Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 23 Ogos 2011

Persiapan Berbuka

Pada 6 dan 7 hb yang lalu, keluarga Haji Amir berkumpul di Kampung Padang Serai. Kami berkumpul untuk sama-sama berbuka puasa bersama Ayahanda tercinta. Di samping membuat persiapan untuk moreh keluarga Haji Amir pada malam tersebut.

Setelah semua berkumpul, aktiviti pun dimulakan.


Imah yang ditugaskan untuk memblend bawang..


Ni siapa berjersi no 12 ni..??

ooo...Faeiz seperti biasa, mesin kelapa....
Kombinasi dua kerja yang menghasilkan makanan yang lazattt...



Di luar,Angah, Daud dan Ijal, bersiang ayam hutan dan ikan keli...

Angah pun tolong jugak..


Ayam hutan yang Daud tangkap..tak besar sangat..




Ikan keli...yang akan dibakar..

Ni pulak kat dapur..

Kak Lili..diantara chef...



Bila dah siap bersiang, api mula dinyalakan...


Iman...Seriusnya muka...



Haji Amir, menyalakan api..


Keli yang bakal dipanggang..


Upacara memanggang..

Ehsan dan Imah, baru keluar dari rumah...
Aina dan Basyirah..
Tu dai..Irfan dah mai...
Ni macam kumpulan Rock je...


***Gambar Kak Ros dan Kak Linda tiada dalam simpanan, mungkin terlepas pandang sebab sibuk menyiapkan Mee Kari untuk moreh...Apa pun nampaknya tahun depan pulak kita berjumpa lagi sekali untuk berbuka, berterawih dan bersahur bersama-sama di Kampung Padang Serai..!!!

26 ulasan:

Ct Aja berkata...

bestnya bila dapat berkumpul ramai2 cm2...seronok..

syasya berkata...

meriahnye..terase mcm suasane raye kat kampung sendiri dh..x sabar nk jmpe sanak saudara =)

KhaiRin berkata...

cm ne ek rs ayam utan? best ke

Chik Att berkata...

eeeee... tangkap ayam kat utan mana ..

CA suka gambaq last ... bleh buat kaver album

Anisa Hang Tuah berkata...

meriahnyeee

Lya Colours berkata...

bila family berkumpul memang meriah. rumah saya tak meriah lagi. tunggu lagi 2 orang adik yg study tuh balik. baru cukup korum.hihi

Adylia Qarissa berkata...

meriahnyaaaa.... dkna tak pernah makan ayam hutan..apa rasanya yea??

khairul berkata...

x pernah try ayam hutam lagi..beza ka taste dia ngan ayam biasa ?

ummiarissa berkata...

imah blender bawang sinsing lengan sampai bahu...tu baru blender belum menumbuk lagi tu...he he he

Daddy Ziyyad berkata...

Pergghhhh..ayam hutan tu...ni betul betul punya gotong royong memasak..

cik pha berkata...

aku suka tgok famili ni memang comell laa dari y berumor..sehingga y muda semua sama2 bekerjasama..





p/s:aku ingtkan faeiz tu hafiz awan nano nano hahahhaa

Fadzli Amir berkata...

Ct Aja- memang best pon....

syasya- Ni belum balik semua lagi, kalu tak lagi riuh rendah..!!

KhaiRin- Rasa macam ayam yg duduk dalam hutan..hehehe..macam ayam kampung, tapi terasa ke'fresh'annya..

Chik Att- tangkap kat dalam ladang kelapa sawit...diorang memang suka posing...

Fadzli Amir berkata...

Anisa Hang Tuah- memang meriah pun..

Lya Colours- ok la tu, kami ni terlebih meriah, adik-bradik 10, cucu 18, tak masuk menantu lagi...hehehehe

Fadzli Amir berkata...

Adylia Qarissa -macam rasa ayam kampung tapi lagi best...

khairul- lagi best dari ayam kampung...hehehe

ummiarissa- dulu masa mak ada memang pernah menumbuk, menggiling, mengukur sebab mesin takdak...

Daddy Ziyyad- memang selalunya kalau berkumpul, akan bergotong royong macam ni...hehhe

cik pha - apa yg penting, kerjasama...hehehe
dia memang hafiz awan nano pun..hehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

Meriah sungguh :) :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

dpt mkn,berjumpa dgn adik2 beradik ni memang best kan...tambah2 plak dikg...

abah khalisha berkata...

Rindunya nak makan ayam hutan, abah lama dah tk makan ayam hutan..last makan masa abah sekolah rendah time tu arwah ayah pegi tembak ayam hutan kat ladang..manis sangat rasa daging dia..bau rumput..hehehhe tapi best

Anak paling kedekut

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

wahhh ! meriahnye . semua gotong royong .. bestttt .. bukan semua orang dapat merasa suasana macam ni ..

Prince Halilintar berkata...

wah..smgt gotong royong mcm ni la bagus utk wat kerja..kerja pon jadi mudah dan senang serta cepat...best la bro suasana kg tu...

Freaky berkata...

salam kenal.. nampak meriah suasana dalam gambar tu

Dr. Ben berkata...

oopss nampak lengan *sambil tutup mata*

fazlinda berkata...

Walaupun penat giler sbb baru smpi dh terus masuk dapur tp mmg best sbb kami semua sepakat.....suma mama an best2. Mmg berbaloi....

Cikli berkata...

meriah betul keluarga hj amir.

bunga berkata...

bestnyer...bila berkumpul ramai2 cam tu..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

waaaa...meriahnyerrr,,,

mmg best kalo dapat family yg besar kan...

Run Away♥ berkata...

wah...best nyer suasana mcm ni....;d

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails