Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 22 Disember 2009

Damainya Kampung Ku...

Kali ni hanya nak tunjukkan kedamaian kampung aku, Kampung Padang Serai...

Pokok cempedak di tepi rumah...( bukan diluar pagar aaa...)


Yang ni pokok nangka...ada la sikit buah dia..


Yang ni pulak pokok cempedak...Banyakkan buah dia. Teringat masa balik ari tu, makan cucor cempedak, peh manis dan tebal isi dia...





Cucu-cucu Haji Amir bermain di laman rumah...Fildza, Achik, BAsyirah dan Irfan

Basyirah....


Ni pokok kelapa sawit, pada yang tak kenal la...


Rumah Arwah tok yang disewa...









Reban Angsa...





Jalan besar di depan rumah...
KAwasan perkuburan di belakang rumah..InsyaAllah sau hari nanti aku akan datang kepadamu...






Safwan dan Angah...



Masjid Ehsaniah...di tepi rumah...
Ni acara melambung Angah ( sebab dia yang paling kurus...)


Lagi melepak atas tanah....



Aina dan BAsyirah...Berlatar belakangkan kehijauan kampung...





9 ulasan:

imah berkata...

damainye suasana..best je tgk..ni le khazanah yg perlu kte jaga..harap2 sepuluh taun lagi keadaan ni tetap sama..nk gak bagi anak2 imah sok merasa plak keindahan ni..hehehe..

Fadzli Amir berkata...

Tau takpe...tapi dulu rasanya lagi best....lagi natural, siap dengan pasir putih lagi kat depan umah tu, skarang dah bertukar jadi merah..

kyuNYMsukida [김규종] berkata...

umm..ta sangke plak yg kg ite nyh cntek an..da tgk2 gmba bwu sedar..btw,cntek gmba2 tuh..sharp n real jep..pak njang amek ea? =)

p.i.n.n.y berkata...

ceh..mcm x sangka imah blh mengeluarkan kata2 tu..hehe..tp mmg cantik pun kg kita..esp kt area rumah kita tu..dh x tau nk komen apa lg..tgk gmbr je dh dpt rasa keindahannya...

Fadzli Amir berkata...

Tu Pak Cik yang ambik la neem...Dia baru beli Canon DSLR...tu yang sharp tu...

faizal berkata...

alhamdulillah berkat pembelian kamera dpt membuat sdikit dokumentasi keindahan kwasan rmah d kampung. smoga smua pengunjung blog ni dpt menkmati keindahan prsekitaran rmah haji amir & dihiasi dgn anak2 & cucu2nye. nnti ade mini zoo kt blakang rmh kt. pini die ckp nk sponsor. g bli pet kt manjung dh.hehehe

fazlinda berkata...

awat hangpa x tangkap gambaq monyet ka bewak ka, kalau tak lagi real. mesti lagi best.... lagi mcm suasana kampung....Kamera CANON DSLR mesti leh wat punya.

p.i.n.n.y berkata...

ari2 nk pg cari pet tp pusing2 carik kedai x jpe la..xde rezki la nk buat mini zoo...

kyuNYMsukida [김규종] berkata...

ouh..oke2 =)

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails