Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 23 Jun 2011

Kebuntuan Melanda..




Menjenguk blog rakan-rakan, terhibur dengan celoteh diorang yang agaknya umpama blok minyak di negeri Kelantan, yang mana tak pernah kering-kering dengan minyak. Begitulah diorang, tak pernah kering-kering dengan idea untuk menulis. Terkadang terasa cemburu juga mengenangkan dari mana diorang mendapatkan idea untuk menulis. Bukan saja panjang,hebat, padat dan bermesej.

Sedangkan aku, bagaikan pantai Batu Feringghi selepas dilanda tsunami, tiada apa-apa. Yang ada hanya longgokan sampah sarap...Huhh...Teringin jugak untuk menjadi macam rakan-rakan blogger yang melontarkan idea dan sindiran, pantas melalui blog....Tapi aku tak mampu...Mungkin buat masa ini...

***Mungkin aku bukan dilahirkan untuk menulis, tapi melukis...Tapi masalahnya, melukis pun tak ke mana.....Aku akui..

12 ulasan:

Ila berkata...

apa lagi,nuatlah bolg penuh dgn lukisan..heheh

Mie berkata...

Fadzli tidak bersendirian, ramai yg rasa sebegitu..

bunga berkata...

xpe..janji jadi diri sendiri.yek..:)

azmnor berkata...

Assalmaualaikum FAdzli..,

setiap orang ada kelebihan dan kekurangannya....terimalah diri kita seadanya.....Alhamdulillah kerana masih ada kesempatan utk menulis walaupun kita anggap sampah...tp tak semua sampah itu tak berguna...

Daddy Ziyyad berkata...

Entri ini pun dah dikira satu bentuk tulisan!

Relaks lah...inilah yang dipanggil mental block! Semua penulis menghadapinya.. :)

khairul berkata...

cam putus harapan jer fadzli..setiap org ada kelebihan..sy pon x pandai blog..main hentam ja

Cikli berkata...

kalau hang buntu, macam mana boleh menang keropok bro...
sekali hang pegang pen, idea mesti datang bagai tsunami punya.

apple hijau berkata...

suka jer dtg sini...

setiap sesuatu itu ada keistimewaan nya yg tersendiri :D

Papa Mifz berkata...

kadang2 aku pun buntu nak post apo...huhu

imah berkata...

okla 2..talent dh ade cuma kena asah & gali lg..

Cik Rimau berkata...

hehe.. same la kite encik fadzli uit.. skrg ni mood menulis entah ke mane.. kdg2 tingin gak jd mcm blogger lain.. ade je idea nak tulis.. idea pun hebat2.. cik rimau ni, langsung takde bakat nak jd mcm dorg.. huhu

MAPPIAU berkata...

haah kan dieorang2 tuh laju jer idea kalau tulis blog, kite pun same la idea selalunyer boliyau.

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails