kt lombong lg ka???lyan gak tu..tp klu da tmpat bru lg lyan..heheh..

Fadzli Amir berkata...

Adik-mancen tempat baru??? kamu carik la..tapi make sure ada ikan dan senang dapat...hehehhe

p.i.n.n.y berkata...

ada bbq kambing??senamrobik???wah....besnye..!!!pini nak p jgk..tp x bleh balik..tiket mahal...pini nak p....;(

Fadzli Amir berkata...

Pinny- balik la..ada macam2...rugi kalu tak balik....tunggu next post, detail tentang gathering tu...happening punye...

frendi ananda berkata...

nak mau mancing haruan biar berjaya.
Banyak dapat lah pastiya.
Ni trik jitu urang jawa punya.
imail gua.
Saya sendiri sok dibuat ikan haruan kuantan.
Sini memang banyak ikan ya.....
Jadi kejab aja strek.
Sampai tiap hari masak ikan haruan.
kalau di kampung saya susahya......
Ikan ya silit ja.
Sini memang mana ada air ada ikanya....
Mau imail gua.
Kita mancing bareng.
saya tinggal di perempatang padak

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails