Member Kamcing Anak Haji Amir

Ahad, 23 Januari 2011

Perancangan Aktiviti Cuti Chinese New Year

VENUE AKTIVITI
BBQ-halaman rumah haji amir
Memancing-Lombong Batu 25 Sungai Rotan


CADANGAN AKTIVITI
  • BBQ (cadangan kak lili)
  • memancing (cadangan abang li)
  • cabutan bertuah(cadangan abang li)
  • breakfast kat lombong(cadangan abang li)
  • senam robik(cadangan kak linda)-akan dipertimbangkan,mengikut kesesuaian tempat & masa
  • sukaneka(cadangan Daud)-akan dpertimbangkan
  • meneka gula-gula dlm botol(cadangan kak lili)-untuk bebudak

MENU BBQ

  • kambing
  • ayam (3 ekor)
  • sotong (2 kg)
  • ikan temenung@ keli
  • udang (2kg)
  • hotdog
  • jagung
  • kerang

MENU BREAKFAST (Aktiviti memancing)
  • air teh @ milo
  • nasi lemak (beli di pengkalan baru)
  • kueh (tempah kat mak lang)

HADIAH YANG DISEDIAKAN

  • cabutan bertuah(aktiviti BBQ)
  • memancing
  • pertandingan meneka gula-gula dalam botol(aktiviti BBQ)



TENTATIVE PLAN

KHAMIS (3/2/2011)
Siang
  • ketibaan anak-anak haji amir dari bandar ke kampung
  • cari barang-barang untuk hadiah(hamper)

Malam

  • tangkap ayam yang tengah bertenggek kat atas tangga rumah orang sebelah

JUMAAT (4/2/2011)

Siang

  • beli barang-barang utk BBQ
  • sediakan bahan untuk perap

Malam

  • 8.00(selepas magrib) = start membakar
  • 9.15(selepas isyak) - 11.30 = majlis makan malam,cabutan bertuah,pertandingan meneka gula2 dalam botol, penyampaian hadiah

SABTU (5/2/2011)

Siang
  • 7.30 = bertolak ke destinasi memancing
  • 8.30 - 10.30 = pertandingan memancing (bilangan ikan yang menentukan juara joran akan dikira dalam tempoh ini sahaja)
  • 10.30 - 11.00 = kira hasil tangkapan, penyampaian hadiah
  • 11.00 - 11.30 = kemas & siap untuk balik umah
  • 12.00 = makan kenduri
Malam
  • aktiviti bebas

Note

  • kerusi akan disewa sebanyak 20 (mungkin daripada masjid) untuk aktiviti BBQ
  • abg li-cari cacing/cengkerik untuk memancing
  • Syarat2 pertandingan memancing-kemenangan akan dikira mengikut pungutan hasil tangkapan ikan yang paling banyak (saiz ikan akan diambil kira- exclude ikan kecil)
  • kutipan sebanyak RM150 setiap keluarga
  • peralatan memancing disediakan penganjur

*meeting plan telah dihadiri oleh abang li, kak lili, safwan dan imah bertempat di rumah kak lili pada ari sabtu bersamaan 22 Jan 2011, jam 2pm-3.30pm.

*post ni telah disediakan oleh IMAH/fatimah hj amir- selaku setiausaha :)

40 ulasan:

niesz berkata...

syok nyer..yg tang mkn2 yg pling syok tu..hehe..

imah berkata...

alamak...cm x best je post ni sbb imah yg buat..font dia besar sgt..

ps:sebarang cadangn @ penambahan @ ketidakpuasan hati sila hubungi abg li...:)

niesz:jom la join...:)

SZafwan berkata...

bertuahnye dpt kuage cam ni......bkn slalu dpt bt cam ni...syukur....

toyolkiut berkata...

wah..
suka tengok keluarga bahagia camni..
teruskan..

misSbLurRy berkata...

sangat teringin nak berkumpul 1 big family macam gini....

payah beno dah skrg nie

SZafwan berkata...

kak lili :salam....
dah bgtau abah, mula2 dia kata nk buat apa? buang ms je.
lama2 suara dia mcm srnk ...bila dgr ada kmbg bakar.

Fadzli Amir berkata...

niesz- hehehehe, meh la join...

Fadzli Amir berkata...

imah- ok imah...mabeles2....thanks so much..!!!

Fadzli Amir berkata...

SZafwan- kita yg menentukan keluarga kita best ke tak best...semuanya terpulang kat kita...kalau kita yg mmbuatkannya best, so....jadi best la..

Fadzli Amir berkata...

toyolkiut/tika- kami lagi suka, walau bermacam cabaran, sokongan semua ahli keluarga...

Fadzli Amir berkata...

misSbLurRy- semua terpulang kat kita sendiri...tak gitu

Fadzli Amir berkata...

Kak Lili- tak berani lagi nak bagitau abah...ok la tu k.lili dah bagitau dulu..

Dr. Rodzila Rodi berkata...

err..
ni kalau anak haji amir lain mak lain bapak leh tak join..
paling best tang memancing ngan tangkap ayam yang bertenggek kat umah sebelah ngan BBQ kambing..:P
anyway..family gathering mmg bestla..

ShafiqIzwan berkata...

orang luar x bley join ke pertandingan mancing tu? haha.

Yan berkata...

Seronoknya keluarga besar ni kan.. Berapa orang semuanya?

Tambah lah poco - poco waktu pagi tu..

Fadzli Amir berkata...

Dr. Rodzila Rodi - eh ada ka anak haji amir yg lain???? buleh apa pulak tak buleh...ayam tu terlepas & tidoq atas tangga org sebelah, tangga dia kotoq la kena taik ayam, tu yg nak settle tu

Siti Hajar Masri berkata...

wah..bestnya..nak join?hehe~

Fadzli Amir berkata...

ShafiqIzwan - Buleh, apasal lak tak buleh...tapi, umpan, joran, makanan,minuman kena sedia sendiri la...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

Yan- anak2 10 org, tapi yg balik cuma 7 je ( 1 kat serawak, 1 kat pahang, 1 kat kl tak balik )...cucu yg balik 10 org je...actually tak berapa cukup org, tapi sebab cuti agak panjang, kena wat gak...Poco2..ada gak yg cadangkan...

Fadzli Amir berkata...

Siti Hajar Masri - buleh saja...yuk..hehehe

Izzlorna berkata...

slm..
wahh sonok yerr gather2 reramai cmnih kan...plg suka ikan termenunng...hehe..peberet Lorna tuh ;p hihi....

faizah berkata...

Kak Long mewakili sekeluarga di kuantan ni dengan segala jelesnya mengucapkan selamat berBBQ dan memancen pada kome2 sekelian. Kalu makan kambing tu ingat2 le kami yang akan berada di kelantan, ye....

Fadzli Amir berkata...

Izzlorna - Memang best pon...ikan temenung takpa, jangan suka temenung dah la..hehhehe

Fadzli Amir berkata...

Kak Long- Tu la rasa kekurangan sangat kalu keluarga K.Long tak dak....Kalu ada meriah sikit...Tak pa la kalau yg ni berjaya, lain kali kita wat lagi, tapi semua kena amik bahagian la...

DeQdEq berkata...

seronoknya dpt habiskan masa dgn keluarga macam ni...

Fadzli Amir berkata...

DeQdEq- Memang best..hehehe

NISA KHAIRI berkata...

fuh! Dah ada plan...best betul wt aktiviti kekeluargaan mcm ni..mengeratkan silaturrahim..bagus!

Fadzli Amir berkata...

NISA KHAIRI- Kena wat plan awai2...kita hanya merancang, tuhan yg menentukan....

p.i.n.n.y berkata...

tgk aktiviti tu pun dah tau best...tp nak buat mcm mana..x bleh nak join..harap2 next time pini balik ada lg la aktiviti cmni...

Fadzli Amir berkata...

Pinny-InsyaAllah...kalau succes, nak wat lagi...balik la...hehhehe

Amir faiez berkata...

saya dengan ini merasmikan pelancaran gathering ini...yg kt kl tu sapa yg xblek???abg ijal ka kak inda...?????

orang muo berkata...

baik punya kertas kerja he h..selamat berhari keluarga..x nak jemput bloger2 join sama ke :)

faizal berkata...

best tul la. perancangan awal nk g mncing kt sungai perak kt kmpung temelung. Tp kami tk blik lak. Tp pak mentua Ijal kta ok je klau nk p. dia stanby bot tp tk blh rmai2 nnti karam lak bot dia.Kami sekeluarga tk dpt nk join la sbb Farha cuti skejap je. Ijal intai dr jauh jele. huhuhuhu

zmah berkata...

Wah! dah ada tentatif utk cuti thn baru cina,akak blm fikir lagi lah nak ke mana,,anak hj amir ada cadangan kah?

Sham berkata...

wah planning yang terperinci sekali...mesti meriah ni...moga selamat semuanya ye...

Fadzli Amir berkata...

Adik - Ijal la tak balik..

Fadzli Amir berkata...

orang muo- Mekasih...nk jemput blogger?...bulehm tapi kena ada sponsor dulu le...hehehehe

Fadzli Amir berkata...

Ijal- tak pa la, lain kali kita wat lagi..

Fadzli Amir berkata...

zmah- kena plan awal2...rancangan?..emmm...kalu saya ada moto besar macam akak, saya nak konvoi le pegi mana2 carik port memancing...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

Sham- plan mesti kena betol2...mekasih...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails