Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 29 Oktober 2009

Muhammad Uqaiel Nabhan

Saja je post Video ni, nak kongsikan dengan semua...Muhammad Uqaiel Nabhan.. Ada yang bersama Naufal dan Nabil...



video
video
video
video
video
video

Rabu, 28 Oktober 2009

Majlis Hari Jadi Imran

Tanggal 25hb 2009, ahad lepas Kak Linda mengadakan majlis sambutan harijadi Imran yang ke dua.( genap-genap ). Sekali lagi rasa sedih sebab tak dijemput...hehehehe...

Yang datang memeriahkan aturcara ialah jiran-jiran selorong dengan rumah dia ( almaklumlah isteri ketua lorongg ), keluarga Abang Yus, Kak Ju dan keluarga, Kak Ayu dan keluarga, Kak Long dan keluarga, Ijal dan farha dan Imah. Daud tak dapat menghadirkan diri kerana kerja tapi sempat menghantar "WAKIL"....yang mewakili dia..

Juadah yang disediakan ialah, nasi kerabu, mee rebus( yang mana mi dan awaih2 disediakan sendiri ), kek dan kuih koci ( kenapa la kuih koci lagi ?)


Tu dia kueh koci menimbun...
Birthday boy, Imran...

Kek..

keluarga Kak Linda

Abang Yus membaca doa selamat...

Imran memotong kek...

Kak Linda...

Ijal pun tolong jugak

Acara membengkokkan tangan yang dah bengkok...

Imah yang tersenyum sambil mengunyah makanan...

Fildza, Imran dan mak sedara, Farha..
Farha, Fildza dan Imah..

Ni mak pengantin..Eh silap pulak mak besday boy..Kak Linda..

Eh ni sapa ni, tak kenal pun, bukan kuarga kita ni, setelah ditanya kepada isteri ketua lorong (Kak Linda), pun bukan ahli jiran-jiran selorong ni, ooo setelah diselidik lebih lanjut baru lah diketahui, ni la yang dikatakan WAKIL daud tu...Eksklusif hanya di "Blog Anak Haji Amir", InsyaAllah bakal menjadi ahli keluarga Haji amir....Saudari Wardah, Kawan dan Adik dia...

Ijal, Kak Linda dan Farha..

eh Imah malu-malu pulak...dan Wardah...Mekasih sudi datang..

Rumah terbuka Ijal..

Walaupun topik ni dah lepas agak lama, oleh kerana kesuntukan masa, yang membuatkan lambat untuk di update dalam blog. Tak habis lagi topik Hari Raya, tapi rumah terbuka la, yang telah di buat di rumah Ijal kat Kajang pada 18hb Oktober yang lalu. Walaupun rasa terkilan kerana tidak dijemput..( ewaaahh, bagi nampak dramatik sikit ) tetap menerbitkan juga post ni...

Diantara ahli keluarga yang hadir sama ialah K.Linda dan keluarga, K.Long dan keluarga, Imah, K.Nor dan K.Yang dan keluarga( anak wak nab )

Diantara menu yang disediakan ialah mee rebus, nasik kerabu, Sate ( tak tau le kajang ke tak kajang ), kek coklat, buah jambu, dan kueh koci manakala air pula, Oren yang di bancuh oleh imah( dia yang kata la)...
Kak Long Anak Beranak..
Fildza dan Basyirah, kekenyangan sambil tengok TV..
Ceh..Ingatkan anak-anak je terguling, mana tau dengan mak dia sekali la..( sengaja di blurkan muka mak depa tu..
Abang Long dan Ayman, aik berapa kali tambah sampai tersadai tu??..
Kak Long tu orang tak sua bantal je tu, kalu tak....
Abang Long, Ijal dan Ayman sedang menjamu selera...
Aik..Abang Long menukar posisi nampak, ooo untuk mengelirukan pihak musuh. Manakala Kak Long tak bagi peluang langsung....
Tu dia Kak Long dan Kak Linda, bersemangat....lazaaattt..
Dua orang yang sama tapi suasana berbeza, satu pegang bunga...
dan satu lagi jaga tempat sampah...
Imah, Tasneem dan Farha..

Imah minum air oren jer( sebab dia yang bancuh) manakala Tasneem ( kalu tak silap tertunduk malu..

Abang Yus bersembang dengan Kak Nor dan Abang Nordin
Tu dia aihh..Pija, tambah lagi..
Diantara menu yang menjadi hidangan..


Tu dia tuan tanah kedaung, Ijal ( berbaju merah) menjamu selera bersama tetamu..

Tambah jangan tak tambah...

Selasa, 20 Oktober 2009

Lagi Gambar Hari Raya..

Dalam pada tu, rasanya ini adalah post yang terakhir berkaitan dengan Hari Raya Aidilfitri tahun 1430H bersaman 2009.


Makan aiskrim di Giant Manjung, semasa bawak Pinny pergi JPJ




Masa singgah di Pengkalan Baru, beli mi udang ( kereta K.Lili yang aku pinjam terlanggar Van-kes tak angkat hand brake, sorry K.Lili )


Imah bergaya dengan spek pinjam...


Pinny pun gagah gak...

Nabil yang kena asthma, sedang ambil gas di Klinik Kana.
Anak dan Bapak....

Ni masa semayang raya kat Tasek Gelugor, Pulau Pinang.. Naufal dan Nabil sampai terguling-guling masa tunggu Imam baca khutbah..

Nabil dan Naufal..
Aku dan Nabil ( belakang tu aku punya biras, Shaherman ) -first time sembahyang raya kat tempat parking motor beralaskan tikar mengkuang..
Naufal..
Ni masa nak bersiap-siap nak hantar Daud..

Ni pulak gambar masa abah hantar Daud naik bas kat Manjung
( permandangan dari dalam bas )


Gambar ni semua aktiviti lepas raya..Kalau tak silap breakfast pada pagi raya yang ke tiga..( hari ni K.Long dan Daud nak balik )





Fildza dan Safwan..menjadi mangsa gurauan..

Pinny dan Uqaiel..
Kak Lili dan Ihsan..
Ihsan..
Daud dan anak-anak saudaranya MENGGANASSSSS...
Pinny dikerumuni anak-anak saudaranya..
Ni macam Mak-Mak Datin jer ni...
Imah mengenangkan masak lemak perut yang dah habiss..
Kak Ros dan Pinny mengambil gambar sendiri kerana takdak sapa nak ambil gambar depa...
Perbincangan tertutup ahli mesyuarat tingkap sambil acara menjamah kueh raya...
Dalam gambar ni semua Anak Haji Amir yang perempuan ada...
Uqaiel Nabhan..

Ni kalu tak silap masa Kak Munah dan Family datang, Abah takde pegi hantar Daud, jadi takdak sapa nak layan, sempat lagi bergambar kat dapur....
Sambil cuba menyibukkan diri....Konon-kononnya sibuk la tu...
Sibuk bergambar..
Tambah-tambah gambar ni..geli teman nengoknye...
Ni masa Mak Teh dan keluarga datang..


***Sorry, kerana kurang keterangan pada gambar, kerana ketandusan idea dan kesibukan bekerja....

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails