Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 25 Mei 2011

Dusun Durian

Rasa macam dah lama sangat tak update blog ni. Tersangatlah sibuknya sekarang ni. Tak berkesempatan nak menjenguk komputer pun. Samada pergi Batu Feringghi ( furniture workshop ) atau melawat tapak pembinaan. Kat rumah letih yang teramat la pulak. Apa pun aku masih tak lupa kat blog Anak Haji Amir ni dan semua member-member yang sudi menjengok ke sini. ( nanti aku akan membuat kunjungan balas )...

Malam tadi sempat upload beberapa keping gambar yang aku ambil masa pergi ke Batu Feringghi...


Kelihatan pokok-pokok durian yang boleh dikatakan banyak jugak...



Zoom sikit, tengok apa yang ada..




Banyak jugak buah durian.....





Yang ni pulak yang bergelimpangan kat bawah ditiup angin dan ditimpa hujan...




Sayang jugak....bila besar ni dah gugur..
*** Hehehe....ini bukan dusun durian aku, tapi orang lain yang punya. Bila musim durian memang diorang akan bagi kat aku punya.....Tungguuuuu.......

22 ulasan:

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

jgn lupa hntr durian ke sini nnt ye

Serius hot! WFTXO@#$%&*!

aleen aiden berkata...

klo da bagi tu nanti hulur2 la ye..

saya YANA berkata...

bestnya kalau ada dusun durian..
dulu nenek ada, tapi da kene racun mati sebab nak tanam sawit.. hahaha..

missSenget berkata...

uhuuuu...sedapnye...

kat rumah pun durian tgh mmbesar..

Mie berkata...

Fadzli, blog ni cuma nak mengisi masa lapang je, yg penting kerjaya tu.. jgn paksa diri.. :)

Ct Aja berkata...

wah sedapnye, tp nape nmpak cm kecik...hi3

Tauke Budu berkata...

haha....aku dah lama tak rasa pengalaman kutip buah durian dari dusun..segar dari ladang kata org....semua dah kena tebang....sedih

khairul berkata...

best nya

Prince Halilintar berkata...

kat kg prince pun xbanyak sgt buah durian yg melekat...waaaaa

Papa Mifz berkata...

comel lak tgk durian tuh...hehe

apple hijau berkata...

haish...menggoda betul yg kt dahan2 tu....

bunga berkata...

nak ugak..hehhehe..comel jer durian tu.ha

Yan berkata...

Baru je makan derian mingu lepa kat kg. Kampung i kan keliling rumah pokok derian. besttt...

imah berkata...

imah mcm penah dtg cni...ni dusun yg abg li slalu g 2 ke??imah rsa cm penah dtg laa..

Ain Zulaikha berkata...

nak 1 durian, nak buat tempoyak hahaha

Mr iz berkata...

wah nampak macam spesis sedap tu ..pasal duri panjang tu...baik punya tu... nanti jagn lupa kirim kirim kan la ye...he he he

Chik Att berkata...

lama tak makan durian .......

Heidi Shafiq berkata...

header blog ni mmg terbaik.. aku suke.. :)

hoyahadis berkata...

salam kenal..
pemilik blog ni pencinta alam ea..header memang sngt menarik..(^_^)
dah lama tak makan durian..kan best klu ade pokok durian kat tepi rumah..

Daddy Ziyyad berkata...

kat area balik pulau tu mmg ada dusun durian bukit kan?

hani@debumelukut berkata...

zaman muda2 dulu pernah hinggap di balik pulau..masih setenang itu kah suasana?

Unknown berkata...

Dulu bukan Pakcik Amir ada dusun kat pekan Beruas ke? Saya pernah ikut Pak Can ambil manggis seguni...hahaha..

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails