Member Kamcing Anak Haji Amir

Isnin, 9 Mei 2011

Teluk Kemang

Pertama kali aku sampai di tempat ni, tempat yang selalunya agak popular bila umat Islam nak menyambut bulan Ramadhan dan hari raya, Teluk Kemang. Sebelum ni yang terlintas difikiran tentang Teluk Kemang hanyalah kawasan pantai yang penuh dengan semak samun, yang mana kedudukan pantai yang agak tinggi yang tak sesuai untuk bermandi-manda. Di sana terletak satu menara usang ( sebab dah lama )untuk melihat anak bulan.

Nampaknya tanggapan aku salah sama sekali..hehehe...sekali. Teluk Kemang seperti pantai-pantai peranginan yang lain, yang mana aktiviti laut berjalan, samada bermandi-manda, naiki bot dan sebagainya. Kawasan pantainya yang landai dan luas, membolehkan ianya dipenuhi oleh orang ramai pada hujung minggu. Di sini pertama kali aku tengok ada peniaga yang menyediakan meja kerusi beserta khemah untuk disewa pengunjung. Idea yang bagus..!!! Puluhan khemah beserta kerusi meja tersedia untuk pengunjung. Tapi kalau nak digunapakai di pantai-pantai di Pulau Pinang, aku rasa tak sesuai, sebab pantainya yang kecil dan terlalu dekat dengan air.





Pertama kali sampai...

Kelihatan, khemah untuk disewa pengunjung..





Naufal sempat lagi melakarkan sesuatu di pasir...



Kereta..!!!




Terdapat banyak gerai-gerai menjual pelbagai cenderahati dan makanan..



Kat sini juga sedang berlangsung Karnival Jom santai Teluk Kemang...
Macam biasalah beli mainan...







Satu brader yang mempromosikan mende alah ni..( tak ingat apa nama dia )




***Best jugak kat sini, tapi bab makan tak boleh la, diorang masak pedas sesangat....


28 ulasan:

azmnor berkata...

Salam Fadzli....,

aiii tak kan tak makan yg pedas kan penang kari peda jugak kan...

Daddy Ziyyad berkata...

Oh, 1st time ya bro ko ke pantai PD?

Pantai Telok Kemang tu glamer..dan kotor sikit..pergi tak ke area Blue Lagoon? Kat situ pantainya bersih dan less crowded..~ 5-7 km dari situ...

Fadzli Amir berkata...

azmnor- memang masakan penang pedas tapi rempah dia...tapi makan yang kat teluk kemang tu memang kaw2 punye pedas...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Daddy Ziyyad- A ah..first time...tak leh nak pegi mana2..sebab pegi ngan bas..ikut je mana yg diorang bawak...heheheh

saya YANA berkata...

pedas itu sangat sedap... hehe...
cam best je teluk kemang tu..
Yana biasa kat PD tu kat Glory je.. pantai pon tak bersih sangat..

Fadzli Amir berkata...

saya YANA- memang best kat sana, pantai ada dimana2..hehehe...pedas sangat tak tahan pulak...

Encik MamaT berkata...

mcm pernah dengar... hehe... tapi tak pernah sampai lagi.. hehehe

Fadzli Amir berkata...

Encik MamaT- Dengar masa nak posa ngan raya..tak gitu..hehehehe

khaifaiz berkata...

Aku ari tu cari gak pantai ni.. Tapi dah tersesat balik hotel je la.. adeyy

Mie berkata...

Kat are PD ni pantai yg paling best ialah kat Lagun Biru.. susah nak pergi kalau takde kenderaan. Takpe lain kali Fadzli boleh gi sana.. Anyway welcome back... hehe

Fadzli Amir berkata...

khaifaiz- tu la, aku malas nak pikir pasal sesat jalan, tanya sana-sini...hehehe...tapi tak bebas la kalu naik bas ni...

Fadzli Amir berkata...

Mie- tapi diorang tak promote pun pasal lagun biru tu...yg femes hanyalah pasal PD je...

toyolkiut berkata...

meh la ke pantai d terengganu lak..
wlau x de khemah2 gitu, tp mknn ia boleh la..
hehe..

Fadzli Amir berkata...

toyolkiut-walaupun dah sampai ke terengganu, tapi belum sempat menjelajah pantainya..hehehe

adwafarahin berkata...

lama da x p teluk kemang

Prince Halilintar berkata...

teluk kemang pantainya cantik dan brg2 kat situ mcm kerepek, sate pon murah2 kan..

Fadzli Amir berkata...

adwafarahin -best la pulak kat sana..hehehe

Fadzli Amir berkata...

Prince Halilintar -memang la murah2...tapi terkilan, beli keropok tuk bagi buah tangan, macam dah masuk angin dan tak berapa sedap...nak bagi kat org pun segan..hehehe

hani@debumelukut berkata...

Belum pernah jejak kaki di sini..dah masuk list 'places i must go before i die'

Papa Mifz berkata...

dulu aku sekolah kat teknik PD...teluk kemang nih setiap kali ponteng lah tpt yg dituju...hehe

~one~malinee~ berkata...

erm, rezeki kan, sampai gak, nnt nak rekemen pegi Cherating, Pahang lak. apa ada kat sana yer? but,PD mmg best, yeah!

Ct Aja berkata...

seronoknye berjalan2...

imah berkata...

wah..best 2..imah blm smpai sna lg ni...nti apa kata, kta wat family gathering kt sna..hehehe

naufal dh menunjukkn ciri2 seorg pelukis..ats tnh pun jd kreta dia..

Ayie berkata...

Entah bila la boleh melancong.. =.=''

Faaein Talip Roy berkata...

wah... bestnya pergi bercuti ngan family...

tak pernah sampai pun tmpt tu lagi... -__-

Cikli berkata...

kalau brader tu pakai kaki tu berkeliaran kat gebeng, pasti lynas tak jadi terus...

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

nnt try ke tanjung tuan plak..sn best gak

Jiran ooo jiran

MAPPIAU berkata...

hehehe masakan nogori memang la malatopss pedas hikhikhik


errr errr tapi saye pun tak tahan pedas jugekkk hikss

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails