Member Kamcing Anak Haji Amir

Isnin, 30 Julai 2012

Mari Melukis: Episod Buat Kad Raya

Agak sibuk diwaktu-waktu yang begini...Masih lagi berkesempatan untuk melukis. Nak dekat nak raya ni ( dekat dah ka..) mula la nak menghantar kad raya. Jadi kena la buat lukisan sikit untuk kad raya tu...Memang dulu-dulu (masa bujang ) buat sendiri kad raya 100%, lukis, kad, tulisan...Tapi sekarang ni tak sempat la, sementelah pulak banyak yang nak dihantar, jadi aku hanya lukis lepas tu print dan tampal atas kad raya saja...

Jom kita belajar melukis....


Dimulakan dengan Bismillah....dan dengan menggunakan pensel mula buat lakaran luaran apa yang kita nak lukis di atas kertas lukisan water colour...

Lepas tu detailkan setiap subjek yang kita lukis, mulakan dengan muka dulu sebab kalau muka hancus, baik tak yah buat badan hehehehe.......Naufal...

Aku la....memang tak reti nak lukis muka sendiri...

Cik Wife...

Uqaiel....

Last sekali, Nabil....

Siap semua muka yang kita nak lukis.....

Bila dah siap muka baru detailkan badan ...dan masukkan sekiranya nak masukkan apa-apa tulisan...Tahun ni aku nak tulis jawi pulak....

Lepas tu mulakan mewarna, macam tadi jugak mulakan dengan muka dulu... ikut la medium warna apa yang kita suka...aku guna water colour je...

 Bila dah siap muka, warnakan baju....

Masukkan kerawang-kerawang atau sulaman sikit pada baju orang perempuan, takkan plain je....

Warnakan tulisan Selamat Hari Raya pulak...


*** Belum siap lagi....relek dulu.....Nanti kita tengok kesudahannya..dengan Uqaiel pijak alatan melukis la, Nabil dan Naufal tumpang melukis jugak la......Rehat sekejap...

39 ulasan:

KhaiRin : anies berkata...

proses seterusnya... hantar kt sy ya hehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

cantiknya.....nak satu? hihihihi

ummiarissa berkata...

jangan lupa dah siap anta satu kat Lipis ni...he he he...naufal anak buah saya nak...kih kih kih

anaa berkata...

salam kenal..

uishh pandai nye lukiss..

eh kita sama kan, anak2 hero2 belaka..

Qhaifa Nur berkata...

kreatifnya.....

salam singgah....

kakcik berkata...

Cantik dan kreatif. :)

Syakir Rahman berkata...

fuhh... cantik :)

Kesuma Angsana berkata...

terbaik ni, terpegun KA!.. tq singgah ye n KA dah follow u 518

Shaiful Zaidi berkata...

salam kenal...pandainya melukis.

Azian Elias berkata...

MASYALLAHHH... bagi akak satu. heee..

maszmadi berkata...

salam kenal,

cantiknya..... bagi lah kat masz 1 sebagai tanda kenalan.. hehe
suka tengok orang pandai lukis potrait nieh.. bukan senang kan..

dwaty berkata...

bila lukisan dah siap... kad dah siap... hartar kat saya... hikhikhik...

tangan seni rupanya...

wan nurul hezrina berkata...

wahhh pandainya lukis.nurul taw lukis org lidi jerk

Cho Zila berkata...

kagum... dulu boleh kata tiap tahun dapat kad dari kawan yang berseni gini ... bangga rasanya dapat...

whitecappuccino berkata...

mmg berbakat melukis la ni ya...cantik!!

Cikli berkata...

Respek untuk yang berbakat

mama aini berkata...

assalam & slm ramadhan dr mama..pandainya melukis..cantik sgt !!!..thanks sudi singgah ke blog mama.. :)

BrightEye berkata...

Salam...beautiful..love your art..

Wanieys berkata...

cantiknyer...pandai lukis...salam kenal juga dr ibuqalief :)

~najwa~ berkata...

lamanya saya x melukis (ehe, konon pandai kan...)


cantik, unik kad raya lukis sendiri ;)

Kasih Salina berkata...

salam kenal juga dari saya..subhanallah, pandainya melukis..sangat kreatif dan berbakat sungguh..terpegun saya tengok.. btw, saya follow sini juga..

Amuraria berkata...

SALAM ,PELUKIS HEBAT & BERBAKAT )

khairul berkata...

selamat kembali Fadzli..seb baik hang singgah klu tak ..aku dh x perasan..jom komen mengomen kembali

ieja amieja berkata...

salam ziarah kembali..

kreatifnya..bab2 melukis ni mmg tgn kayu ler..

oranglidi berkata...

salam kenal2.
pehhh. stailo lukisan. aku kalo lukis freehand mmg macam cakar ayam jadinya.

mmg pelukis ya?

aLeen aVriL berkata...

cantik...pandai melukis satu kelebihan...

boleh jimat duit..

Siti_btp berkata...

Hebatnya mcm pelukis dkt Central Market pulak!!

Adylia Qarissa berkata...

nak jugak boleh tak ?? :)

The ShomeL TwinZ berkata...

salam...singgah sini jgak, pndainyer lukis, nak mintak tolong lukiskan jgak blh..hihihi..

Mieza vs Rory berkata...

wah kreatipnyer..
nak satu kad raya..hehe..;-)

diana berkata...

tengok orang lukis boleh la..
kalau akak lukis sendrii memang hancur kertas tu..
heheheh...
hantar sekeping kat akak ye...

Liza Razak berkata...

wahh..memang berbakat betul :)

ibundo berkata...

salam kenal juga dari bundo.
Wah.. memang berbakat. Bundo masa sekolah dulu gemar juga melukis tapi bakat dah berkubur.
selamat menjalani ibadah puasa.

Mie berkata...

Memang terbaiklah Fadzli..

cimöt berkata...

nak laaa kad raya gitu satu!!
bak mai pos...

ஜ miss klanika ஜ berkata...

wahhhhhhhh drawingnya. cool ! salam kenal juga

Edy Fee berkata...

perghh kreatif giler.cun lukisan!

Amir faiez berkata...

hantaq kt adik satu..

Tanpa Nama berkata...

cantiknya lukisan kad ucapan adik nie ........Buatkan akak satu lah.{^_^}......hiiiii........Hiiiiiiiii

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails