Member Kamcing Anak Haji Amir

Jumaat, 7 September 2012

Cerita Hari Raya-Di Bota


Selepas bertolak dari Bagan Datoh, kami menuju ke rumah lagi seorang anaksaudara abah di Bota, Abang Deris..Perjalanan terasa amat jauh oleh kerana jalan jem yang teramat mengalahkan jem masa nak naik jambatan Pulau Pinang disebabkan hujan lebat..ke sebab kereta banyak sangat datang beraya.. Setelah berhempas-pulas memandu, sampai le ke destinasi, rumah Abng Deris...

Bila sampai je, kami semua lebih terarah kepada Mural yang dilukis oleh Abang Deris di dinding rumah dia daripada menjamu selera dengan makanan yang sedap yang disediakan. Mula-mula, Furqan la yang memulakan langkah pertama bergambar berlatarbelakangkan mural Abang Deris.


Abah bersembang bersama Abang Deris...

Furqan, yang memula mencetuskan fenomena...

Angah, Furqan dan Faiez..

Semua lelaki....

Menyakat Pinny dan Imah dengan mulut itik..

Faiez dan Along buat gaya ala-ala comel...



Satu family, yang takde Daud, Ijal, Kak Lili...

Naufal, macam real je...

Imran, Uqaiel dan Naufal...

Bapak dan anak-anak...

Kak Ros dan Aina dan Kak Linda dan Basyirah..

Adik Faiez...

Imah dan Pinny, bergambar di tepi pantai kononnya..

Imah, Fildza dan Pinny..

Along...menung apa..

Basyirah dan Aina..


***Dah puas bergambar, baru menjamu selera...Masjid pun depan rumah je...best...Lepas Maghrib bertolak ke rumah Kak Yah dan Kak Munah...Memang beraya sakan la...Letih tapi berbaloi-baloi..!!!

8 ulasan:

Maria Menado~ berkata...

wah dalam rumah ade mural. unik. tak payah g studio tangkap gambar family. hehe.

kakcik berkata...

Cantik mural tu, memang berbakat sungguh pelukisnya. :)

p.i.n.n.y berkata...

Best..mcm raya kt studio gmbr...hehe

pB berkata...

Cantiknya ....

Dua tahun lagi , tukar gambar lain pulak

missSenget berkata...

unik nye..!!

dia lukis sendiri..?

Aku Seorang Pengembara berkata...

wow...bestnye ada mural kat umah
bawa ketenangan....walau penat memandu...

JunAina berkata...

Ehhh...cam best jekan ada mural kat dinding rumah. Good idea...

Nur Hafizah Hussain berkata...

besttnye lah..siap ada background ala-ala tepi pantai nan indah..gitew..ehehe..slamat hari raya

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails