Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 6 Oktober 2009

Bulan Hari Lahir


2hb Oktober 2009 ( 6.50am ) - masa tengah bersiap-siap nak pergi kerja.

Aku : Assalmualaikum....

Abah : Hallloooo.......Waalaikumsalam.......

Aku : Ha...Buat apa..?

Abah : Tengok TV, Tanyalah Ustaz..

Aku : Oooo......

Ni saja call.... aa...nak ucapkanselamat hari lahir....

Abah : Ha..ha..ha..ha..( abah gelak, dengar macam gembira sangat )

Tima kasih la...Hampa doakan abah la...

Aku : Tu la, Li doakan abah panjang umur, murah rezeki, sihat...

Dah berapa umoq?

Abah : Dah 73 dahhh...

Aku : Ooo...Muda lagi tu...hehehehe..

Ok lah abah....abah dah raya dah ka? ( raya puasa 6 )

Abah : Tak habis lagi... ahad ni baru habis...

Aku : Ok la abah...

Abah : Ok, ok lah...selamaaattt...

Aku : Ok.. assalamualaikum..

Abah : Waalaikumsalammm....

Kalu buleh aku nak cakap lagi, aku jadi sebak pulak... Suara pun terketar-ketar. Rasa suka sangat dengar suara abah yang ceria, pagi-pagi ni..

Selamat ulang tahun abah... Semoga Allah berikan kesihatan tuk abah terus beribadah kepadanya, dan dipanjangkan umur kerana kami masih memerlukan kasih sayang seorang bapa...Amiiiinnnn
Bulan ini selain daripada harijadi abah, adalah juga harijadi Pinny ( 8/10 ) dan Daud ( 30/10 ). Dah bertambah setahun dah umoq adik-adik aku ni ( dah besar-besar dah rupanya depa ni, masih teringat lagi waktu zaman bebudak dulu, depa ni kecik-kecik jer. macamana aku londeh seluar Daud kat depan pintu, pastu macamana aku tendang dada Pinny masa dia gerak aku bangun tidur.....ampunkan Abeli... ) Moga hampa dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberkati Allah.... Semoga hampa dalam keadaan baik-baik belaka. Sorry lah abeli masukkan sekali entr ni dalam post arijadi abah ni....

Tetiba saja tekak ni rasa gataaaaiiiii....rasa macam nak makan nasik minyak....Teringin sangat...Tak kira la sapa-sapa dulu....hehehehe......
Selamat hari lahir lah kepada Abah, Pinny dan Daud....

**Disamping itu ada jugak cucu-cucu Haji Amir yang menyambut hari lahir pada bulan ini, Ayman Bin Ghaffa pada 17hb 10, Luqmanul Hakim Bin Ahmad Badrin pada 9hb 10, Muhammad Safwan Bin Al-Faisal pada 19hb 10 dan yang terakhir Imran Bin Yusaini pada 25hb 10..

Terima kasih di atas segala info yang di berikan, dan diharap dengan adanya dapat mengeratkan lagi hubungan sesama kita...

11 ulasan:

p.i.n.n.y berkata...

tima kasih abeli..ingat jgk befday pini..

emm..ari2 pun pini ade gak call abah..suara dia hepi je..tp ada sebak skt ujung2 tu..x dpt pini nk ckp byk2..lps pini call abah pini ade bgtau kwn2 pini..last2 depa yg nangis sbb sedih.huhu...

to daud...selamat hari jadi..semoga pjg umo & dimurahkan rezki..

selain dari kami, cucu2 haji amir pun ada jgk befday bln ni..along (9/10),sapwan (19/10)..ade lg rasanya yg lain..

kyuNYMsukida [김규종] berkata...

ade agi cucu haji amir yg smb0t besday bln oct.. orngnyer ialah ayman..yg bestnye,besday dye jth pd hari deepavali (17/10)..buley la mkn ladoo dan maruku bnyk2.. hehe..

kyuNYMsukida [김규종] berkata...

kumen atas tuh from ummi yep
=]

imah berkata...

selamat ari jadi kepada abah,kak pini,daud,along,safwan ngn ayman..semoga dipanjangkan umo dan dimurahkan rezki dan ada duit yang banyak..hehehe..
baca post ni mata jadi berair..td mengantuk, trus dh x ngantuk..hehehe..dia suh study la 2...

faizah berkata...

Li, tahun lahir k/long tu salah le. k/long lahir pada tahun 1965 di hospital kandang kerbau, singapore. Tahun lahir linda tu pun salah rasanya, dia lahir tahun 1974 bukan 1973. tak caye tanye empunya badan...

Fadzli Amir berkata...

Tu Furqan yang bagi tu...Ok per tu, mude setahun....Uihh ganasnye dia punya hospital punya nama....Hospital kandang Kerbau...

fazlinda berkata...

imran pun besday die pada 25/10. no wonder la die ni kamcing ngan pak tam die. pe pe sikit atang, pe pe sikit atang. anyway, selamat besday to tok wan, pinny, daud, along, safwan, ayman & imran. semoga di panjangkan umur & dimurahkan rezeki........ amiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnn

Amir daud berkata...

terima kseh byk2..trutama kt abg lee..yg wat blog ni..best tol..wlaupun jauh.tp tgok blog ni rsa mcm kta smua bkumpul..happy brthday smuA yg bln oct..trutama ABAH..we love u

p.i.n.n.y berkata...

emm betol betol betol...setuju dgn daud.walaupun masing2 jauh tp bila baca blog ni rasa mcm dekat je..

eyena berkata...

ayah saye dah 87 tahun lagi tua, ahaiii.. tapi tgk semua pic abah kamu sye jadi rindu nak balik kampung.. adusss

Fadzli Amir berkata...

Thanks Eyena.. Uih tua tu...87.Balik la kampung...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails