Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 28 Oktober 2009

Rumah terbuka Ijal..

Walaupun topik ni dah lepas agak lama, oleh kerana kesuntukan masa, yang membuatkan lambat untuk di update dalam blog. Tak habis lagi topik Hari Raya, tapi rumah terbuka la, yang telah di buat di rumah Ijal kat Kajang pada 18hb Oktober yang lalu. Walaupun rasa terkilan kerana tidak dijemput..( ewaaahh, bagi nampak dramatik sikit ) tetap menerbitkan juga post ni...

Diantara ahli keluarga yang hadir sama ialah K.Linda dan keluarga, K.Long dan keluarga, Imah, K.Nor dan K.Yang dan keluarga( anak wak nab )

Diantara menu yang disediakan ialah mee rebus, nasik kerabu, Sate ( tak tau le kajang ke tak kajang ), kek coklat, buah jambu, dan kueh koci manakala air pula, Oren yang di bancuh oleh imah( dia yang kata la)...
Kak Long Anak Beranak..
Fildza dan Basyirah, kekenyangan sambil tengok TV..
Ceh..Ingatkan anak-anak je terguling, mana tau dengan mak dia sekali la..( sengaja di blurkan muka mak depa tu..
Abang Long dan Ayman, aik berapa kali tambah sampai tersadai tu??..
Kak Long tu orang tak sua bantal je tu, kalu tak....
Abang Long, Ijal dan Ayman sedang menjamu selera...
Aik..Abang Long menukar posisi nampak, ooo untuk mengelirukan pihak musuh. Manakala Kak Long tak bagi peluang langsung....
Tu dia Kak Long dan Kak Linda, bersemangat....lazaaattt..
Dua orang yang sama tapi suasana berbeza, satu pegang bunga...
dan satu lagi jaga tempat sampah...
Imah, Tasneem dan Farha..

Imah minum air oren jer( sebab dia yang bancuh) manakala Tasneem ( kalu tak silap tertunduk malu..

Abang Yus bersembang dengan Kak Nor dan Abang Nordin
Tu dia aihh..Pija, tambah lagi..
Diantara menu yang menjadi hidangan..


Tu dia tuan tanah kedaung, Ijal ( berbaju merah) menjamu selera bersama tetamu..

Tambah jangan tak tambah...

3 ulasan:

imah berkata...

hahaha..lawak la komen2 abeli ni..kl nk tau sebelah imah yg tunduk 2 bkn tasneem tp kwn kak farha(tunduk tuk mengelirukan pihak musuh-sah2 musuh x kenal)...kuikuikui...yg paling best masa ni imah mkn x ingt dunia..mkn semua mknn trmasuk la nasik kerabu..hmmmm...lazat...

fazlinda berkata...

masa ni best sgt sbb dpt pegi open house rumah adik-beradik sendiri. walaupun sarat mengandung tapi farha berupaya menyediakan mee rebus dibantu oleh ijal. depa laki bini ni mmg sepakat (kami mmg sepakat, hai di kg pening lalat - filem ahmad albab). tima kasih tuk ijal dan farha sbb sudi jemput kami. lain kali jemput lagi, kami pasti mai sebab suma makanan sedap2 especially mee rebus.......

kyuNYMsukida [김규종] berkata...

ahaha..slh owg tuh pak njang..tuh bkn tasneem larh..ta gaye langsong pown..ehehe =)

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails