Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 5 Ogos 2009

PESAN ABAH

Minggu lepas Adik balik kampung sebab UiTM tutup seminggu sebab kes H1N1. Macam biasala masa nak sembahyang asar, dia terlajak tidor...Walaupun abah dah gerak, dia tidur balik. Apalagi, abah balik rumah marah ler ke dia.

Adik cakap abah pesan, " Ingat abah pesan, kalu abah dah mati pon ingat abah pesan tiga perkara yang perlu didahulukan. Pertama, sembahyang. Kedua jenazah( orang mati ). Ketiga, anak dara yang nak kahwin ( orang meminang )".

Insaff.....

10 ulasan:

fazlinda berkata...

mcm real je gambar ni. tahniah le li. rasa mcm abah dok tgk kite je. baguihh la adik abah pesan camtu. dia marah sebab sayang kat kita. mmg dia selalu bising tp jauh di sudut hati dia, dia sygkan anak2 dia. kalu dia tipon akak mesti dia selalu risaukan daud naik moto blk mlm2. itula daud org suruh ambik lesen kete dia buat tak tau je....

Fadzli Amir berkata...

tu la dulu kalu abah ceramah pagi-pagi mesti tention...Tapi la ni bila dok jauh ni teringat ceramah abah bagi pagi-pagi ( kalu tak bangun sembahyang jemaah kat masjid )

p.i.n.n.y berkata...

aah cam real je gmbr abah tu..ada satu lg abah selalu pesan kalau kita tipon dia..sebelum letak tipon abah selalu kata....'selamat aa...'

imah berkata...

smlm imah tpon abah..dia ckp dia selsema..imah ckp p la cek..tp dia kta "malas aih"...sian kt dia..suara pn cm sedih je..kpd sesiape yg blm menalifon dan bertanyakn khabar abh,sila la berbuat demikian..sekian,terima kasih...

to abg li:
gmbr imah dh siap lukis ke???

p.i.n.n.y berkata...

ok2..thanks igtkn.ptg ni gak k pini tipon..

Fadzli Amir berkata...

Ok, balik rumah nanti a.li call...Gambar...hehehe...nanti la

faizah berkata...

Ada satu lagi ayat power yang abah selalu cakap kat kak long dulu2, masa tahun 70an 80an : "Kalau hang tak pas periksa aku bagi kawin dengan kelin botoi." Ayat tu sentiasa menghantui kak long...maka kak long pun belajo betul2. Kalu tidak tak ke naya....Abah, terima kasih bebanyak sebab banyak bagi motivasi dalam hidupku, walaupun masa tu hidup raa tersiksa sebab disiplin abah macam dalam askar....

Fadzli Amir berkata...

la ni kelin botoi dah tadak, nasib baik kalu tidak imah ngan pini pun kena.....har..har...

fazlinda berkata...

la ni abah dah tak mcm dulu. dulu garang sgt. ingat lagi kena cubit kt peha sampai lebam sbb tak tau buat maths. bukan tak tahu tapi bila abah tengking apa yg ada dlm kepala suma dh hilang. arwah mak slalu tolong buat homework. kalu tak caya tny kak lili & kak ros. linde setuju ngan kak long, abah slalu ckp nk bg kawin ngan klling botol. ape le kling botol tu ada?

Amir daud berkata...

maaf jrang komen..smggu skli bru dpt tnet...tmpang umh k.inda..lkisan sma la...kerusi tuh da bersilih ganti..syukur alhamdulillah abah msih disitu..daud der tpon,tp pkai public jer..abah pesan kt daud..bnti rokok..scara xlngsung ijal pn de dlm pesanan tuh..huhu...doakn abah shat...insyaallah..

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails