Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 11 Januari 2011

Najis Mughollazah...


Cerita ni dah lama, masa memuda dulu..hehehe.. Tahun 1996, masa belajar di UiTM Shah Alam. Hari minggu, biasa la aku dan bebudak bilik pegi la ronda-ronda KL, window shopping la konon ( nak release tention ). Nak shopping kami bukan ada duit pun, mana taknya dulu mana ada PTPTN macam budak sekarang ( aku di tanggung sepenuhnya oleh kakak-kakak ) Duit cukup untuk tambang dan makan sikit je.

Kalau tak silap masa tu aku, Irwan, Tuku, Lokman dan Apex ( yang lain tak berapa ingat la ) pergi la ronda kat Bukit Bintang, dan masuk la kat salah satu shopping kompleks kat situ. Kitorang pergi kat bahagian kasut. Belek punya belek, ( macam ada duit nak beli )siap pegang-pegang lagi. Cantik kasut ni, kulit dia lembut je. Lepas tu baru terperasan yang diorang ada tulis kat tempat display tu, "PIG SKIN"... Hampeh betol...Semua jadi gelabah sebab semua orang( kami le ) dah pun pegang kasut kulit babi tu...babi punya kasut babi..!!!..Semua dah tak tau nak buat macammana, nak genggam tangan pun takut....Nasib baik aku pegang sebelah tangan je...

Kitorang pikir mana la nak carik air dan tanah kat tengah-tengah KL ni...Pikir punya pikir, aku teringat menara MayBank yang dekat Bus Stand Pudu tu yang ada pokok-pokok (kalau ada pokok tentu ada tanah )dan air. Sebab kakak aku dulu kerja situ ( kat situ la aku jumpak dengan dia mintak duit belanja ..heheheh )

Apa lagi kitorang terus naik bas ( tapi tangan still tak genggam lagi ) berenti depan menara MayBank.. Berebut naik beberapa anak tangga terus nampak ada tanah, cekau je tanah tu pastu basuh ngan air kolam yang ada kat situ.....Fuhhh lega rasanya macam dah melepas setelah sakit perut dua puluh lima hari lagaknya..

** Moralnya, kalau nak pegang kasut kat kedai tengok-tengok la dulu kiri-kanan. Jangan main pegang je...

29 ulasan:

hawiz berkata...

keh3..lawak2..tp fun..oohh..uitm dulu eh?..kos per beb?

Fadzli Amir berkata...

hawiz - ID( interior design ), under architecture school..dok kat perindu 3

Pendapat Syah berkata...

kira okleh ditanggung..hehe..bilalah ptptn nak masuk ni...hehe

Fadzli Amir berkata...

Pendapat Syah- PTPTN lagi masyukkk..hehehe

My Life My World berkata...

Hahahaha ... kelakau ler cerita kau adik. Akak siap bayangkan muka cuak masing-masing tu. Harus kalau tak jumpa tanah seminggu, seminggu ler korang tak makan kan ... hehehehe

Fadzli Amir berkata...

My Life My World- Huii..time tu toksah dok crita la betapa risaunye kami...rasa macam bapak tak mengaku anak dah...hehehehe

ch!natsu berkata...

hehe now bkn takat kasut..
yg prempuan klu nak tgk handbag pun kene prati2 skit.. huhu~

Fadzli Amir berkata...

ch!natsu - Sekarang ni segala macam dah kena perati...penjual plak macam sengaja tak mau letak sign besar2...

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah berkata...

fuh bahaye. haha.

Fadzli Amir berkata...

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah- Memang merbahaya, tak boleh makan dan minum dibuatnye...

Cik Embun berkata...

bahaya kot...
CCE ngn member pun nyaris2 gak...
tapi disebabkan harga kasut tu mahai sgt.. so x jd laa nak pegang.. kih3~

Fadzli Amir berkata...

Cik Embun - memang la kasut tu mahai, sebab kami bukan nak beli...nak belagak je...hehehehe

fazlinda berkata...

ce ceghite, ce ceghite.... sape name kakak yg keroje kat menara maybank tu.....

Fadzli Amir berkata...

Tu dia manager MayBank dah mai dahhhh.....lari, lari, dia bukan bagi org guna tanah dan air kat menara maybank tu....hehehehe

mie berkata...

bahay ni...
najis najis..
ehheheee

Fadzli Amir berkata...

mie- memang bahaya mie...tapi dapat disettle dengan jayanya...hehehe

DKosongLapan berkata...

puhhh......naik baik le tak terkene baju dengan seluo same ......kalo terkene jenoh mike nak samak ooooo.......

Fadzli Amir berkata...

DKosongLapan- itu le pase...itu pon bepeloh teman dibuatnye...

SZafwan berkata...

Salam. itu baru cite ba alip ba ya...tak cite ke spesis satu lagi yg gigit sluo .....jeans pulak tu.

Wan Fakhrul Rin berkata...

Ish.. vavi pun ade org bt kasut ek? seramm..

Fadzli Amir berkata...

SZafwan-hehehehe...crita tu pon dah lupa la..nasib baik tolong ingatkan....

Wan Fakhrul Rin- Macam2 dah diorg buat, berus melukis, beg tangan, tu belum lagi brg2 makanan yg ada lemak tu....mintak dijauhkan...

MAPPIAU berkata...

"Fuhhh lega rasanya macam dah melepas setelah sakit perut dua puluh lima hari lagaknya.."

hahahaha memang lega sungguh dah tuh dueplohlimahari ko sakit perut hahahaha

Fadzli Amir berkata...

MAPPIAU- tu la perasaan kami bila dah selesai samak guna tanah tu...hehehehe

♥ Funna ♥ berkata...

AHAHAHA..SABAU JE LA..NSB BEK DE TANAH DAN AIR KOLAM TU KAN..PASNI KENE TGK DULU BEFORE PEGANG KASUT2 KULIT NI..JGN MEN TRUS PEGANG JE..

Fadzli Amir berkata...

Funna - hehehe...Nasib baik teringat MayBank masa kekalutan tu berlaku...

Amir faiez berkata...

slamat le ad maybank..klu xd pasir kt ctu gamaknye sampe ke perindu le bru samak ng tanah kt belakng perindu tu ha...

Fadzli Amir berkata...

Adik- kalu takdak kat maybank tu carik la kat mana2 pokok bunga yg dekat air pancut...hehehe

imah berkata...

hahaha..lwk2..nseb bek ada mybank..
dpn perindu 2 ade kolej nma kenanga..2 kolej imah dlu..hehehe..sje nk interprem..

Fadzli Amir berkata...

imah-ooo kat kenanga....tau2..

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails