Member Kamcing Anak Haji Amir

Sabtu, 13 Ogos 2011

Main Bunga Api 1

Pernah main bunga api ?. Selalunya Hari Raya sinonim dengan permainannya. Tapi inagt lagi dulu, kalau main bunga api cap kepala kucing dan pemegang dia daripada besi dan belerang dia seketul kat luar. Bunga api dia lagi cantik dan tak banyak asap macam bunga api kertas sekarang. Cuma bahaya sikit kalau terpegang besi panas selepas habis main. Tapi sekarang susah dah nak jumpa bunga api tu...
Ok berbalik pada topik, kalau berkumpul masa bulan puasa atau raya memang kami tak lepaskan peluang untuk bermain bunga api kat kampung. Bapak-bapak saudara la yang men'support' stok bunga api, manakala anak-anak saudara yang memang enjoy sekali. Jom kita layan gambar...

Naufal, memang seronok sangat, dapat pegang bunga api..
Nabil kat belakang yang tak berapa berani...
Sebenarnya ramai lagi, tapi ni je yang dapat ditangkap lensa kamera Daud...
Macam-macam kami eksperimen dengan bunga api...
Ni pulak yang jenis menembak..

Ni tak tau jenis apa pulak...

***Bersambung.....

11 ulasan:

Ct Aja berkata...

wah seronok.... rindu nk balik kmpg main bunga api..

Edy Fee berkata...

siyes teringin nak main bunga api thunder cat tu tak cilap name dia.hehehe
cantik api dia

Mie berkata...

Wah, paknya yang lebih kot... hehe

Yan berkata...

balik kampung je leh main cam ni. kat shah alam ni takut sikit.

riva'i berkata...

hahahaha..
bagus tuh..

imah berkata...

hi...sori dh lma xjenguk sni..

rindu nk main cmni lg..jom kta beli mercun pas 2 main kt kg nk rya ni??

ainnoraini berkata...

kat rumah cume ade yg jenis campak berbunyi tu..pop..pop..tu jer...

yg ade api mcm tu dak de..takut la pulak...

Cikli berkata...

meriahnya yop. sesekali berkumpul.

Afzainizam berkata...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip servis motorsikal kupcai scooter

meriahhhnya..... main bunga apiiii

MAPPIAU berkata...

keluarga anak haji amir ni happening sungguh la tau huhuhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

aitt..tak pernah dengar plak bunga api cap kepala kucing ..beli kat mane nih ? mmm....musykil jugak ni ....

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails