Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 20 Oktober 2009

Lagi Gambar Hari Raya..

Dalam pada tu, rasanya ini adalah post yang terakhir berkaitan dengan Hari Raya Aidilfitri tahun 1430H bersaman 2009.


Makan aiskrim di Giant Manjung, semasa bawak Pinny pergi JPJ




Masa singgah di Pengkalan Baru, beli mi udang ( kereta K.Lili yang aku pinjam terlanggar Van-kes tak angkat hand brake, sorry K.Lili )


Imah bergaya dengan spek pinjam...


Pinny pun gagah gak...

Nabil yang kena asthma, sedang ambil gas di Klinik Kana.
Anak dan Bapak....

Ni masa semayang raya kat Tasek Gelugor, Pulau Pinang.. Naufal dan Nabil sampai terguling-guling masa tunggu Imam baca khutbah..

Nabil dan Naufal..
Aku dan Nabil ( belakang tu aku punya biras, Shaherman ) -first time sembahyang raya kat tempat parking motor beralaskan tikar mengkuang..
Naufal..
Ni masa nak bersiap-siap nak hantar Daud..

Ni pulak gambar masa abah hantar Daud naik bas kat Manjung
( permandangan dari dalam bas )


Gambar ni semua aktiviti lepas raya..Kalau tak silap breakfast pada pagi raya yang ke tiga..( hari ni K.Long dan Daud nak balik )





Fildza dan Safwan..menjadi mangsa gurauan..

Pinny dan Uqaiel..
Kak Lili dan Ihsan..
Ihsan..
Daud dan anak-anak saudaranya MENGGANASSSSS...
Pinny dikerumuni anak-anak saudaranya..
Ni macam Mak-Mak Datin jer ni...
Imah mengenangkan masak lemak perut yang dah habiss..
Kak Ros dan Pinny mengambil gambar sendiri kerana takdak sapa nak ambil gambar depa...
Perbincangan tertutup ahli mesyuarat tingkap sambil acara menjamah kueh raya...
Dalam gambar ni semua Anak Haji Amir yang perempuan ada...
Uqaiel Nabhan..

Ni kalu tak silap masa Kak Munah dan Family datang, Abah takde pegi hantar Daud, jadi takdak sapa nak layan, sempat lagi bergambar kat dapur....
Sambil cuba menyibukkan diri....Konon-kononnya sibuk la tu...
Sibuk bergambar..
Tambah-tambah gambar ni..geli teman nengoknye...
Ni masa Mak Teh dan keluarga datang..


***Sorry, kerana kurang keterangan pada gambar, kerana ketandusan idea dan kesibukan bekerja....

21 ulasan:

Amir daud berkata...

takbir tuh bkn snang..sthun skali..rsa mcm msok tv..tp msok laptop pn da ok..huhuhu..tol r ckp kwn abah..jgn tggl abh sorg2 kt kg..

Amir daud berkata...

bila lagi la kta smua dpt bkumpul mcm ni...................

Fadzli Amir berkata...

InsyaAllah kalu takde pape aral melintang, kita buat lagi 1 gathering masa cuti sekolah ni ka atau raya cina tahun depan, kita pi berkelah ramai2....amacam?? pembakar jagung dah sedia??

imah berkata...

imah tanpa ada paksaan bersetuju dgn cadangn abg li 2...hehehe...tp kl nk buat gathering mesti time imah free..kl x nti imah xleh join..dan xdak la gmbr2 imah..hehe..abg li nti imah send gmbr open house umah abg ijal ari 2..skg xleh send lagi..celcom broadband cm hampeh je..slow cm siput babi..siput babi pun x slow cm ni..ok2..

to daud:x lame lagi msk blog la takbir hampa 2..lagi glamer..msti taun depan dgn paklah-paklah skali join takbir ngn hampa disebabkan nk msk blog...hehehe...

imah berkata...

eh lupa plak nk komen gmbr2 diatas..abg li cntik la magazine kt sebelah ni..cm betul je..giler2 gak gmbr2 kt atas ni..mcm2 posing ada..macam2 ada..

p.i.n.n.y berkata...

em..btol btol btol..nnt kita p la mana2 masa cuti ujung thn..kalau raya cina x konfem lg pini blh blk ke x..pini pn nk ikut jgk...

kpd sume anak2 haji amir.....
pini ada hajat nk besar kan rumah kt kg tu..igt nk bt ujung taun ni..bknnya apa..nnt kalau blk ramai2 x la sempit sgt mcm skrg ni..so pini nk mtk la sumbangan ikhlas hampa sume..hehe..x kira la berapa2 pn..tp pini x paksa tau.kira mcm kalau ade bg la..xde xpe..kita bt ikut bajet yg ade je la...pini cadang nk bt lps raye aji ke...em..tp kalau ade yg x stuju kan..kot2 la x nak bt rumah besar xpela..pini guna duit tu utk bt downpayment bli honda jazz..kuikuikui

imah berkata...

dengan tanpa segan silunya imah bersetuju dgn kedua2 cadangan kpini 2..tp yg imah mampu bg adalah tenaga tuk mengemas dan mendecorate rumah..i2 je yang mampu..dengan ini imah memberi cadangan bahawa cadangan ditutup..hehehe

imah berkata...

hai..hai..hai...(gaya munah)..imah lagi..hehehe..sesaje je nk tulis..arini last klas..next week dah start final exam..so imah mintak doa2kan imah lah ye..moga2 dpt keputusan yg 'MANTAP'..mekasih..GAMBATTE KUDASAI...

Fadzli Amir berkata...

Nanti munah masuk blog ni terkilan pulak dia...Apa pun Abeli doakan semoga Imah dan Adik semoga dapat buat dengan baik exam.....Keluar rumah tu bace apa yg patut ( teringat masa nak periksa sekolah rendah, mak pegi ambik air penawar kat tok njang, pastu abah marah...)..:p

imah berkata...

die mesti bangga sebab tagline die dh glamor sbb masuk blog..hehehe..mekasih le bebanyak..imah akan baca doa apa yg patut..

faizal berkata...

dh lame tk bg komen ye.

faizal berkata...

klau pini nk bt rumah, abg ijal panggil eric leong la. tp abg dia, lg power. nama dia Pak Leong Shap. Lagi power. ckap je nk bt camna. smua dia tau. tp deko dia lbih kpada penggunaan bahan terbuang seprti kelape,pastu sabut, daun nyok and etc.
dia specialist le katekan. nnti bila die dh hbis bt msti die lompt2 smbil brkate 'suke tk suke tk'. pastu kna sdia tlur ayam spuluh bijik sbagai upah le habuan buat kuih.

fazlinda berkata...

salam. dh lama x jenguk blog ni. ari ni baru ada mase. skrg ni ijal, farha, imah & ayman ada kat rumah akak. kami baru habis buat mkn2 sambut birthday imran. sori le x jemput yg lain2 sbb buat kecil-kecilan je. panggil jiran2 selorong je (maklum bini ketua lorong-hampeh....). 30/10, 1/11 & 11/11 adalah b'day daud, ijal & basyirah. kami bercadang nk buat gathering lagi tapi kali mungkin kami nk celebrate kat luar. bukan apa dpt mengeratkan silaturrahim.

suma cadangan di atas akak suka. insyaallah akak akan sumbang la tapi x le byk. suma ni tuk kesenangan kita jugak.

lagi satu calon jodoh tuk abah tu. kami di bahagian negeri selangor ni bersetuju tapi dgn 2 syarat.
syarat pertama : calon mestilah berumur 50++ (maksudnye menopause le). bukan ape nnti abah x pyh jage anak kecik)
syarat kedua : kalau ibu tunggal anak biarle x berapa ramai & dh besar. bukan ape nnti x le ramai sgt bila time balik kg.
apa kata anak2 haji amir di negeri2 lain. tolong bagi komen.....

faizah berkata...

kami anak cucu haji amir di negeri pahang darul makmur bersetuju dengan jodoh haji amir yang bakal ada, tanpa apa2 syarat. kami tak kisah, asalkan abah setuju, kami orait aje. kalu orang tu ada anak ramai, kami anak beranak pi tidoq kat hotel lam soon di pantai remis. time makan kami muncul le... pasal cadangan nak besor kan rumah abah pun, kami di negeri pahang darul makmur ni bersetuju juga. sumbangan tu boleh le apa2 yang patut. janji kalu nak kenduri nanti selesa. mana lah tau kot2 ada cucu haji amir yang mendahului pak2 & mak2 sedara nak buat walimatul urus, kan senang!

Fadzli Amir berkata...

Setuju dengan K.Long, tanpa apa2 syarat....Tanpa Prejudis..Saper??? Ayman? Furqan? Tasneem? Dalilah? Izzat?????????..tak masuk akaii...

p.i.n.n.y berkata...

pini di sarawak ni lg la setuju..x kisah la sape2 pn calon mak baru asalkan bahagia..tp kalau dpt yg mcm syarat k linda tu lg le ok..

k linda,
sjk bila plk abg yus jd ketua lorong..bertmbh vogue la k linda pasni..maklumle dh jd bini ktua lorong..hehe

p.i.n.n.y berkata...

abijal,bkn pini x nak pak leong shap..tp nnt dia dtg rmh berkempen plk..x jd la rmh kita nnt...

fazlinda berkata...

pinni - dh lama dh jadi bini ketua lorong tp saje je low profile......

fazlinda berkata...

ok jugak idea kak long nih.... kalu anak cucu di kelantan dh book hotel lam soon, kami anak-anak dan cucu di selangor pulak dh booking swiss garden hotel kat damai laut. tempat tu mmg best. kami boleh g giant sri manjung sbb dekat je. abah mesti nk ikut punya sbb abah layan gak giant tu....kalu nk mkn kami p 3r atau kedai mee udang lipan kt pengakaln baru. dak pun kami mkn la kt hotel tu. dh kenyang baru kami p padang serai....kesian hampa sbb x dak orang nak masak nasik sbb imah pun join kitaorg sekali.tak pa la mak baru ada, dia boleh masak nasik. boleh gitu.....he he he. anak2 haji amir di perak, penang dan sarawak-apa strategi kalian?

p.i.n.n.y berkata...

hmm...menarik jgk idea k linda tu..kalau dh suma org pg pini pn pg jgk la..pini bwk set2 bujang kami pinjam kereta abah..blh imah, adik,daud???hotel mana plk kita nk booking..;)

imah berkata...

imah ok je..kita book hotel concorde kt shah alam...kuikuikui..best x idea imah???

sbg pembetulan: mna ada hotel lam soon...hotel lam seng la...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails