Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 6 Ogos 2009

Kereta Baruuuu......

Ni kalu nak tau ni kereta baru K.Linda. Tak tau bila dia beli, tapi yang pastinya semalam dia baru ambik( spekulasi ni ). Di minta sesiapa yang terserempak, bolehlah membunyikan Hon atau kalu kereta hon dah rosak, bulehlah hanya dengan melambai-lambai tangan sebanyak tiga kali.( sebagai menunjukkan tanda sokongan )

Berita nih sudah sahih sesangat bukan lagik khabar angin yang bertiup kencang. Kira macam berita terkini la, sementelah pula sekarang ni zaman informasi tanpa sempadan, lagi cepat la berita tersebar...

Apa-apa pun tahniah diucapkan pada K.Linda kerana beli kereta baru. Dan yang penting sekali semasa memandu tu jangan ler tersengih sangat macam gambar DI BAWAH..!!!! Kerana yang boleh tersengih seperti tu hanyalah Pinny dan Mak Chan sahaja...!!!!! A..A....A..... A....jangan sengih....jangan sengih...... tak mau...tak mau.........
Tiga dara pingitan sedang berposing sambil tersengih melihat masa hadapan yang tersergam indah di kebun Ayahanda Haji Amir yang berlatar belakangkan pagar buluh, pokok kelapa, pokok rambutan, pokok ubi kayu, pokok-pokok renek dan sebagainya....








16 ulasan:

p.i.n.n.y berkata...

to kak linda..
bergaya tuh kete baru..ni yg x saba nk p sg buloh ni..satu g..sebelum naik kete tu sila pastikan jumlah manik di baju anda dikurangkan sebelum tjd perkara2 yg x diingini spt yg trjd di dpn rumah abah ari2..kuikuikui

to abeli..
x baik btl la..dh lupa ke abeli di pg raya sape yg 1st sekali antr juadah kt rumah kite..m chan jgk..yg pini x puas ati apsal pini pn disamakan dgn mak chan jgk...

Fadzli Amir berkata...

Kenapa Pinny?? ada cerita mengenai manik-manik ka?? Kalu ada story la sikit nanti leh buat post baru...

p.i.n.n.y berkata...

kalau nk tau kna tya k linda la..nnt pini bgtau dia mrh plk..kisah ni terjadi masa cuti ari2.x igt lg masa tu kami nk pg kenduri kt rumah mak ndak atau rmh gelimpong..

p.i.n.n.y berkata...

kalau k linda aprove blh la pini cerita..

Fadzli Amir berkata...

Tak pa, dia approove dah tu, tak caya tengok tu dia sengeh jer...

imah berkata...

hahaha..abg li xtau ke crita yg plg tergempaq kt kg pdg serai...siap masuk melodi ngn buletin utama lagi..amboi klnda daring tol pose..kli2 ngn kros still posing dlm kesopanan..

Fadzli Amir berkata...

Tu la, story la sikit.At least ade gak bende nak tulis kat blog...Bagitau la...

p.i.n.n.y berkata...

cam best je merenung masa depan smbil tersengeh...

imah berkata...

abg li kna la tanya klinda sendiri..kl imah cita,abis la imah xleh p umah dia dah pasni...ampunnnn...

fazlinda berkata...

to pinny & imah

cite je la. akak ni akan anak hj amir & blog ni kan untuk anak2 hj amir. ok akak approved.

to li

tq la sbb pos gmbr2 ni. trus teringat zaman dolu2.

p.i.n.n.y berkata...

sbbkn k lnda dh aprove so pini trpaksa la cite..cmni..ari2 kami nk pg knduri.semua pakai glamer2 la..spt biasa manik msti la ada kt baju..baru glamer..k lnda ari2 pn mmg mcm mak datin la.dgn spek itam dia..dgn bestnye melangkah nk msk dlm kete.ntah cmne kaki terpeleot la plk trjth la ats tanah..dh la masa tu dia dukung imran.masa jatuh tu dia diam je..imran pn diam jgk..kami yg trtengok ni pn diam sbb speechless tgk k lnda jth..pas2 sume lari kerumun kt k lnda tp x sorg pn yg tlg..lawak btol la..abg yus kata k lnda jatuh sbb manik kt baju brt sgt..sian k lnda tp kami bantai gelak pas2..

faizah berkata...

Tahniah linda, tercapai hasrat pakai keta baru. Keta lama dah bagi abah ke? Pasti glamor abah berkereta keliling kampung, pastu pi pekan rabu. Boleh le beli banyak sikit barang, selalu tu beli barang sampai tak muat moto. Yang gambo 3 dara pingitan tu, kalu tak silap kaklong le camerawoman dia. Kamera tu dibeli untuk dibawa ke US dulu.

Fadzli Amir berkata...

Har...Har...Har...Haron Salim Bachikkk..Tak dapat ku bayangkan betapa lucunya saat itu...sorry K.Linda terover plak..

fazlinda berkata...

to pinny

amboi...amboi... ada ku kesah... cakcakcakcak

to kak long

tima ksh. kereta blm antar lg. nk baiki mana yg patut dulu, lps tu cuti sekolah nnti baru nk antar. bukan ape utk kesenangan abah, tak yah naik moto lagi pi mengaji kat batu hampaq ka pi pkn rabu @ pkn selasa. nnti abah mesti jadi duda paling glamer kat padang serai.

to li

amboi2 gelak kat org, sib baik blog ni hang punya......

Fadzli Amir berkata...

amboi-amboi kak linda tu ala-ala Azwan Ali gitu...Amboi-amboiii....

faizal berkata...

kreta baru ni agak2 blh pnjam tk.blh la bergaya blik rmah mak mentua. hahahaha.

to kak linda
blik ari apa. konvoi skali ker. ijal tak tau lg blik mn dlu.

klau ya pun bkak la plastik kt seat tu. dh nmpak mcm kreta abg nan dah

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails