Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 20 Julai 2011

Perancangan Ramadhan

Assalamualaikum... Pada penghujung bulan Syaaban yang penuh barokah. Kesibukan yang melampau yang membuatkan tak berkesempatan untuk melawat blog sendiri, apatah lagi blog teman-teman.




Tak lama lagi, Ramadhan yang mulia akan menjelma. Seperti tahun-tahun yang lepas, kami sekeluarga akan berkumpul beramai-ramai di kampung macam kat sini dan sini. Setelah mendapat maklum balas daripada anak-anak Haji Amir, setelah seminggu SMS diberikan berkenaan hal yang tersebut, sebulat suara memilih tarikh 6 dan 7 Ogos untuk kami berkumpul di rumah Ayahanda tercinta.


Seperti tahun-tahun yang lepas, kami berkumpul beramai-ramai...



Haji Amir juga dah dihubungi untuk beliau membuat tempahan untuk membuat majlis More di masjid pada malam 7 ramadhan. Oleh itu anak-anak Haji Amir diminta memberikan cadangan untuk ;



1) Juadah untuk berbuka pada 6 Ramadhan ( samada masakan atau kuih muih yang nak dibeli atau air )




2) Juadah untuk jamuan More di masjid. ( samada nak masak sendiri atau nak oder )



Untuk pengetahuan, untuk juadah berbuka puasa, tuan empunya blog mencadangkan ikan keli/ayam panggang/barbeque. Disamping laksa mi yang dibeli di Pasar Ramadhan Pantai Remis ...nyum...nyumm...( teristimewa untuk Ijal...heheheh )



Untuk jamuan more pula, Haji Amir, awal-awal lagi dah mencadangkan untuk membuat tempahan Nasi Ayam...hehehhe...




***Segala cadangan amat-amatlah di wajibkannn....hehehehe..

24 ulasan:

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

uiii bla msk pose je ckp psl mkn ye?

Kerana LiverpoolFC episode 1

Kerana LiverpoolFC episode 2

Kerana LiverpoolFC episode 3

Yan berkata...

alahhh beli je pun senang.. i mean tempah lah..

apple hijau berkata...

baguih sungguh la...

Ila berkata...

bestnyer dapat berkumpul ramai-ramai kan...

Jom Baca Nak Duit Raya Tak?

nisa berkata...

kumpul ramai2, bila makan sume pakat bertambah...fuh..meriah..tak sabaq tunggu posa jugak nih..

khairul berkata...

mudah2an semua berjalan as planned

Daddy Ziyyad berkata...

Bagus ni...mengeratkan lagi silaturrhanim sesama keluarga. Dalam family saya pun ada buat..tapi skala kecil kecil lan lah..:)

Prince Halilintar berkata...

kalau kat kg prince pun wat mcm ni juga..makan dgn saudara mara ramai2 dan sediakan more utk masjid..semoga ramadhan kali ni dapat kite manfaatkan sebaik mgkn..insyaallah

miloais berkata...

best banget hoccay!

kalo my abah... buat more ni... heols suka masak sendiri...
so anak2 balik - masak ramai2...

Cikli berkata...

meriahnya bro...

Linde berkata...

I like the suggestions. Yg penting nasi ayam tu kite tempah je....tapi kat sape? Mana anak2 hj Amir ni?

imah berkata...

bagus cdngan tempah nasik ayam 2..imah setuju sgt2..

pas2 tuk bukak posa plak,apa kata kita wat steamboat nk??...tp ni just cdngn je la..hehehe..x ikot pun xpe..

pas 2 tuk air,kta beli air cincau kt bazar ramadan..mmg terbaekkk...

ni cdngn tuk lauk2 bukak posa plak:-
1)daging msk kuzi kak lili
2)lala masak merah kak linda
3)coq kucai @ kuetiaw basah kak ros

hehehe..terbaek x cdngn imah...???

aleen aiden berkata...

pergh..klo bbq alin nak tompang sekaki.hu3

Amir faiez berkata...

adik n kak lili mncdgkan utk more:
1) nasi putih
2) kari daging
3) ayam goreng
4) jelatah

semua juadah disediakan sendiri oleh kluarga haji amir...harap mklum..

Fadzli Amir berkata...

Rasanya kalu buat mee kari atau mee rebus pun ok gak tuk more....

bunga berkata...

wahhh..mesti seronok..

Chik Att berkata...

nak pi makan more ... boleh ..

imah berkata...

imah xkesah nk buat mee ke nk buat nasi tuk more..mee kari pun ok gak..tp nk kena masak ke??...adehh..hehehe

MAPPIAU berkata...

ehem...ikan keli masak lomak or goreng berlade pun care gak oooo huhuhu

Amir faiez berkata...

kte gotong royong la msak..

Afzainizam berkata...

“Dan apa yang diperintahkan Rasul kepada kalian maka lakukanlah sedang apa yang beliau larang darinya maka tinggalkanlah.” (Al Hasyr: 7)

“Barangsiapa yang menaati Rasul bererti ia telah menaati Allah.” (An Nisa’: 80)
uihhh alhamdulillah murah rezeki ... Amin

BLADE EDGE berkata...

Assalamualaikum...



SELAMAT BERPUASA

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Afzainizam berkata...

السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

ayam sambal nasi beriani,
enak diratah nanas paceri,
hari raya tidak bererti,
jika puasa hanya sehari..

Cendol, katira, laicikang air tebu,
Murtabak tapai roti jala capati,
Kehadiran Ramadhan menyentuh kalbu,
Moga keinsafan bertandang di hati.

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Ucapan Selamat Berpuasa & berbuka

nisa berkata...

selamat berpuasa dari saya..

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails