Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 17 Disember 2009

Nak Tanya Pendapat....

Apa pendapat korang, kalau ada tetamu ( nak kata tetamu pun macam tak kena ) yang datang datang rumah kita pastu takmau balik siap makan, minum dan nak tidor sekali kat rumah kita.

Kalau tak pun dia balik dari masjid selepas sembahyang subuh di masjid berdekatan, pastu singgah kat rumah kita dan tidor atas sofa kita dan yang lebih dramatik lagi ialah sampai pukul 11 pagi pon belum bangun lagi sedangkan orang lain dalam rumah kita dah bangun, mandi, makan....

Tu lah yang berlaku kat Kampung aku sekarang ni. Nak dimarah suruh bangun nanti dia terasa pulak. Aku nak cakap apa pun tak tau, dulu aku ada sound sikit dia, tapi rasa macam terkasar bahasa pulak, pastu abah cakap biaq la kat dia. Kalu aku cakap lembut berkias-kias bak melayu dedolu yangcakap penuh berlapik dengan bunga-bunga, lagi teruk dia buat tak tau je ( tak tau le dia betul-betul tak faham atau buat-buat tak faham)
Yang kesiannya adik-adik pempuan aku la, tak pasai-pasai kena pakai tudung dalam rumah sebab ada orang bukan muhrim dalam rumah. sampai nak mengemas pun tak boleh sebab landing atas sofa siap ngan selimut lagi.
Adik ( Faiez ) pun jadi serba salah sebab tu kawan dia, dah macam-macam cakap buat deekk je. Siap adik suruh dia balik kata yang nanti Mak dan Bapak dia marah nanti. Tau dia kata apa..." Takpa depa tak marah Aiihh "

Nasib baik aku tak balik kampung sekarang ni, kalu tak aku sound direct je....
Apa pendapat korang????
***Gambar tak da kena mengena dengan cerita, gambar naufal dan nabil..

10 ulasan:

imah berkata...

hahaha...mekasih le kpd abg li krn memahami situasi km kt cni..km kt cni spt berada dirumah org lain plak..kl abg li nk tau,pada saat dan ketika ini pada pukul 11.54am jam di lptop kpini,dia masih lagi tidor kt atas sofa kt depan..km pun xtau nk wat cmna..yg menjadi problemnye skg,yg tuan2 rumahnye telah pun bangun,tidur dan bangun semula tetapi tetamu ni x bgn2 lagi...aduyaiiii...xphm imah..TOLONG!!!!!!!!!!!!!!!

p.i.n.n.y berkata...

nsb baik la abg li bt post ni..dh lama pini pendam perasaan ni..nilah masanya pini nk luahkan..emm x paham..x paham..apesal la ada gak org cmni..dh la mai tumpang rumah org pas2 bila sembang mst nk up2 kn famili dia..kalau bgs sgt famili dia apesal cari famili kita jgk..sakit ati je kalau dgr dia sembang ngan adik..rasa nk menyampuk je..hiii mmg sakit ati..kalau dia dtg cni btmbh la dosa pini..dh jd x iklas nk bg dia makan dan tdor kt rumah ni..'ya allah ya tuhanku..berilah aku petunjuk..moga suatu hari nnt dia akan kembali ke pangkal jalan.aminnn...'

Fadzli Amir berkata...

Hahaha...Dah agak dah mesti berjela punya komen...takpa,takpa, luahkan perasaan anda...bagi tiga ratus hingga lapan ratus lima puluh juta komen pun takpa.......

Amir faiez berkata...

alhamdulillah..trbit juga post spt ini...wlaupun nmpak spt plek cket kes ni....lagi plek dari kes benjamin button...tp beliau(tetamu yg disebut2) akan dtg kmbali slpas zhor...so xtaw nak ckap cmna...nasib baek mlm td xtidoq sini...bkan xnak bg tp klu da hari2 yg nak bg pn jd haru..da brapa kali ckap tp xpaham gak...td pon kjut dia nak ajak mkn..tgk2 dia bantai tdoq lagi...lagi stu yg pleknya famili die yg 'up' tu xkata apa ke????klu da hari2 tdoq mkan kt uma org ja...klu aku wat cm2 da lama famili aku hmbat suh blek...r2 ad sx adk lpak kt uma es pn blek lmbat sket abg ijal da mrah2...ni jgn kta lpak siap tdoq lgi...bole dkatakan in 24hours...bnyak msa diabiskan kt uma kite...psa sbuh smpai pas b8fes..pas zhor smpai asar..pas mgrib smpai sbuh brikutnya...itulah activity beliau(tetamu yg dsebut2)….

fadzliahAMIR berkata...

memang betul dan sama.ada ke patut pak su kata yng safwan ni adik kesayanganya.

Fadzli Amir berkata...

apa ni safwan...??? lari topik la pulakk.....

wardah berkata...

setahu kte la kan...tetamu tue hanye dikira jika dia ddk umah kte xsmpi 3 hari..lps 3 hari xdi kira sbgi tetamu dh..itu la pndgn sy..sekian tima kasih..

faizal berkata...

pada pandangan saye, kite kene tangani situasi ni dgn tenang. kite kene senyum aka kernyeh je tgk die bahkan apabila kite berckap pn senyum, berlari pn senyum, marah pun senyum. apabila situasi ini berlaku, secara automatiknye tetamu kite itu akan teringat suasana di rumahnye. jadi dengan rela hatinye die akan blik tnpa ada kekasaran brlaku.

fazlinda berkata...

no comment. .... sbb tuan rumah kita sendiri (paham-paham le sapa) pun x bagi kita sindir2 dia dan kate ape2. kalu kita yg buat camtu eventhough kat rmh sendiri pun dh kena marah yg tahap melampau inikan pulak kalu buat kt rumah org. untuk adik2 ku di kg, bersabar la byk2 (walaupun akak tahu korang terseksa jiwa & raga). berbyk istighfar. semoga terbuka hatinya untuk balik ke pangkuan famili dia yg UP dr famili kita tu.....Dia ni bukan ape kurang kasih syg. rumah kita kan sentiasa dipenuhi ngan 'kasih sayang' (betul ke?)

kyuNYMsukida [김규종] berkata...

ahaha..ta sangke plak kes nyh pown masok blog..cayalah pak njang! actly,taon nyh la 1st time nym dgq cite sal owg tuh (owg yg bkenaan)..ta penah taw mnahu plak sblum nyh..umm,mmg agak pelik kes nyh,tp nym mls na komen lbey2..kang slh ckp plak uhuhu..
*peace* =)

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails