Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 26 Oktober 2011

Tragedi Tapi tak La Tragedi Sangat

Hari ni cuti Deepavali, dari pagi lepak kat rumah je  lepas asar baru bawak bebudak keluar. Malam baru berpeluang nak jenguk blog ni. Nak cerita sikit tentang satu trajedi yang tak berapa trajedi yang berlaku dah lama dah, semasa persiapan nak menyambut perayaan.....

Ijal yang bawak balik barang dari pasar telah memakir kereta dia dekat dengan rumah supaya senang nak angkat barang, tetapi lain pulak jadinya. Kereta dia telah tersangkut dalam pasir yang lembut depan rumah....Ikuti kisah selanjutnya......

Kereta Ijal yang terbenam membuatkan semua resah dan gelisah....

Segala usaha dah dilakukan, mengorek lubang dibelakang roda....

Tapi masih tak boleh sebab dah masuk dalam sangat sampai kena depan punya skirting...

Dah ditolak beramai-ramai menggunakan seluruh kekuatan ahli keluarga...sampai pasir beterbangan melepasi kepala..!!!

Yang pasti, ianya bertambah dalam...

Iman, gembira bermain kucing, tanpa memperdulikan abah dia punya kereta makin ternggelam...

Akhirnya, jiran sekampung yang katanya agak 'expert' tentang penggunaan kenderaan pacuan empat roda telah datang setelah dipanggil...Datang dengan langkah penuh gaya...

Setalah pengambungan dibuat.....

Akhirnya dia mula menarik kereta Ijal...

Tapi lain pula jadinya...nampaknya si expert tersilap dengan menarik kereta secara mengundurkan pacuan empat rodanya..! Menyebabkan pacuan empat rodanya rosak serta-merta..!!

Daud, Kak Ros, Imah dan Pinny yang memerhatikan apa yang berlaku hanya mampu tersenyum...

Akhirnya satu lagi pacuan empat roda datang untuk menarik yang telah rosak...


 Akhirnya pengganti yang mengambil alih....

Dengan bantuan dari ahli keluarga yang tolong tolak...

Akhirnya berjaya menggerakkannya....sedkit..

Sedikit.....
  
 Berjaya akhirnya.....

Wajah kegembiraan setelah semua selesai....Achik, Izzat, Along dan Furqan...

 Tuan punya kereta, Ijal yang memeriksa keadaan kereta dia...sampai menonggeng-noggeng...

Yang kedua menyambungkan tali pada yang pertama...


Lalu ditarik pergi....


Setelah berpeluh sakan, akhirnya segalanya selesai sudah....

***Itulah kisahnya...tragedi yang tak la berapa tragedi...

16 ulasan:

Afzainizam berkata...

uihhhh masuk selut pasir ohhh... berhempas pulas nampaknyerr.... kampung aku tanah gambut.... memang takleh parking kereta kat halaman rumah mau terbenam kereta aku karang... jadi aku parking kat tepi jalan raya besar ... selebihnya jalan kaki menuju rumah...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip pentingnya nama pemandu kedua dalam insurans kereta

Ct Aja berkata...

dalam gak terbenamnya 2..mesti mengambil masa yg lame kan...hiihi

Amir faiez berkata...

yg best nyer 4x4 tu ptah shaft gear die...trus xley grak...pastu adik tnya cna kt dia...dia kta kne tgu brang tu smpai dlu bru elok kete die...huhu...tragedy2..

adwafarahin berkata...

dalam gak eh..tanah lembut sgt kot

fadh leyanie berkata...

bila baca rasa macam dalam situasi tu pulak,berkat kerjasama ramai-ramai,akhirnya semua selesai.

missSenget berkata...

tragedi oktober sungguh ni...


kesian yg 4x4 tu pn rosak sekali..

محمد رازيق berkata...

tragedi tyr tenggelam tu bang li ...

Chik Att berkata...

lepas ni Hj Amir kena tambak tar lah tu .....
keta anak besar2 .....

Dr. Ben berkata...

kecoh sekampung tu

DLJ berkata...

Ada gak pengajaran kat situ. Jgn tarik kenderaan secara mengundur.

Lya Colours berkata...

ish dugaan btol
kalau saya, mau termenung depan kete sambil lap2 ayaq mata.hiihhihi

Si Rabun berkata...

tragedi sungguh

Adylia Qarissa berkata...

alahaiii..cian lak kete tu ha...nak tolong..akhirnya orang lain lak tolong dia..heheee..


psssstt..kak zmah tu akak yang sulong aka kak long :)

kenal ker?? :)

imah berkata...

mmg btul2 tragedi..kecoh sekampung..

azmnor berkata...

Salam Li...,

tragedi Oktober laa tu...mmmm

apa-apa pun kerja muafakat hasilnya berkat segal yg susah dpt di atasi...

azmnor berkata...

Salam Li...,

tragedi Oktober laa tu...mmmm

apa-apa pun kerja muafakat hasilnya berkat segal yg susah dpt di atasi...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails