Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 7 Ogos 2012

Iftar Di Kampung

Bersambung entry semalam (link) tak banyak gambar yang diambil sebab semua menjamu selera. Memang meriah habis, tapi harap tak lupa pada yang tak berada...( lupa nak bagi sikit kat orang sebelah, ke dia tak dak kat rumah kot )...Tapi masa ni abah dan menantu-menantu lelaki dah pun ke Masjid sembahyang maghrib ( baru ingat nak ambil gambar ) untuk tatapan adik-beradik lain yang tak dapat pulang berbuka bersama...


Dah tambah satu set meja makan lagi, lagi meriah la...

Aneka juadah..kari ayam kampung maveles tuk makan dengan roti jala..

Tangan sapa ntah...

Ayam kampung masak kicap...perghhh...!!!

Kerang bakar, ayam goreng ni kak lili bawak balik kot...

Sambil makan sambil bergossip nampak, Kak Linda dan Farha...

Kak Lili, Safwan dan Adik..Eh Safwan nampak macam kurus ekk...

Daud dan anak-anak sedara...

Makan jangan tak makan...

Walaupun dah tambah meja makan, masih tak muat...Naufal, Irfan dan My Wife makan kat bawah...

Best friend, Irfan dan Naufal...

Safwan tukar tempat duduk pulak....

Memang makan tak ingat dunia la, asyik ingat akhirat je...hehehe


***Syukur Alhamdulillah dapat berbuka bersama keluarga tercinta dan yang paling best walaupun pelbagai juadah, takde yang terbuang....yang lebih makan untuk sahur dan bukak puasa hari berikutnya...

13 ulasan:

Anum berkata...

seronoknya rindu my family

Amir faiez berkata...

ni mna gmbaq adiknya...ad 2kerat ja full muka...sabotaj ni...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

saya pun balik berbuka kat kampung :) tapi kami taklah meriah sgt sebab tak seramai anak-anak Hj.Amir :)

MOH KEMBARA berkata...

Assalamualaikum Yob,

Bape kuarga yg balik tu?
Kat mana Bruas? Rumah adik akak dkt sekolah rendah, tak jauh dari pekan Bruas.

Lya Colours berkata...

pergh memang meriah

The ShomeL TwinZ berkata...

berbuka ramai2, yg xsdap smua jadi sdap kan..hihihi, best2....

KhaiRin : anies berkata...

meriah!

p/s jemput empunya blog join GA sy ;-)

Daddy Ziyyad berkata...

hahahhaa..makan ingat akhirat!

oranglidi berkata...

waahh. bnyak btul lauknyaa. haha.

che mid berkata...

Salam.. Alhamdulillah, sejuk perut bapak tengok anak cucu balik kampung bukak posa sama-sama

Murni Alfathunnisa berkata...

Alhamdulillah...bahagia tengok...berbuka ramai2.yang penting, tiada unsur pembaziran...kannn....:-)

khaifaiz berkata...

Meriah bro... Kekalkan keakraban yg begini k...

Mr.Clive berkata...

wahhh best nyer berkumpul ramai2 gitu!!! jeles!eheeheh

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails