Member Kamcing Anak Haji Amir

Sabtu, 15 Oktober 2011

Mengkuang Dam

Gambar ni memang dah lama dah, sayang pulak rasanya kalau tak publish kat sini ( tapi dah letak dalam FB )..Bukan apa masa tu ( 2010 ) rasa eksaited sangat bila terdengar tentang Mengkuang Dam ni ( walaupun setelah duduk di Penang hampir 13 tahun, baru tahu tentang kewujudan adanya Empangan ni di Penang melalui FB member ). Memang berkobar-kobar nak pergi.
 
Memang best kat sini, mendamaikan...
Sementelah pula Cik Wife dapat undangan kenduri kahwin kawan dia kat Jalan Sungai Lembu, Seberang Perai, jadi memang bagus sangat la nak pergi sini. 

 Walaupun kami pergi agak lewat, tapi memang meriah. Ramai sungguh orang kat sini, ada yang jogging, ada juga pengantin baru yang buat 'photo shoot', ada yang bagi makan ikan dengan roti dan ada yang memancing secara sembunyi-sembunyi ( kerana kawasan larangan memancing ) 

Memang bebudak suka, apatah lagi dapat tengok ikan-ikan di air yang jernih..


Diorang meragam sebab tak de roti tuk diberikan kepada ikan...

Nabil pun tak larat, tapi Uqaiel ok je..









***Memang best kalu datang sini, lagi best kalu dibenarkan memancing...!!!!...
Gambar di ambil oleh Cik Wife...Thanks..!!

19 ulasan:

Cikli berkata...

mendamaikan. tp kalau jatuh kepada gerakan dan umno, merugikan.

azmnor berkata...

salam Fadzli..,

haah...bestlah, kalau ada keutara nanti nak singgah kat ctulah...tp kalau leh mancing lagi best....kan..

*kalau sudi jengoklah photoblok saya di alamat brikut :
http://arora-pekak.blogspot.com/

ShafiqIzwan berkata...

salam. bestnye tempat ni bro.. sedap mate memandang..

Prince Halilintar berkata...

tenang je tgk tasek tu...suka budak2 tu..

Adylia Qarissa berkata...

tengok gambar pon dah tau best...kalau bawak anak2 confirm dorang suka sangat nie...

p/s mesti ada sebab kenapa tak boleh memancing heheheee..tengok jer la ikan 2 yea :)

khairul berkata...

salah satu port masa dating dulu hehe

khairul berkata...

salah satu port masa dating dulu hehe

L berkata...

hoho.. bezt nya tgk... nk g jgk ah nt....

nk taw nikmat dunia? jom bacer...
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-nikmat-dunia.html

KhaiRin berkata...

nrxt montg g penang nk g la

Afzainizam berkata...

Memang mengamit suasana tenang.... eemmm riadah kat sini pun bestkan.... yang pasti mendamaikan


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
jamming show Volume 10

Ujie berkata...

cantik view kat situ..tenang & mendamaikan!

dhiera berkata...

mengkuang dam tu nama empangan tu la ye~ cantik kot. macam tasik~

nisa berkata...

rofl lol vm http://z31.ultraphotosend.com/b.php?b3k5p1p-Picture71.JPG

nisa berkata...

assalam,cntik tempat ni dan yg pasti uqaiel tu comel giler,fadli jgn klik link comment nisa yg atas,yg 2 virus dr laptop,tpaksa on9 pakai handset je,sdey btoi

wan nurul hezrina berkata...

tenang jer tgk air tuh=)ala sian takder roti nak bg pd ikan=)cumilnya budak2nie geram nengok.

JunAina berkata...

wahhh...like father like son! tomeynya anak2...

tengok gambar2 ni teringat masa gi kenyir dulu2...

che mid berkata...

Secantik-cantik tempat tu.. cantik lagi anak-anak tuan tanah.. he he

Ct Aja berkata...

sronoknya jalan2.... tenang tmpat ni leh hilangkan stress...

ch000tz axoera berkata...

cun tempat ni ..

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails