Member Kamcing Anak Haji Amir

Jumaat, 30 November 2012

Mari Melukis - Uqaeil

Lukisan ni dah lama aku buat ( last weekend ), cuma masa sekarang ni agak sibuk, tak berkesempatan nak buat entry baru. Jadi aku cuma publish je gambar ni....Hari ni aku nak melukis gambar Uqaiel pulak....Bukan apa, ada pulak member-member komplen yang cara aku tunjuk cara melukis tak detail dan macam tipu....Kali ni aku bagi detail sikit....Sikit je tau...hehehehe

Macam biasa, mulakan dengan Bismillah dulu, pastu buat line horizontal dan vertikal...

Mula gelapkan lakaran mata...aku biasanya buat kanan dulu( kanan dari pandangan aku )

Detailkan dengan shadow...

Beralih kemata satu lagi...

Mula lukis hidung dengan masukkan shadow sekali...

Lukis bibir dan gigi...

Baru aku mula lakar sekeliling muka....

Lepas tu buat tengkok, kolar dan tangan...

Detailkan lagi dan gelapkan dengan buat shadow...

Ok lah kot...letih la pulak...

Jangan lupa, tandatangan..hehehhe

Uqaeil tersengih dengan lukisan gambar dia...

***Agak sibuk sekarang ( memang selalu sibuk pun ) Esok akan berada di KL, Jalan Bukit Bintang....

16 ulasan:

Lya Colours berkata...

terrornya! saya bab2 seni memang fail. kalau lukis orang lidi pon hodoh agaknya. huhu

Kakzakie berkata...

Bestlah kalau pandai melukis. Kakak bayangkan dinding di rumah tu mesti penuh frame lukisan cantik-cantik - tak payah beli dah.

Maria Menado~ berkata...

waaa..... cantik... tempah boleh. tgn art ni.. =)

Syakir Rahman berkata...

wah...best nye leh lukis potrait.. aku kalau lukis potrait memang fail...ahahaha

maszmadi berkata...

masz kalu lukis pokok pon x jadi, ni apatah lagi lukis potret..

Anum berkata...

wah bestnya.....

Daddy Ziyyad berkata...

terbaik!

minggu ni saya balik JB..kalau tak boleh jumpa...

MystoryPic berkata...

Assalamualaikum... Fadzli, terima kasih follow MSP.

Terror nya melukis potret... best kan pandai melukis.. bakat yg diberi Allah

Norhaizan hakim berkata...

kalau kak zan, jgn kan potret orang. potret ikan pun jangan harap...maklum ler tangan asyik memegang periuk..

Amir faiez berkata...

trun KL koling2 ler...

Cik F berkata...

wah hebatnya!!! :)

Cikgu Ma berkata...

jeles la..nak lukis gak...

Halimaton Ibrahim berkata...

Assalamualaikum Yob,

hammmm org berseni, gitu ler. Jeles akak yg tak taw mendraw.

Ohhh Li, meh bagi full name dan address, akak nak pos rantai tangan glam utk isteri Li. Make sure kat alamat tu nanti ada org sign, sbb pos register. Emaikan ke hellibra2@hotmail.com

say to easy=) berkata...

wah..cantik...ade seni ni

Hans berkata...

walaweh
style
lukis muka den pulok
:)

imah berkata...

sori le lmbt skit komen..hehehe...cantik gler kot..terigin gk nk pandai melukis tp bakat tu x diturun kn kt imah...hehehhe

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails