Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 8 Ogos 2012

Berteraweh dan Moreh di Kampung Padang Serai

Tahun ni alhamdulillah dapat gak sekali berteraweh di kampung ( Padang Serai ). Walaupun orangnya tak la seramai berteraweh kat Penang ni. Tapi kemeriahan dan ke'semangat'an ( ada ke words ni ..hhehehehe )semasa berselawat lebih bersemangat lagi..Imam pada malam tu Imam Muda Azmi dan bilal Pak Lang Hashim...

Lepas teraweh macam biasa la ada moreh..! Aku tak pasti malam ni turn sapa, yang aku tau Bihun sup dan kopi O kaww...hehehe...Abah siap bawak balik lagi sebab tak ramai orang yang makan.

Selepas teraweh selalunya anak-anak muda akan ketuk gendang yang diperbuat dari kulit lembu, tapi sekarang dah takdak...Mungkin semuanya berhijrah ke bandar atau yang muda-muda dulu dah pun berusia...Yang ada hanyalah kanak-kanak...


Jemaah teraweh tak sampai 2 saf..tapi masa selawat memang kuat..

Jangan salah sangka, yang mengambil gambar ni anak sedara aku, si Safwan..

Ni part yang paling best..Makan moreh..!!

Ni la juadahnya, bihun sup dan kopi O...perghhh..!!

Abang Yus...tak angkat kepala tu..

Pak Lang ( Haji ) Hasyim dan Haji Hamid..

Haji Amir...Abah la...

Beberapa orang kampung....

Abang Ngah...

Kat belakang tu Ustaz Azmi ( Aa )..

Zul, anak Pak Lang Hasyim, sedang mengemas....

Adik Faiez, nak bungkus balik ke...?

*** Lain rasanya bila dapat bersembahyang sebelah abah...rasa kagum, dengan umur dia yang lanjut dan ditambah pulak segala macam sakit tapi bersemangat menghabiskan 20 rakaat dengan bertenaga dan pantas....Ada yang muda lapan rakaat dah cabut....

15 ulasan:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

eh...ayah ngan abg long pun ade ....hihihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Amuraria berkata...

alhamdulillah ;)

Anum berkata...

seronoknya kat kg

Lya Colours berkata...

surau kat area rumah saya ni, saf perempuan tinggal sebaris. yang lelaki tinggal orang2 tua dgn budak2. budak2 tu main2 je lebih. berlari2 dlm surau tu, rasa nak bagi penangan je sorang2. haha

imah berkata...

Dh lama x singgah cni..sori la bzi skit..imah pun dh lama x taraweh..igt blk ni nk buat tp sorg2 plak...pstu kl p masjid,sume org tgk...hahaha..pelik2

khaifaiz berkata...

aku pnh lepak 2 3 hari gak kt kg padang serai ni... siap jumpa pak pi'e kt pasar sehari... huhuh

wahida berkata...

ayah ko mmg hebat...
kagum aku...

p.i.n.n.y berkata...

rindu dgn suasana terawih kt kmpg...taun ni mcm x sempat rasa je...huhu

JunAina berkata...

Sehari dua nak raya mesti penuh saf urk terawikh...:)

The ShomeL TwinZ berkata...

thun nie alhamdulilah dpt jgak terawih...byk jgak masjid yg sempat kite pergi..:)

Amir faiez berkata...

huhu...kt kpg keje ngelat jela...hritu ngelat tgk chong wei men...pastu msuk d beh 8 rakaat...pastu sapuan kene mrah ng abg ngah...

Mr.Clive berkata...

suka tgk benda2 gini...masih dikekalkan...masih dibuat... :)

Hans berkata...

pernah tarawih dkt kampung
rasa best :-)

cik pha berkata...

orang tua tua hebat weyh,diorang walau dah berumur,tetap gagah,xmacam anak muda skrang,baru 2,3 rakat dah longgar lutut

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails