Member Kamcing Anak Haji Amir

Ahad, 6 Januari 2013

Naufal dan Nabil di Kampung

Dah lama tak update, sibuk bebeno. Tak sempat nak tengok blog. Almaklumlah, akhir tahun dan dah dekat raya cina..Nak certa sikit tentang anak-anak yang mana cuti sekolah yang lepas, sempat jugak diorang menghabiskan masa dua minggu menemani abah kat kampung. Dibekalkan dengan satu set catur, kanta pembesar untuk tengok segala macam serangga kat kampung, diorang memang enjoy duduk kat sana. Walaupun Nabil dengan perangai penakutnya, nak pergi ke dapur pun menangis...dan Naufal yang tangkap katak kat masjid untuk dibela di rumah....Macam-macam lagi la...kena sengat tebuan...

Kat kampung diorang suka bagi makan kucing...

Ada satu masa, Nabil pecahkan bekas makanan kucing tu...


Diorang beri nama yang coklat tu nama Nina, dan hitam putih tu nama Cip-cip...Bila ditanya, mak Uda tau tak nama yang diorang bagi tu, Nabil kata tak boleh la bagi tau, sebab nanti malu...


***Terima kasih kepada Abah dan Pinny yang sudi melayan karenah Naufal dan Nabil semasa dua minggu di kampung...Terima kasih kat abah yang tak jemu mengajak dan menggerak diorang untuk sembahyang berjemaah di masjid....

4 ulasan:

p.i.n.n.y berkata...

Haha...x tau pn kucing tu ada nama..Kdg2 teringat jgk kt bdk2 ni...naufal abang yg sgt baik dan matang..mmg ada ciri2 kepimpinan..hehe..nabil plk byk ckp tp penakut..paling best bla dia tgk mknn pas2 ckp.."yummy..yummy..sedap.."

MystoryPic berkata...

atuk lagi suka cucu ada kat kampung...

apple hijau berkata...

budak2 memang suka kat kampung sebab kat kampung bebas buat apa saja. tu yg mcm2 insiden tu ye naufal... :D

imah berkata...

hahahaha..mcm2 crita depa ni..imah igt kpni crita..naufal skit2 ckp kt nabil 'abah pesan apa /kan abah ckp jangan ....'..bgus depa ni..

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails