Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 29 Disember 2009

Sepetang di Rumah Haji Amir

Gambar2 ni diambil masa balik cuti raya aji aritu..tgkla sendiri macam mana famili haji amir menghabiskan masa mereka...yang baik jadikan tauladan yang buruk jadikan sempadan..

Along dengan bangganye dapat membawa sebag plastik rambutan tuk diberi kat org sebelah..kembang kempis idung dia..sambil kak ros plak menunjukkan skill mengupas rambutan dengan hanya membaling2 tanpa menggigit kulit rmbutan..yg lain 2 interfrem je..


ni view dr jauh..nmpk le semua aktiviti yg berlaku pd ptg 2.."makan bagi perabih..."..kata abah kat depa suma..

masing2 busy melayan kelazatan buah rambutan kak munah sementara basyirah dgn aina masih dalam dunia mereka sendiri..

kak ros, pini, imah ngan pija sempat lagi berposing di depan bakul buah rambutan..xpaham xpressi muka kak ros tu...muncung je..hehe..

muka dh jadi tembam...tidak..tidak..bukan dh gemok tp sbb makan buah rambutan..imah kontrol keayuan beliau walaupun sdar mukenye smakin tembam...

ape2 jelah budak2 ni..basyirah sedang menjual gelang buatannya sendiri kepada achik (kreatif jgk budak ni)..achik pulak dgn gembiranya memakai gelang bunga jejarum.kelihatan aina di belakang sedang melakukan senaman ringan sbg warm up sblm menjoinkan diri dengan basyirah sementara erfan pun nk join aina..cm best je kot tgk aina bersenam..

ghalitt dok menikmati keenakan buah rambutan...hmmm..lazaaaattt...

kak ros dan imah ni sbnrnya nk tunjuk tudung depa berdua sama...tapi memang berbeza muka depa...da mcam famili laen plak...hehe..grau je..

ni acara membuat muka paling ganas..ni je muka yg paling ganas yang dpt depa buat..

x paham nk ambik gmbar sapa..cameraman ni x bertauliah la..acik ni dalam gmbaq mana pon die ada....memg muka enterprem la...

jgn tgk gambar lain..fokus kt k ros je..pakaian tu dh ayu dah..tp bila dh nganga besar tu dh tak menunjukkan keayuan lagi..

gambaq ni nak lebihkan fokus kat pokok depan tu...

gmbar2 ni pon nk tunjuk keindahan dan kehijauan pokok yg ada kt depan rumah je...

"janganla tarik tudung ummi...!!!"...sound kak lily kat efan...

nampaknya aktiviti melahap rambutan telah dijoin oleh kak lily dan kak linda...

makan rambutan secara berjemaah sambil bergosip.."pak wang tu kan....bla..bla..bla..."...mari begosip..

mungkin ni tgh mencari rambutan yg paling sedap skali sblm org lain dpt...

view dari atas..pilih jgn tak pilih...alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..ikan pekasam mak kak farha pun lazattt...

cuba teka tgn sapa semua ni..yang tgn ad gelang emas tu gue taw sapa.....

lepas makan rambutan kita tangkap gambar la pulak..ade tak ala2 team bola sepak malaysia yg menang sukan sea aritu..

Amir's women football team

ni tgh bergambar sambil nyanyi lagu negaraku..tegak je..

baek punyee......saya pun nak jadi jutawan jugak....berlakon tak rasa palsu..senyum pun tak rasa palsu...

ni view dari arah tepi..tp cbe tgk yg ujung skali 2..nak interprem jgk...

ni pulak aksi ganas..hanya untuk tontonan 18 tahun ke atas sahaja..gambar sengaja diambil dari belakang supaya identiti tidak dikenali..

everyone..ready...

1....2.....

lompat...!!!!kak linda menjadi juara dalam acara lompat kali ini kerana dia dapat melompat paling tinggi..cuba tengok btol2..lompatannya dpt melepasi beranda..kalah org lain...

ni pun..bkn setakat melompat..menonggeng pn ada..mmg berbakat la anak cucu haji amir ni..mungkin tgk praktik gaya shuffle..

ni lompat lagi...kali ni pulak pemenangnya adalah kak ros bukan kerana lompatan yg tinggi tetapi kerana dapat mengangkat tangan paling tinggi walaupun kakinya masih berpijak di bumi yang nyata..

udah2 le tu wei...penat teman nengoknye...ate...

cube tengok kak lily...menari ewah bule smbil mendukung ehsan...

dah kepenatan nmpknye..semua tgh mengambil tempat masing2 tuk sambung bergosip balik..

'apa tgk2'...jerit semua org kpd pak lah ngn pakcik jali yg terpegun melihat aksi2 lompat td dr masjid..pak lah ngn pakcik jali ni tgh buat sapu sampah kt masjid tp perhatian mereka terganggu di sebbkan gelagat anak2 dan cucu2 haji amir ni..

cheese...

tiga beranak...kak lily..safwan dan ehsan..

best buddies...seliper same tu...

ehsan...

likes mum...likes sOn...

xabeh makan lgi tu...

abis amek gambar main bola pulak..

ade banyak cicak di atas....

abah tgh belasah erfan..bersungguh2 nampaknya abah membelasah erfan untuk mengelakkan erfan bertukar menjadi Ben10,Ultraman,4 arms dan lain2 yang sewaktu dengannya..

Gaya ala-ala manja dari Aina...
pose istimewa dari kwn baik aina..basyirah..

Time ni Kak Linda nak balik...walaupun diselubungi sedikit kontroversi dan kesedihan, Kak Linda sekeluarga tetap memberi kerjasama kepada paparazzi tuk merakamkan gambar mereka...
bye...drive carefully...ingatlah org yg trsayang..

titisan perjalanan..

nape pulak imran ni..sedih je...

Selamat jalan...

InsyaAllah, panjang umur berjumpa lagi....

2 ulasan:

Fadzli Amir berkata...

Kenapa takde sorang pon yang bagi komen....semua sibuk ngan persiapan anak2 nak sekolah kot...

malinee berkata...

erm

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails