Member Kamcing Anak Haji Amir

Isnin, 24 Ogos 2009

Kereta BapaKu

Sebelum baca Post ni ada pemberitahuan dari tokeh Kuih Raya yang mana Harga Kuih Tart di naikkan kepada RM 35.00/ 100 Biji ( naik RM 1.00) - kerana kekurangan bekalan Nenas dan terpaksa beli nenas tin...Harap Maklum -
Tuk contact terus ngan Kak Yah( 017 542 1362 )



Kakakku pulang dari kota,
Kakakku belikan Bapa kereta,
Kereta kancil warna kelabu,
Boleh di bawa ke Pekan Rabu,
Pon,pon,pon,pon,ponpon,pon,pon,pon,
Kereta kancil Bapaku berbunyi,
Marilah adik, abang, kakak,
Boleh Bapa bawa ke rumah Kak Munah,
Lalalalaaaa....



Bawak kereta ada gaya. ni baru betoi ada gaya lam alif ( abah selau cakap )
" Ari ni nak pi jalan-jalan mana?" Tanya Abah....

Ni pemanduan berhemah ni. Mata kena tumpukan ke depan, mana tau nanti cermin berkabus boleh lap ngan tangan...He..he..he...


Gaya seorang pesara tentera yang dulunya memandu berbagai jenis jentera berat dalam pasukan Tentera Udara Malaysia.



5 ulasan:

faizah berkata...

wah...wah...wah...kemain lagi abah, ye. memang duda paling glamer kat pdg serai. nampak happy memanjang dapat drive kancil. harap2 dah tak marah2 lagik, ye...

imah berkata...

betul2...x sabar nk blk kg...nk naik kancil abah(walaupn slalu naik kncil ni tp nak naik yg abah bwk)...x sabar nk amek lesen kreta...hehehe

p.i.n.n.y berkata...

ni yg x sbr nk blk kg ni..pasni kita blh pg pkn rabu ngan abah la imah...blh la kita shoping byk2..nnt kalau nk pg jln memana kalau kita lmbt sure abah pg dulu tggl kita..

Fadzli Amir berkata...

nanti kalu Pinny ker Adik ker Imah ker atau Daud balik abah sendiri yang pi ambik hampa kat Batu Hampar atau Beruas.....

fazlinda berkata...

tu la salah satu tujuannye.... supaya abah senang nk g mana2 @ nak ambik adik2 kt bt hampar/bruas. km baru blk dr kg. sblm blk dah explain dh cara2 pasang aircond (x la lagi lap pakai tgn, he he he), psg radio dll. tadi 4 the 1st time (stlh lbh 28 thn x bwk kete) dia bwk kete sorang2 pi mtg acheh bl paper then pusing ikut panchor. nnt hangpa tipon le abah bg semangat ckit kt dia sbb dia dok asyik kata "abah nk pi mana la bwk kete ni. naik moto lg senang nk parking"

4 pinni & imah,

ada udang di sebalik mi ni..... ye la nnti kalo hgpa nk pi mana2 senang la. tp kalo nk berjln ngan abah dinasihatkn siap awai2 kalo tak hangpa nak bas blue je la.....

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails