Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 24 Februari 2011

Northorp RF-5E Tigereye

Ni pulak lagi satu jet buatan Amerika yang mana kita pakai dari tahun 70an( kalau tak silap ) hingga sekarang yang berpengkalan di Butterworth, Pulau Pinang di bawah skuadron ke 12. Kita ada 18 buah semuanya..Berbeza dengan F/A-18 Hornet, yang ni scale besar sikit 1:48 ( detail habis tu )

Gambar pada kotak...( Taiwan )


Peralatan...yang lebih detail..


Memang disediakan decal untuk TUDM..best..


Manual pemasangan yang agak detail...


Ni gambar diambil dari google masa LIMA....( tapi sekarang diberitakan, hanya menggunakan satu warna iaitu Kelabu( grey)..untuk menjimatkan kos cat...
*** Ni pun lagi satu, tak tau bila nak buat...hehehhe

12 ulasan:

TheChekJah berkata...

kapal buat sendiri tu jah penah beli tok adik jah.. hampeh, tak reti nak pasang...

niesz berkata...

rumit gak nk pasang ni..lg2 yg kecik2 tu..ehe..

Mariah Binti Abd Rahim berkata...

saya hanya penah buat glider guna styrofoam pula. xpenah pula terfikir nak pasang2 gini.. rumit tu.. itupun time kena buat assingment glider... :)

Fadzli Amir berkata...

TheChekJah- kena ikut step by step..pastu pelan2...

Fadzli Amir berkata...

niesz-memang rumit sikit, tapi bila dah siap..perghh..berbaloi2...

Fadzli Amir berkata...

Mariah Binti Abd Rahim-yang rumit2 ni lagi best...huihh...essaimen buat glider...

NISA KHAIRI berkata...

fuh,kalo suruh saya pasang...memang pasang sambil nangis ler..pesal susah sangat wei...wawawawa

Ati Masrif berkata...

as salam,

rajin benor memasang yg kiut miut tu

kalau dah minatkan...

salam perkenalan

244 ^______^


Jom baca: ULANG TAHUN KE-10

Fadzli Amir berkata...

NISA KHAIRI- memang le susah...sampai kelabu2 mate, tapi takde la sampai menangis...hehehehe

Fadzli Amir berkata...

Ati Masrif- Salam....memang minat sesangat....salam kenal juga...

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhhh ni boleh jadi pakar kat TUDM ni pasang kapal terbang pesawat pejuang......

main pasang-pasang ni memang menguju minda dan kesabaran kan...

Fadzli Amir berkata...

Afzainizam- Ni first time pasang yg TUDM punye...yg sebelum ni pasang yg negara luar punye....

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails