Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 6 Januari 2011

Menara Condong

Satu hari Daud, Faiez dan dua anak saudara mereka, aiman dan Furqan bersembang di halaman rumah abah...

Daud : Jom kita pergi Perancis nak...

Faiez : Nak wat per pegi sana..?

Daud : Teringin nak pi menara condong la..

Aiman/ Furqan : Eee..bestnya Paktam ( Daud )..Nak ikut buleh..?

Daud : Nak ikut jom...tapi kena mintak pinjam keter kat Tok Wan..

Furqan : Ok..ok..nanti Furqan mintak..

Setelah memulakan perjalanan ke lapangan terbang Ipoh, mereka singgah sebentar di Bandar Teluk Intan...

Daud : E..ehh...Cuba hampa tengok tu...Macam menara condong Pisa la...

Faiez : A..ah la...sebijik siutt...siap condong lagi..

Oleh kerana mereka telah berjumpa dengan menara condong Teluk Intan, mereka membatalkan hasrat untuk ke Perancis...Mereka bergambar kenang-kenangan sehinggalah pukul 3 pagi...

Moral of the story: Cuti-cuti Malaysia, segalanya ada di sini !!!1


Kelihatan Faiez (adik ) dan Furqan, terpegun...


Akhirnya kami berjaya jugak..


Ni kena tenung lama-lama ni...sampai jemu..

Yeeehh..sudah jemu...

Ayman membesarkan dirinya setinggi Ultraman untuk mencuci bumbung menara..
Diikuti oleh adik..
Dalam usaha memendekkan dirinya semula..
eh..tetiba saja dia nak tumbang...tahan..tahan...
Sungguh teruja mereka..
Sampai ada adegan nak lambung ke atas bumbung la..
Daud mengabadikan kenangan di menara condong..
ZZzeettt...Hehehhe..sebenarnya diorang ni memang nak pergi Bagan Datoh, kenduri kawan Daud. Lepas tu singgah ke rumah anak saudara abah, Abang Jamari.. Masa nak balik ronda-ronda Pekan Teluk Intan dan bergambar di Menara Jam Condong di Teluk Intan...
Ayman, Furqan, Faiez, abang Jamari , Isteri dan anaknya...
Daud mengambil tempat Ayman..Setiap orang dihadiahkan sehelai kain pelekat..
Abang Jamari dan Isteri..

*** Gambar ni dah lama, ada yang dah anak saudara upload kat diorang punya Facebook..Apa pun terima kasih kepada Ayman dan Daud di atas gambar-gambar yang di ambil...

19 ulasan:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

wah..dah sampai kOrang kat situ kan?kina nie entah bila nak sampai...

cantik tul pic kOrang amek.good job!!

Fadzli Amir berkata...

Kina - nanti sampailah tu, dalam malaysia je...hehehehe..kredit diberikan kapada Ayman dan Daud yang mengambil gambar..

Kamsiah berkata...

salam
hehe save bajet..takpa la..suruh dia org blaja rajin2,pandai2...nanti blaja kat oversea-peranchis...

zulfadzly berkata...

oh. kampung teman tu..udah jemu hari2 nengok..hahaha..

selamat datang le teman ucapkan!!

My Life My World berkata...

Pewitttt! Cantik nyer gambar gambar ni. Saya sangat jelez hokey ...

Ai Yu berkata...

takyah g jauh2 kan.......kat malaysia pn ader menara condong...hihihi.........salam perkenalan awk

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah berkata...

part menara nak tumbang kelakar. haha.

Fadzli Amir berkata...

Kamsiah - Save banyak tu...kalau nak gi france siap kene blaja bahase diorg lagi...hehehe

ZulFadzli - ate, kenape kome tak bagi tau he...udoh le name pun same...kopi sate...hehehehhe le jawabnye...

My Life My World - tu la kerja tangan anak saudara dan adik saye...hehehe


Ai Yu - a'ah kat malaysia pun ada...same2...

Mohd Syafiq Izwan - memang pun menatra tu condong..hhehehe

imah berkata...

abg li,dialog kt ats adalh rekaan semata-mata @ mmg btl2 terjd di alam nyata???hehehe..cm sekema je ayat2 diorg 2...
cntik la menara ni mlm2..tingin gak nk p..
dlm gmbr ni adik nmpk kurus n ayman nmpk gemuk..kuikuikui

Yan berkata...

Salam Fadzli,

ok lah..ok lah..lepas ni akak jenjalan mesia je lah...

eh.. Phuket bulan 2 nanti lah..hee

Fadzli Amir berkata...

Imah- memang betul la dialog tu...ditulis oleh Datuk Yusop Selam, tu yang skema tu...hehehe..Tang gemuk kurus tu kena tanya yang empunya badan la...

Kak Yan - Salam..eh terase plak kak Yan ni, crita ni rekaan semata, tiada kena mengena dengan hidup atau mati...

aZIEra itu aKu.... berkata...

france di teluk intan..tempat teman 2...hu

Fadzli Amir berkata...

aZIEra - Tu la pasal...masa ari tu rasa macam penah nampak tapi dimana ya...

qaqa berkata...

verii nice n dialog
gud job!!!

aZIEra itu aKu.... berkata...

penah nmpk?? kat teluk intan la 2...:)

Amir faiez berkata...

rugi la abg li xikot sx...nt bley dpt layanan ala2 vip...siap dpat kain pelikat selai tu...

Fadzli Amir berkata...

qaqa -Thanks..please come again..

aZIEra -ye la, dekat atas menara tu la..hehehe

Faiez- Tu la..nanti kita pegi lagi, leh dapat layanan VVIP..hehehe

aqeyLs berkata...

dulu gua tggal kd t. intan.. malam2 dlu sll org main krete control kd situ..

skrg tak tau ade lg ke x..:)

Fadzli Amir berkata...

aqeyLs- ooo ye ke..tak tau plak pasal tu, mungkin masa kitorang pegi tu cuti hari raya, so tak de pun org main keter control..

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails