Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 24 Februari 2011

FA-18 Hornet

Baru sambar satu model kit untuk FA-18 Hornet ( scale 1:72 ). Pesawat pejuang keluaran Amerika yang mula diguna oleh Tentera Udara Malaysia sejak November 2008. TUDM mempunyai 8 buah pesawat ni yang berpengkalan di Teluk Ayer Tawar Butterworth, Pulau Pinang di bawah Skuadron ke 18.

Gambar pada kotak...( tapi untuk Amerika )


Decal ( sticker ) untuk TUDM yang dijual berasingan...

Decal dia...best..!!!
Ni pulak ditunjukkan decal yang dah terpasang untuk TUDM..
Ni pulak perkakasan-perkakasan yang perlu disambung dan di warnakan....tak terlalu detail sebab scale 1:72..
Manual pemasangan....
Ni pulak gambar sebenar, pesawat FA-18 Hornet yang dicilok dari atuk google( gambar dari LIMA )
Pesawat ini dibangunkan oleh McDonnell Douglas yang sekarang Boing adalah sebuah jet pejuang supersonic, sesuai untuk pelbagai cuaca dan untuk menyerang permukaan bumi....( F/A tu Fight/Attack ) bukan Fadzli/Amir ye...hehehhe..
****Tak tau bila nak mula pasang model ni...hehehhe....

9 ulasan:

tongchen@seattle berkata...

Greetings from USA! I love your blog.
You are welcomed to visit me at:
http://blog.sina.com.cn/usstamps
Thanks!

Fadzli Amir berkata...

tongchen@seattle- Thanks tongchen..!!!!

TheChekJah berkata...

besarnya... nak guna masa hari bersanding... pusing keliling kampung.. boleh ka?? haha...

Fadzli Amir berkata...

TheChekJah- apa lak tak boleh....sekali dia lalu atas kepala tok kadi...lupa semua apa nak tanya...hehhee

NISA KHAIRI berkata...

tengok pesawat tu terus teringat filem hornet yg dok main kt wayang, sama ke?yg pelakonnya Jay Chou tu?ihik..

Fadzli Amir berkata...

NISA KHAIRI- Tak sama la, yg tu Green Hornet...hehehe

Amir faiez berkata...

hui..new model nmpak...F/A tu xd sape pon pkir fadzli amir..huhu...

Fadzli Amir berkata...

adik-hehehe.ada la sikit...mana tau, ada 10 org F/A dalam keluarga Haji Amir ni...Faiz/Amir ka, Faizal/ Amir ka, Firdaus/Amir ka...

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Fadzli, tal lama lagi buleh tambah model tank Turki made-in-Malaysia! Meh baca citer Kak Ros dpt anugerah kat Ankara!

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails