Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 13 Oktober 2009

Pagi 1 Syawal

***Sebelum kita melayan gambar-gambar di pagi aidilfitri, marilah tengok gambar-gambar family Haji Amir yang beraya di perantauan ( ewah rasa macam beraya di negeri omputih plak ) yang tak dapat beraya bersama....


K.Lili dan family...
Aku dan family.....

K.Linda dan Family...( K.Linda dan Abg.Yus tiada dalam gambar...



Akhirnya pagi 1 Syawal menjelma juga. Setelah segala persiapan yang ala kadar tapi memuaskan dari semua ahli keluarga terutamanya yang pulang ke kampung lebig awal. Selamat tinggal Ramadhan, semoga Allah panjangkan umur kita semua untuk bertemu kembali dengan Ramadhan tahun hadapan, InsyaAllah...

Tiada ungkapan yang dapat dikatakan tentang kemeriahan menyambut Hari Raya di kampung halaman. Semuanya yang ceria dan gumbira sahaja. ( rasa amat sedih kerana tidak dapat bersama di pagi raya ) Hanya gambar yang dapat melakarkan perasaan betapa meriahnya suasana Hari Raya di kampung Padang Serai...!!!

Segala juadah yang dihidangkan untuk santapan di pagi raya sebelum menunaikan solat sunat Aidil Fitri ( kelihatan abg Long mengorak langkah pertama )

Ketupat pulut, Nasi himpit dengan lontong, rendang ayam menjadi pilihan.


Izzat dan achik yang telah bersedia memakai baju raya..

Tiga beranak, Dalilah, Abg Long dan Furqan...

Aina pun dah siap berbaju raya..( siap tunjuk lagi labuci kat tangan )

Anak-beranak makan, Abah jer yang tak siap lagi...


Suasana di ruang depan hanya dihuni oleh sofa dan susunan kuih raya yang setia menanti tetamu yang datang..

Semua orang berpusu-pusu datang makan sebelum sembahyang raya..

Ni Ayman ( Mr. Photographer ) baru sudah mandi kat luar ke kat masjid???

Abg Long yang segak berpakaian Baju Melayu siap bersampin...

Anak dan pak sedara.....Ayman, Furqan, Along bersama Daud ( pak tam )


Lagi Daud menjamu selera..


Abah...



Abah dah bersiap-siap nak bagi duit Raya..


Achik bersalaman ngan abah.....Senyum lebih nampak...


Ni Along...kenapa tu??

Ayman yang tak sempat memakai kostum raya, oleh kerana terlalu teruja untuk mendapatkan duit raya...


Tu dia Ijal tengah mengagih-agihkan duit raya..Yang berbaris tu Izzat dan Dalilah..
Abang Long memulakan upacara bermaaf-maafan dengan abah..Abah senyum lebar..

Kelihatan K.Ros mencium tangan Abah..


Abang Lang dengan abah...( abah masih lagi tersenyum )


Pinny memeluk Abah..( Muka abah dah lain )



Imah dan Abah ( nampak dah nak kurang senyuman )

Ijal dan Abah ( muka Abah lebih terharu )



Adik dan Abah ( nampak keterharuan yang lebih nyata )

Daud dengan Abah ( Terharu.....)Abah macam nak menangis, kalau tak silap....


K.Ros memeluk Aina...


Gambar semua ahli keluarga bergambar di depan rumah


Lagi satu, di depan rumah tok..


Semua bersurai...



K.Long dan family...


Macam Kumpulan Nasyid pun ada...Abang Long tu dia punya manager la...


K.Long dan Abang Long berlatarbelakangkan masjid


Ijal dan Farha, gaya ala-ala James Bond


James Bond ker Jebon and Cik Embun.....


K.Ros sekeluarga... ( ni pun macam kumpulan Nasyid gak )


Ni kumpulan nasyid kontemporari ni..


K.Ros dan Abang lang


Daud, Adik, Ijal, Farha, Pinny dan Imah..


Lagi gambar depa..


Pinny dan imah..


Pinny, K.Ros dan imah...


Along dan Adik..


Adik dan Pinny..



Pinny dan Daud..( Daud macam tengah mengontrol perut jer..heheheh)



Imah dan Daud


Imah dan Along...( along muka macam tengah menahan kentut )





Ni Adik dan Daud ni nak buat apa plak ni..????






Ceh..tak habis-habis melompat dari malam tadi.....

Aksi pendaratan setelah melompat...


Ni lagi satu aksi yang aku sendiri tak paham, apatah lagi ketua kampung...


Pinny, Ijal, Farha dan Imah...


Semua cuba untuk tersengih menandingi keteroran Pinny...


Pinny dan adik, berebut nak bawak kereta...

Angah dan Pinny...( angah membuktikan bahawa lubang idung dia lebih besar )



Imah dan Angah..( Angah membuktikan gigi kapak dia lebih besar )
Family K.Ros...

5 ulasan:

eyena berkata...

hahaha terhiburnye tengok gambar2 tu.. hahaha tergelak2 den sorang2 tau.. bahagianye kuarga kamu..

semoga ikatan kekeluargaan tu akan terus rapat dan berkekalan.. insyaAllah..

amin..

Fadzli Amir berkata...

Hehehehe...Thank Kiu...Inilah keluarga bahagia kami...

p.i.n.n.y berkata...

raya tahun ni paling best..smua org sporting tmasuk la abah..daud pun sporting gak..byk abiskan masa ngan famili..kalau x ssh btol nk tgk muka dia kt rumah..tp syg x sume ada pagi raya tu...huhu

imah berkata...

mmg best..raya taun ni mmg best la..semua org sporting termasuk la abah..bla kami ajak abah amek gmbr ramai2 dia layan ja..tp abah xmau lama2..pas2 dia kelam kabut nk p beraya dgn kereta kancil baru dia..kami pun follow la(i followww-versi abg jem(sinar))..hehehe...kami beraya kt umah opah..pas2 kami p umah sapa tah..xpenah2 p umah 2 tetiba ja abah bwk kami...kami pun layan je la..(dah 22 taun imah idup kt dunia ni,ni first time imah p umah ni)..rupa2 nya tok 2 kwn seangkatan arwah tok..dia nangis bila jmpa abah..dia sedih la 2..kami pun sedih gak..kl panjang umo lagi bila2 kta p lagi umah 2..tp kl nk p kena wat2 pekak..kl trkezut wat2 xtau ja..hehehe..

faizah berkata...

memang menggembirakan hati yang gundah bila tengok gambar2 raya tahun ni. suasana nampak tenang, everybody nampak ceria, tapi akan lebih ceria dan bahgia kalau semua anak2 dan cucu2 haji amir dapat berkumpul dan menggamatkan suasana di pagi raya. takpe, insyaAllah tahun depan kita try, itu pun kalau masih panjang umur. insyaAllah, raya nanti lebih berseri ahli keluarga baru haji amir yang bakal lahir atau yang bakal 'join' family kita....

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails