Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 14 Ogos 2012

Kisah di pagi sahur yang agak sebak

Minggu lepas, Abah call gerakkan aku bangun sahur, pukul 4 lebih. Dalam keadaan termamai-mamai tu sambil membetulkan tekak yang berkahak, aku jawab la phone dengan keadaan macho macam la dah lama bangun sedangkan kelam kabut bangun....

Abah :  Asalamualaikum...

Aku : Waalaikumsalam...( sambil kontrol suara )..

Abah :  Dah bangun sahur dah ka?

Aku :  Bangun dah, baru nak makan...( hehehehe..tipu la pulak )

Abah :  Ha..baguih la...
   
            Li, abah nak ucapkan terima kasih la ....( aku terkejut jugak, kenapa pulak )

            Kad raya hang dah sampai, come lote laaaa....

            Kata-kata hang tulih tu, abah terasa la....( sambil suara dia dah lain, macam tengah

            sebak )...

Aku :  Laaa..(aku bukan boleh kalu orang sebak-sebak ni, aku pun akan terikut gak nanti )

Abah :  Sedih la...( kata abah dalam sebak )

Aku :  Takpa la abah....ni nak sahur ni ( aku potong sebak abah )

Abah :  Ok Li, terima kasih la...selamat bersahur...

Aku :  Ok..selamat bersahur gak...assalamualaikum...

Abah :  Waalaikumsalam...

Aku bukan sengaja nak potong cakap abah, tapi kalau aku tak potong dengan aku sekali terjebak kelembah menitiskan air mata...Abah tersebak sebab pantun raya yang aku karang. Aku bukannya pandai karang pantun pun, cuma kalau raya ke puasa ke memang aku karang sendiri pantun-pantun ni dan sms kat adik beradik aku. Sampaikan kalu aku tak kirim pantun diorang mintak la...hehehhe...

Kisah sahur yang agak sebak..!!



          

13 ulasan:

Anum berkata...

sebak2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

touching kn..nk2 bila ayah kita dah cakap macam tu ......

KhaiRin : anies berkata...

org tua..kn cpt sensitif nyer...

The ShomeL TwinZ berkata...

dalam sebakan tu, ht dia gembira sngat...sbb dia dpt kat raye dr anknye.. :) bertuahhnyee hehe

Lya Colours berkata...

sedih plak baca. huhu

Daddy Ziyyad berkata...

bro...tak keberatan kongsi lah pantun tu kat blog! ;)

pB berkata...

buat lar entry pasal pantun tu

Mie berkata...

Wah macam drama tu...

Fakhruddin berkata...

bagusnya..siap antar kad raya kat abah lagi.

Nur Sakura berkata...

ayah seorang yang jarang meluahkan perasaan kt hati... bila ayah meluahkan tu tanda ayah betul terharu.... sahur jgn lewat sangat.. n jgn lupa bangun sahur.. hehehe :)
thnks fllw me...

anamizu kaito berkata...

terharu abah baca anak dia bag pantun.. pandai no potong ayat takmo reyau sekali =P




"errr pakcik! dia tipu pakcik! mana da dia bgn sahur lagi tu sbnrnnye!"




hehe




slm ramadhan,
cik ana

Amir faiez berkata...

hu...kmi dpat pntun jgak..tp xsebak sgt..sebab ad tulih kueh semperit kt ctu..hahaha...yg mnx pntun tu cm kenai ja...

p.i.n.n.y berkata...

Pini pun dpt pantun jgk..tp xla sebak sgt..so xdela tipon abg li..kalau x mst dh jd entri jgk kt blog ni..huhu

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails