Member Kamcing Anak Haji Amir

Ahad, 20 Disember 2009

Hari Raya Haji 2009

Alhamdulillah...berlalu sudah aidiladha yang penuh gilang gemilang diraikan di kampung kami..hehe..tumbang jgk seekor lembu (kami ambik satu bahagian je)...di sini kami rakamkan detik-detik kegembiraan yg kami lalui walaupun aidiladha telah lama berlalu..


malam raye aidiladha..apelagi takbir la..seperti biasa abg li memainkan peranan sbg leader (kepala) dan spt biasa jgk takbir hanya di 'konker' oleh anak cucu haji amir sahaja..(dh itu yg ade)..tp ade jgk yg hanya bertakbir di perantauan (abg ijal,daud dan famili kak long)..

tu dia...leader dok pulun sorang.. tak ingat langsung kt orang sebelah

adik bertindak sbg penolong leader malam tu..muka dia kembang skt sbb dia kata dia selsema (ayat nk cover la tu..sbnrnya dh gemuk)

angah pn tak lepaskan peluang mengembangkan hidungnya sambil men'sumbang'kan suara..

along ni nk takbir ka nk buat apa...???


naufal pun menunjukkan bakat yang terpendam..

erfan pun turut serta..

nabil pn ikut gak..tgk kaki....hehehe..nasib bek x bebai...kuikui

serius nye muka...cm bebai je...ce tgk kaki...nasib bek terlindung...jgn maraaaa.....

ni pun sama gak..bersungguh2 menghayati takbir..

nampak sangat nabil tu tak takbir..


air ni pulak sbg souvenir utk pen'takbir' terbaik malam tu..

ini lah gaya2 lelaki2 macho yg tlah abis bertakbir..macho x???

pada 27 Nov 2009 iaitu pada hari raya aidiladha.....

ini menu pertama yang sampai di pagi aidiladha daripada jiran terdekat...pak ndak chan family...makanan ni namanya halwa maskat..kalau nk tau cmne rasanya kena la dtg beraya kat kg padang serai..lazaaattt....;)

konvoi ke rumah pak lang hashim utk melihat ibadah korban...tapi xpaham muka basyirah tu...jebek je...


ni plak view dari dalam kete kak inda

ni dlm kete kak linda..senyummmmmm.......

imah,pini ngn ehsan berposing depan rumah...

pini bersama anak2 saudaranye..pija ngn ehsan..dah besar pija ni..dah sma besar ngn mak udenye..

kak lili ngn ehsan..kak lili ni nk marah ke???sabiaq2...kaki2..

pini bersama2 ngn erfan dan naufal..

datin linda bersama imran....(aminnnnn).....

ni plak gambar2 semasa ibadah korban dijalankan..

ni dekat rumah pak lang hasyim time wat korban...inilah lembu yg menjadi korban...

inilah suasana masa korban..kelihatan abg ngah,abg li,abg yus(mendukung imran),naufal dan bashirah(membelakangkan camera) dan erfan(mungkin sedang mencari abahnye)....

ni lah pak lang hasyim....glamer la pasni p lang hasyim.dh masuk blog..hehehe

abah tgh duduk mungkin keletihan setelah melapah lembu...

lembu yg sedang dilapah...

lapah jangan x lapah...

mungkin lembu ni cakap.."ni la nasibku..2la sapa suruh jadi lembu..."..

orang kampung bergotong-royong melapah lembu...

yg herannya mana family kita...????hehehe.....sapa nk jawab....

ni xtaw acara apa??sama ada menumbangkan lembu @ menghabiskan prepaid....kalau menumbangkan lembu nmpk rilek je sambil menggunakan ujung jari...ntah le teman..

ooooo....ada rupanye anak2 dan menantu2 haji amir ni..ni mesti camera trick...tuk mengelirukan pihak musuh...

ni la rupa sebenar lembu sebelum dilapah...

ni pulak posisi lembu dari arah utara dengan 190 degree di atas garisan khatulistiwa...ni pun salah satu trick tuk mengelirukan pihak musuh...

ni posisi lembu dari arah timur dimana pihak musuh telah pun ditewaskan..so dah menang..bleh la balik..


Begitulah alkisahnye aidiladha di kampung padang serai pada tahun ni..walaupun entry ni lambat di'post' dan gambar pun tak le berapa banyak..harap2 semua terhibur..ni je yg dapat dikongsi bersama..panjang umo jumpe lagi aidiladha tahun depan...=)



****Entry ni di buat dengan penat lelah oleh Pinny, Adik dan Imah....

2 ulasan:

imah berkata...

alhamdulillah..siap gak post ni walaupun lambat...ampunnnn....byk sgt halangn yg bkn xdpt dielakkan tp mmg xbleh nk elak..so...eeennnjoooyyyy.....

kyuNYMsukida [김규종] berkata...

ahaha..nym bley tgk post nyh live tuh..=)
kemain agy mak teh stress..ilex2 suda ehehe..
nym suke tgk gmba naufal pegang mic tuh..aa,comey2!
=]

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails