Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 18 Mei 2011

Perasaan Enjoy Sewaktu Makan

Pagi memang aku bersarapan seorang, samada makan kat rumah, makan kat kedai atau selalunya beli bungkus makan kat pejabat semasa awal pagi sebelum orang lain sampai. Waktu tengahari selalunya aku makan seorang je, macam orang bujang. Lepas makan pergi masjid. Sekali sekala je makan dengan member office, cliant, kontraktor dan kadang-kadang dengan Cik Wife.



Terkadang masa aku makan, telinga yang tak bertutup ni terdengar jugak apa yang orang sekeliling sembangkan. Walaupun yang bersembang tu kumpulan orang lelaki, tapi bermacam-macam persoalan dan masalah yang diorang lontarkan. Terasa macam diorang tu orang perempuan pulak. Mana taknya, selalunya orang lelaki mana nak bincang pasal umpat-mengumpat ni, tapi bila dengar semua tu, baru tahu terkadang sama saja walau berlainan jantina. Cerita pasal boss diorang la, staff buat perangai la, orang naik pangkat la dan bermacam-macam lagi. Sampaikan rasa masa diorang makan tu macam tak enjoy dengan rezeki yang terhidang. Rasa macam bebanan/tension pulak bagi diorang.


Aku senyum je dengar semua luahan tu....Sekurang-kurangnya aku dapat makan dengan aman tanpa ada gangguan disamping dapat mendengar hiburan sikit dari perbualan diorang..!!!




***Bersyukur dengan apa yang ada...dan selamat makan tengahari..!!!!

24 ulasan:

toyolkiut berkata...

senyum je TK mmbaca catatan ini..
slmt mnjamu slera..
mintak sikit, sedap nye..

khairul berkata...

pg ni x sempat bfast..meting x hbh2..lapaq dh nie..adoii

Mie berkata...

Sarapan western ke..hehe. Makan sorang pun takpe janji kenyang dan tak banyak buang masa..

nisa berkata...

Saya kalo makan tak suka tempat bising2,sebab kalo bab makan saya memang makan dengan penuh kekhusyukan dan penghayatan, jadi bila tempat tu bising, memang spoil mood nak makan...hehehehe

bunga berkata...

sama jer laki ke pompuan kan..hehe..

n setuju***Bersyukur dengan apa yang ada...

adwafarahin berkata...

kadang2 mkn sorang lg best kot ^^

Papa Mifz berkata...

kadang2 laki lak lebih2 dr pompuan bab2 mengumpat nih...hmmm...

ainnoraini berkata...

belum makan lunch lagi ni...td mase b/fast makn lewat sikit...

jap lagi lapar la ni..

jarang makan sorang2 kalau kat kedai ni...

farah wahedda berkata...

biasa la..lelaki perempuan sama aje hehe...

Fadzli Amir berkata...

toyolkiut-dah abis la...hehehe

Fadzli Amir berkata...

khairul-tak breakfast pun takpa, janji masyuukkk...hehehe

Fadzli Amir berkata...

Mie- Tak la, tu gambar entah bila punya dinner...yg ada dalam simpanan...betul tu tak buang masa....hehehe

Fadzli Amir berkata...

nisa -amboi kena senyap, susah nak carik tu...hehehe...

Fadzli Amir berkata...

bunga- sama je...hehehe

Fadzli Amir berkata...

adwafarahin- best, tapi bukan hari2 la...

Fadzli Amir berkata...

Papa Mifz- kekadang je la...hehehe

Fadzli Amir berkata...

ainnoraini-makan kena ikut time...hehehe

Fadzli Amir berkata...

farah wahedda- tu la...hehehe

azmnor berkata...

Salam Fadzli...,

mmmmmm...seronok makan nampak....saya lunch stall mamak kepala ikan tadi tapi tak ambik pala ikan pun..ngeeeee

~one~malinee~ berkata...

kena kat dialah makan ngan aman tuh, nnt lah kalu dia ada geng siap lah nnt, baru tau

Cikli berkata...

tengahari balik makan rumah. boleh menambah 2 kali.

MAPPIAU berkata...

hahaha ingatkan pompuan jer gemar makan2 sekumpulan sambil gosip2 hikhikhik

Ila berkata...

lelaki pun suka mengumpat ek..tak sangka sungguh

imah berkata...

bru pas mkn chicken rice shop dgn abah,klinda,adik ngn imran..tp km mkn dgn aman skali..hehehe

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails