Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 25 Oktober 2011

Suatu Pagi Di Pantai Bersih..

Suatu pagi, selepas balik dari surau, kami rasa tak tau nak buat apa. Memandangkan abah dan abang-abang ipar yang lain masih belum balik dari surau. Kami mengambil keputusan untuk meronda-ronda sekitar Seberang Perai. Tanpa arah tuju, kami memulakan perjalanan dengan menaiki kereta Ijal.

Mengambil keputusan berhenti di kawasan Pantai Bersih ( yang tak berapa nak bersih ) di Teluk Ayer Tawar. Memerhatikan keindahan alam sambil menanti terbit sang mentari...Tenang dan damai, sambil menghirup udara pagi yang bercampur bau hanyir laut....Air surut ketika itu, kelihatan ikan belacak kelihatan berenang-renang di daratan..

Menanti Sang mentari..
Ijal yang masih berkain pelekat..

Keindahan alam yang patut di syukuri..







Di kejauhan, kelihatan bangunan tertinggi di Pulau Pinang, Komtar...
















***Tak de apa nak cerita, layan je la gambaq....Hehehe

33 ulasan:

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob,
dedulu sekitar 90an rajin gak akak ronda area ni buat survey masa koje dgn SAM/CAP.

Lya Colours berkata...

bila weekend saya suka pergi pantai gak. tapi kene pergi pagi sket la dalam before 8am macam tu. kalau lambat, orang dah ramai nak mandi laut. dah tak aman rasanya. hihi

khairul berkata...

ni area mana fadzli ?

Fadzli Amir berkata...

MOH KEMBARA - Waalaikum salam Kak..Ooo dulu penah duduk penang la, 90an...masih belajar lagi...hehehe..SAM/CAP???

Fadzli Amir berkata...

Lya Colours- Memang betoi, kalu pegi pagi2, nak paking senang nak pilih mana tempat nak landng pun senang...nak mancing pun best...hehehe

bunga berkata...

wahhh..mesti best..jeles la..heee

Fadzli Amir berkata...

khairul- Kat area pantai bersih jugak, tapi aku tak tau nama tempat tu....hehehe

Fadzli Amir berkata...

bunga- Memang best..pagi2 nyaman je..

aleen aiden berkata...

woahh macam bes je tempatnye.

Edy Fee berkata...

siap berkain pelekat.hehehe
hurmmm
cantik view kapal2 tu

My Life My World berkata...

Salam dik , hehehe ... selamba jer korang yer berkain pelikat. Harap ada back-up, manalah tahu angin kuat sangat ker kan ..hahahaha.

Akak dah baru nak bersiaran semula, doakan akak terus rajin yer ;)

dhiera berkata...

subhanallah~ cantik sungguh!!

Ila berkata...

pakai kain pelekat je,mmg sempoi mamat tu..hehehe

Pen Biru berkata...

bukan ke pantai ni terkenal sbg port nk gitu2 tu..heheheh

Hanis Azla berkata...

gambar2 yg sangat menarik.. terbau2 bau laut sampai ke sini..

Hasrina berkata...

Berpelekat hujauuu *hebat

Ct Aja berkata...

pi mancing ke...

JunAina berkata...

dah lama tak jalan2 pulau pinang, kalau balik kg setakat lalu je...

kak aina suka laut...ganas tetapi bunyi ombak itu memnenangkan...

Nazz@Purple berkata...

sesekali nak juga..lepak kat tepi pantai..tp bila lagi tah..

miloais berkata...

menarik gak aktiviti awal pagi cam ni...
konpem sejuk dan selesa

p.i.n.n.y berkata...

sempoi.....

abah khalisha berkata...

Berdekatan dgn umah mak mertua abah ni..kg benggali

Amir faiez berkata...

power btoi bdak yg pkai kain pelikat ijau tu...kain pelikat lalala...

mamaNoriz berkata...

amik angin dgn kain pelekat, mmg betul bernagin satu badan...heheheha

missSenget berkata...

ikan belacak tu ikan tembakul kan???

Chik Att berkata...

geng kain pelekat .....

Cikli berkata...

pantai bersih 2.0

che mid berkata...

Wah... keluar pagi-pagi pun ada kamera gak ya..

p/s - sila singgah di blog che mid, ada entri yang perlukan komen serius dari sahabat. tk

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

wah.. stylo ar.. nice view :)

fadh leyanie berkata...

segak berkain pelikat sambil mmerhati panorama alam..kah3:P

Afzainizam berkata...

oohhh kacak berkain pelikat.. oohhh jangan tercabut diterbangkan angin udah lerrr...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip pentingnya nama pemandu kedua dalam insurans kereta

imah berkata...

yg paling x thn dlm gmbr 2 ialah rambut adik..otai sungguh..

azmnor berkata...

salam Li..,

macam best jer tempat ni...
kena dtg sekali kat cni ni...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails