Member Kamcing Anak Haji Amir

Sabtu, 26 Februari 2011

Hobi Selain Memancing, Melukis, Membaca, Berkelah dan Berblog.......

Berkenaan entry sebalum ni link dan ni link..Bukan baru aku berkecimpung dalam dunia permodelan ni ( model kit )..Dah berlambak-lambak segala Helikopter, jet kat rumah. Sampai takda tempat nak parking...

Sukhoi, SU-27.....Malaysia pun ada tapi yang ni Russia punya colour..


Ni pulak US punya, P-47D-30 Thunderbolt, masa WW2...


US marine model, Sikorsky CH-53E Super Stallion....( yang dalam Transformer tu )


Heli dalam group Mi..buatan Rusia...


Deretan heli yang tengah parking...


Ni lak dalam hangar...yang tepi kaler kelabu tu US F-22...


Disamping Heli dan Jet....Robot Gundam juga menjadi koleksi...Gundam Wing Zero yang mana sayap burung merpati dan tangan dia masih tak siap pasang lagi sampai sekarang...

Nabil dan Naufal dengan Gundam wing Zero..
Gundam Wing
Ni tak ingat Gundam apa lak...
Gundam Destiny dan Gundam GNW 20000( Arche Gundam )
Bumblebee pun ada gak...
Peperangan antara robot dan manusia...
Kat bawah tu pasukan berkuda tentera jerman WW2
*** Ni mainan bapak ye...bukan mainan anak-anak ...hehehe

16 ulasan:

EJA berkata...

wah banyak nye nak satu..hehehe
saya jalan2 pagi disini

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/02/eja-mungkir-janji-show-unic.html

fadhdeela berkata...

waahh bestnyerr!!! bykkk robottt..deela nak leh x?? :P

Meh singgah: 3 Hati 2 Dunia 1 Cinta!!!!

toyolkiut berkata...

hobi yg jarang2 orang buat ni..
unik sungguh..
TK usahkan nk simpan, tengok dpn2 mata pun lum lg..
pssst.. TK kecik2 dulu hobi simpan setem, skrg ni ntah mana ilangnya album tu..
hahaha..

NISA KHAIRI berkata...

banyaknya koleksi jet pejuang, helikopter, rerobot sume...haiqal ada koleksi kereta ngan lori jer...hehe

My Life My World berkata...

Salam ...Wah! best nyer hobi FA. Ni baru ler mainan Jantan. Tak mahal ke? Kalau dikumpul kumpul tu mahu makan beribu jugak kan.

Anak anak lelaki mesti seronok kalau abahnyer ada hobi sebegini ;D

Yan berkata...

Aiikkk!!! bapak melebih dari anak nampak..

niesz berkata...

hehe..mainan budak laki2..pompuan xley main.. :)

Fadzli Amir berkata...

EJA-Nak satu..hehhehe..anak2 pun tak boleh menyentuhnya...

Fadzli Amir berkata...

fadhdeela- heheh tak leh la..ni sayang sangat ni...

Fadzli Amir berkata...

toyolkiut- nak kata unik tu tak la jugak...biase2 je...

Fadzli Amir berkata...

NISA KHAIRI- kereta ngan lori tu sudah semestinya..anak2 pun ada gak belambak2...hehehhe

Fadzli Amir berkata...

My Life My World-ok la..tak le mahal sgt..beli 1 je sebulan...tu pun dah stop lama..tempat nak display dah abes..

Fadzli Amir berkata...

Yan - Bapak diorang ni memang melebih2...hehehe

Fadzli Amir berkata...

niesz-boleh gak...nape lak tak leh..hehehe

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob, eh ngape komen akak tak kuar? Hmm kena tulis balik - nanti tak lama lagi buleh tambah satu dengan "Made in Malaysia" Keta Tank!

Fadzli Amir berkata...

MOH KEMBARA- Tank tak berapa sgt..penah gak dulu wat Tank, semua bagi anak main...semua terlerai dah...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails